hoşlanılan kişiyi rüyada görmek   

adana çık aradan

1. çok zevkli fakat bir o kadar da acı verici olaydır...
    "o insan" size çok yakındır,size aşıktır,siz de ona aşıksınızdır...
    bütün şartlar elverişlidir aşkınız için...
    sizi rüyanızda sarar sarmalar,sizi gülümsetir,öpücüklere boğar...
    sizi sevdiğini söyler..
    fakat saatin acı acı çalan sesiyle bütün bunlar koca bir yalana döner...
    uyandığınızda ağlamak istersiniz ama ağlayamazsınız...
    yalnızsınızdır yatağınızda...
    ve o nadide anları kare kare hatırlamaya çalışmakla geçirirsiniz yarım saatinizi...
    (hypnotica girl, 26.12.2005 19:40)

2. uzun süre etkisinden kurtulamayabileceğiniz hadise."lan n'oluyoruz?" gibisinden bir şeyler mırıldanıp kendinize gelmeye çalışırsınız ama tekrar uyuyup aynı rüyayı devam ettirmek için beyhûde çaba harcarsınız.
    (stone cold, 26.12.2005 19:46)
  3. (bkz: hoşlanılan kişiyi rüyada görememek)
    (analist tilki, 26.12.2005 20:35)
  4. rüyada görülen süre ne kadar kısa olsa bile, bütün gününüzün mutlu geçmesine ve gün içinde keşke keşke keşke...diye dualar ederek geçirmenize sebep olan şey.
    (bkz: rüyalar gerçek olsa)
    (toshiba, 26.12.2005 21:14)
  5. rüyaların tersi cıkacağı düşünülürse o hoşlanmadan da hoşlanılan kişiden de bişi olmaz, pragmatist açıdan şahıs kendi geleceği için istiareye yatmıştır denir ve geleceğe doğru yeni sulara yelken açılır.
    (barkingcat, 27.12.2005 03:24)
  6. rüyada görülen kişiden hoşlanılıyor mu diye de geçenlerde öyle bi düşündürtmüştü. e tabi birisinin birisinin rüyasına girmesinin pek çok nedeni olabilir. o yüzden doğal bi durumdur.
    (viola, 01.02.2006 03:00)
  7. (bkz: eski arkadaşı rüyada ölmüş görmek)
    (lillymarlin, 01.02.2006 03:03)
  8. (bkz: hayırdır inşallah)

sen git bütün gece düşün, ondan sonra hasktr bu rüya ne demek istiyor acaba de. mantıksız bişey sonuçta. hatunu rahat bıraksana arkadaşım.
    (pembe panter, 15.07.2008 12:20)
  9. uyanıp hoşlandığınız kişiyi yanınızda görmediğiniz sürece, hayra yorulması mümkün olmayan rüya çeşididir. ama yine de ister insan, özenir.
    (zinkafnun, 15.07.2008 12:29)
  10. sabah kalktığınızda sigara içiyorsanız bir sigara yaktırır, içmiyorsanız "niye sigara içmiyorum ben amına koyayım? niye başlamadım zamanında? hay ciğerlerimi..." dedirtir bu olay.
    hayallerinizdeki şahsa çok yakındınız az evvel, yine hayalinizde. uyanınca mutluluk ve acı iç içe.
    (sözlük bana nick bul lan allahsız, 15.07.2008 12:33)
  11. götün açıkta kaldığına dalalettir. daha dikkat edilmeli, cereyanda yatmamalı.
    (hiçbirşeydiyen, 15.07.2008 12:38 ~ 12:38)
  12. (bkz: hoşlanılan kişiye rüyada gömmek)
    (bkz: rüyalar gerçek olsa)
    (ocean spray, 15.07.2008 12:53)
  13. (bkz: güne mutlu başlamak)
    (antidepresan, 15.07.2008 13:05)
  14. amann...rüya deyince tedbirli olun.nasıl ve ne şartlar içinde gördüğünüz çok önemlidir.bazen en küçük ayrıntı bile tamamen gerçek anlamını tersine çevirir. hele birde bu sevdiğinizle ilgiliyse çok düşünün.herşey yolunda gibi görünürken birden kamyon altında kalmışdan beter olursunuz.sakın demedi demeyin benden söylemesi.
    (enterprise, 15.07.2008 23:08)
  15. sevdiğiniz kişiyi rüyanızda nasıl görürseniz,gününüzün de o doğrultuda duygular içinde geçeceği kesindir.eğer sevilen kişiyle rüyada hoş vakit geçirilmiş,yanında kendinizi mutlu hissetmişseniz,bütün gün bu mutluluk ve içinizdeki sevgi bir yumağa dönüşecektir.yok eğer sevdiğiniz kişiyle rüyada kavga etmiş,onun başının derde girdiğini görmüş gibi kötü şeyler gördüyseniz de bütün gün sıkıntısını içinde taşıyacaksınız demektir.
    (ceyus, 15.07.2008 23:31)
  16. rüyada hoşlanılan kişi* görmek uzak bir akrabadan miras kalacağına yorulur. rüyada semiz ve besili hoşlanılan kişi* görmek takva sahibi bir kadına sahip olmaya, zayıf bir hoşlanılan kişi* görmek yanlış tutumunuzdan dolayı ömür boyu cezalandırmaya yorulur. hoşlanılan kişinin* kendine yaklaştığını görmek mübarek bir seneye, hoşlanılan kişinin* eti ve sütü mal ve devlete, dince güzelliğe ve hastalıktan şifa bulmaya; hoşlanılan kişinin* iç yağı ucuzluğa yorulur. besili sağlıklı bir hoşlanılan kişi* bolluktur.
    (ceyza, 15.07.2008 23:31 ~ 23:32)
  17. sapıttım iice,sabah aksam aklımda zaten uykumda da rahat yok amınakoyiiim lan seviyormuyum ne yaa öögghööööhöö
    (uwl, 16.07.2008 21:24)
  18. bütün gün sürekli hoşlanılan kişiyi düşününce rüyada görülmesi de biraz kolaylaşıyor. bi denli kendinizi şartlamış oluyorsunuz. mesela sürekli kendi götünüzün güzel olup olmadığını düşünün, gece rüyanızda götünüzün peşinde koşan itülü erkekleri görüyorsunuz.
    (ananas, 16.07.2008 21:26)
  19. '' biliyorum kaybolup yok olup gideceksin
    açarsam gözlerimi çaresizim çaresiz ''

