kendilerine çok güvenen erkeklerin hiç bir anlam veremediğim davranışları.hoşlanıyor mu hoşlanmıyor mu anlaşılamaz ve en sonunda karşıdaki kişiye bıkkınlık verir.birşeyler olacaksa da olmaz. vazgeçilir.
orta okul yıllarında daha bluçağına yeni girmiş gençlerin yaptığı saçma davranış; ilgi çekmek için sanırım. ya da
büyük aşklar nefretle başlar sözüne olan inaçları nedeniyle hoşlanılan kişinin gıcıkolmasına, nefret duymasına sebebiyet vermek amaçlı davranış
kişinin kendine olan güveni yerlerde sürünmektedir. sırılsıklam aşık olmuştur. kendini o kadar çaresiz hisseder ki, bir nevi savunma mekanizması olarak bu yola başvurur.
çevresine maço görünmeye çalışan ve kadını bir araç olarak gören zihniyetin davranışıdır.
-şunu görüyomusun he bu salakla çıkıyom.
-gel la buraya!
-geldim sevgilim
-aferin şimdi sktr git!
(bkz:
kınıyoruz)
insanın ezildiği tarafı daha çok sevmesinin üzerine geliştirilen bir taktik olabilir.
hele bi de ezen taraf karşısındakine hiç yüz vermiyor, sallamıyorsa
kara sevda ya kadar gider bunun sonu.
(bkz:
anlaşılmaz aşk duygusu)
(melodis, 03.01.2006 21:45 ~ 21:56)
ifade özürlü bünyenin ilkergenlik döneminde hoşlandığı kızın saçını çekerek cezbetmeye çalışmaktan sonraki hamlesi. bu denyoların bi de klübü var, organize çalışıyolar, ne diyolardı,
kaybedenler klübü..
inkar etmekten, ne idüğü belirsiz bişeyleri savunmaktan, korkmaktan adam gibi sevmeyi bile becerememektir bi diğer adı.
ilgi çekmek için kullanılan ilginç bir yol, evet amacına ulaşır ve ilgi çeker ancak o çekilen ilginin ne işe yarıycağı tartışılır...
biraz derine inersek bu tür davranışın en büyük nedeninin onu olduğundan aşağı göstererek bizden başkası tarafından beğenilmesi ihtimalini ortadan kaldırmak olduğunu görebiliriz. ne de olsa biz onu her haliyle seviyoruzdur.
çocukluk işte.
kişinin hoşlandığı kişiyi ezerek, ona seni aslında umursamıyoum mesajı vermeye çalışması böylece kaçan kovalanır felsefesinden hareketle hedefine ulaşmaya çalışması durumudur. her zaman başarılı olmaz tabii hatta çoğu zaman başarılı olmaz belki ama bu davranışla kişi sevdiğini aşağılayarak onda kendisini ulaşılmaz kılmaya çalışması ve psikolojide de olan bazen kişinin kendisini ezen insana aşık olması gerçeğinden faydalanılmaya çalışılır.
ilköğretim ve ara ara lise dönemlerinde karşılan hadisedir. karşı cinse nasıl yaklaşacağınıtam olarak kestiremeyen genç erkek ya da dişi kişisi, ilgi çekmek "ben burdayım heyoo baksana" diye kendini karşı since gösterebilmek için akla gelebilecek bilimum uyuzluğu yapar, buna bu kişiyi aşağılamak da dahildir kimi zaman. sonuçları tartışmaya açık olsa da genelde hüsranla biter. ben daha zekiyim kralını tanımam, "amuha bile korum" kıvamında dolaşan erkeğimiz abazan kalmıştır, kalacaktır...
(ykrog, 21.01.2009 01:51)
duyguların farklı yansıtılmasıdır.şeyimde bile değil ayağına yatar ama yüregi kan aglar.
her akıllı kadının, asil duygularının dışa vurumudur.
