|
|
- zülfü livaneli'nin yorumladığı bir nazım hikmet şiiri. ezgisi de iç burkar.
hoşgeldin bebek
yaşama sırası sende
senin yolunu gözlüyor
kuşpalazı, boğmaca, kara çiçek, sıtma, yürek enfarktı, kanser filan
işsizlik, açlık falan
hoşgeldin bebek
yaşama sırası sende
senin yolunu gözlüyor
tren kazası, uçak kazası, iş kazası, yer depremi, kuraklık filan
karasevda, karasevda, karasevda, ayyaşlık falan
hoşgeldin bebek
yaşama sırası sende
senin yolunu gözlüyor hapisane kapısı, hapishane kapısı, polis copu filan
senin yolunu gözlüyor
sosyalizm, sosyalizm falan
hoşgeldin bebek
yaşama sırası sende
- selçuk üniversitesi iletişim fakültesi'nden serhat koca'nın yönettiği ve ulusal kısa film yarışmasını kazandığı kısa film...
- nazım hikmet'in güzel bir şiiri..en sevdiklerimden biridir..dünyaya gelen masum bir bedene yaşamın hikayesini anlatır..yeni doğmuş bebeğe insanlığın yüzyıllar süren kavgalarını haber verir nazım..savaşlardan,hastalıklardan,ölümlerden yakınır..açlığı sefaleti anlatır açık açık..yalanları,dünyada kardeşlik,dostluk vardır palavralarını sıralamaz..kandırmaz..hazırlar o savunmasız bedeni insanlığın en adi savaşlarına..yaşama sırası sende diyerek..
- bir de bu lafı kullanan erkek tipleri vardır.karşıdakini basit kadın yerine koyduğunu dakkada belli ederler.
hoşgeldin bebek,naber?şapkan güzelmiş ha.
ıyy değişik bi açıdan bakmasaydım keşke içim bi tuhafımsı oldu.
nazım hikmet in güzelim şiiri..
hoşgeldin bebek bu dünyada ne halin varsa göreceksin hiç merak etme.
iyimser olmak her zaman iyidir.
(bkz: olamadım)
- 2007 altın portakal'da en iyi kısa film ödülünü alan sehat koca filmi.
- antalya altın portakal film festivalinde en iyi kısa film ödülü alan, filmimiz.
hoşgeldin bebekten yaklaşık 1 ay önce falan ;
serhat : olm şu film sektöründen 10 kuruş yiyemedim nasıl iş anlamadım hep birinciliklerim para ödülü olmayan festivallere denk geliyor, bari bi döner alsalar ya şerefsizler napıyım plaketi.
hayat ironik gerçekten bundan sonra yolun çok açık kardeşim, böyle olacağını biliyodum desem inanmazsın.
|