şarkısını söyleten bir durumdur. olabilir yani. bilmiyorum.
    (juliette, 09.09.2008 12:53)
  20. bu bir rüyaysa beni sen uyandırma
    eğer uyanıksam beni asla uyutma

lirikli kargo şarkısını da söyleten oluşumdur.
    (kahnesty, 09.09.2008 13:23)
  21. eğer hoşlandığınız kişi sizden hoşlanmıyorsa, uyandığınızda içinizde bir acı hissetmenize sebep olan rüyadır..
    (robi ve cuma, 09.09.2008 13:25)
  22. 2 dakika önce tecrübe ettiğim üzere insanı aptallaştıran, yaşamdan soyutlayan dünyanın en tatlı hadiselerinden biridir. şimdi rüyanın ayrıntılarına girmeyeyim düz, sıradan bir rüyaydı ama sonucunda çok yıkıldım. yaklaşık 1 saattir telefonum her 5 dakikada bir alarmı ötüp beni şöyle bir kımıldatıyor ama asla uyandıramıyordu. bilincimin tamamen kapalı olduğu bir an o cisel rüyayı gördüm. tam 90+ dakikalara gireceğiz, ben rüyanın vermiş olduğu sarhoşlukla uçmaya filan başlayacağım, gerçek hayatta yapamadığım cesaret edemediğim ne varsa hepsini yapıp rahatlayacağım; artık telefon isyan ediyor ve ben hiaa şeklinde aynı filmlerde olduğu gibi aniden kalmak suretiyle uyanıyorum. hüzünlü gözlerle telefona bakarken ağzımdan dökülen ilk kelimeler ne kadar sessiz bilemiyorum ama açık ve net bir "amına koyim" oluyor. telefonu kırma isteğimi bastırarak hiç duraksamadan yeniden yastığı başıma koyuyorum, son bir umut tekrar dalarım diye. ama saat kazanıyor, kalkıp yüzümü bile yıkamadan itü sözlükte buluyorum kendimi. bi saniye lan, yoksa? ana uçuyorum...
    (elladan tinuviel, 12.09.2008 09:31 ~ 09:33)
  23. böyle rüyada bile sarılınca sıkı sıkı, sıcaklığının verdiği güveni hissedince, ah be gerçekte kimbilir nasıldır der insan. belki de nası bişey olduğunu hiç bilemeyeceğinin ağırlığı çöker, kötü olursun.
    (suspiria, 12.09.2008 10:53)