+senden hoşlanıyorum galiba
-ben de senden
+kalbim güm güm atıyor seni görünce
-
kalbiniskim
aşağılamaktan kasıt, şaka yollu dalga geçmeler, inceden inceden bi kendini beğenmişlik göstermeler tarzındaysa kesinlike işe yarayan, yaradığını bizzat kanıtladığım şeydir. ha birde kendisine yüz vermediğinde aşağılamak vardır ki düşman başına.
aşağılık kompleksine sahip kişinin, karsındakinin kendisine asla şans vermeyeceğini düşündüğü için, bari hoslandığımı anlamasın da alay etmesin diye düşünerek eyleme döktüğü durum olabilir.
terry grandchester gibi tipler
candy gibi kızlara yapınca adı geçen eserde de görüldüğü üzere kızın kendisine hayran daha da ötesi aşık olmasını sağlayan eylemdir. terry abimiz tabi işi dozunda bırakmış maço kimliğinin altında yatan nazik ve soylu erkeği ortaya çıkarınca candy gibi çıtır yaşlarındaki hatunu kaldırmayı başarmıştır.
demek ki neymiş? bokunu çıkarmadan oynarsan kazanırmışsın.
(bkz:
çizgi filmden hayat dersi çıkaran insan)
bi de anthony mi antoni mi ne boksa bi sarı kafa vardı amk çakma richie rich'i... efendiydi usluydu ne oldu? öldü gitti... allah taksiratını affetsin.
kızların efendi adam yerine piç adam tercihi burada biraz zorunlu oldu gibi oldu ama sonuçta oldu...
bazıları aşağılandıkça hoşlarına gider, aşağılayanı severler. zaten sürekli atışan tiplerin daha sonra beraber olmaları çok rastlanan bir durumdur.
bi arkadaşım "sen orospusun" diyerek bağlamıştı kızı. o zamandan beri kızlara küfür edip aşağılıyorum, etrafımda kız kalmadı...
(müslüm, 21.01.2009 02:22 ~ 23.01.2009 22:42)
(bkz:
caps lock)
bir kere basın geçsin. amma çok kasmışınız lan.
bazen kendini ifade etme yoludur.
ortaokuldaydım ve bir gün akşam 7 civarıyken, annem tüm isteksizliğime rağmen beni bakkala yoğurt almaya göndermişti. çok iyi hatırlıyorum ki gitmek istememiştim. bakkala doğru yürürken çocuğun birisi arabanın arkasından çıkıp sırtıma okkalı bir yumruk indirdi. daha önce de beni gördüğünde küfüreder, bakışlarıyla rahatsız etmeye çalışır ve yanındakilere bir şeyler söyler sonra da tükürmeye çalışırdı. çok sonra anladık ki tüm bunların sebebi duygusalmış.
böyle sevgiye can kurban!
erkeklerin küçükken "hoşlanılan kızın saçını çekmek"le başladıkları eylemlerdir.
beden dilini kullanmanın çeşit çeşit yolu var değil mi?
duyguların damlacık olmaktan çıkıp sele dönüştüğü; bilhassa hoşlanılan kişiden efil efil gelen soğukluk sonucu donup çığa dönüşen duyguların sözcüklere dökülmüş halidir.
anlayışla karşılanabilir; zira kişi hiç ilgi duymadığı bir insana duygu besleyip aşağılamak şöyle dursun; varlığından bile haberdar olmaz.
bu sebeptendir ki, yer yer belirli insanlardan nefret ettiğini beyan edenlere dahi şüphe ve sorgulama ile yaklaşılmalıdır. bir insan sinirinizi bozabilyorsa, dikkatinizi ve ilginizi çekmeyi başarabiliyordur.
ayrıca:
(bkz:
reklamın iyisi kötüsü yoktur)
(bkz:
ayı yavrusunu severken öldürür)
çokça yaptığım bi şeydir bu. cümlelere "sen gerizekalı olduğun için..." diye bile başlayabiliyorum ama o artık her normal hoşlanılan kadar "masum" değil hak etti bence. yalnız şöyle bi sorun oluyor "ben seni özledim" derseniz "sürekli tırt diyosun sen beni sevmiyosun ki ne özlicen" diyebilir. siz ise o ana kadar "open book" olduğunuzu sanmaktasınızdır hatta ondan dolayı böyle "aşağılama" gibi şeylere girmiştir sisteminiz ama işte "o" bilmedikten sonra ne işe yaradı diye sorarsınız kendinize.. şu var ki o da saçımı çekiyor, kafama vuruyor, ilgi çekmek için herhalde çok şey yapıyor ama sadece
kırıcı olabiliyor artık.