belki ilginizi çeker
  1. · yeni hoşlananlar için hoşlanılan kız
gündem
  1. · yasaklanması gereken şeyler
  2. · günün tek cümlelik özeti
  3. · 250 milyarlık cip kullanan türbanlı
  4. · itü sözlük yazarlarından özlü sözler
  5. · aşk
  6. · google wave
  7. · cebe sevgili ismini kayıt şekilleri
  8. · sözlük hakkında sık sorulan sorular
  9. · geç saatte açık büfe

hoşlanılan kişiye kod adı takmak  

1. genellikle lise çağlarındaki genç kızlarımızın yaptığı şeydir(evet evet ben de yaptım zamanında. hey gidi günler heyyyy..). bu şekilde istenilen yerde rahat rahat o kişi hakkında konuşulup arkadaşlarla bilgi alış-verişinde bulunulabilir.
    (esdora, 22.07.2005 21:15 ~ 21:15)
  2. o kod anlaşılırsa insan bir anda apışıp kalır.rezil rüsva olur yerin dibine geçer.yüzü renkten renge geçiverir.
    (toumai, 22.07.2005 21:17)
  3. (bkz: yeşil)
    (pastaci, 22.07.2005 21:28)
  4. inşaat mühendisi bir arkadaşım tarafından doruk noktasına ulaştırılmış eylemdir!
    deniz-tuzlu su
    (adsız, 30.10.2007 18:09 ~ 18:28)
  5. erkekler arasında en yaygını çok ama çok "simple" bir şeydir: -seninki, benimki-

öyle çok kafa yormaya gerek olmaz.
    (kl7mu, 30.10.2007 18:12)
  6. (bkz: hoşkiş)
    (billie jean, 30.10.2007 18:13)
  7. lisede ilkokulda falan yapardık bunu.arkadaşımın hoşlandığı çocuk sürekli çilekli max yerdi misal.çocuğun adı çilek kaldı sonra.
    (bkz: çilek)
    (pandalari koruyalim, 30.10.2007 18:49 ~ 16.04.2009 22:25)
  8. (zinzoline, 30.10.2007 19:33)
  9. bunu yapanların bazıları olayı abartıp hoşlanılan zata optimus prime lâkabını bile takmıştır.
    (bosvermis bunye, 30.10.2007 19:43)
  10. bir arkadaşımın (valla arkadaş) annesi tarafından telefonundaki mesajlarının okunduğunu düşünmesi sonucu kız arkadaşının ismini "osman" diye kaydetmesi mevzusu. nitekim işe yaradı mı? hayır. gelen kutusunda osman'dan bir ton mesaj bulunursa kadın okur tabi. en azından "kız" arkadaşı olduğunu bilse daha iyiydi. oğluna bir süre ibne gözüyle bakana kadar.. neyse ki sonunda olay açıklağa kavuştu. arkadaş ibne falan değil. annesi de artık bunu biliyor. osman da kız değil. osman kim lan? yok öyle biri. osman değil o, bildiğin kız. ismi de kız ismi. annesinin, gelen mesajlarını okuması da hakikaten ilginç bu arada.

(bkz: kod adı osman)
    (anne ben itülü oldum, 30.10.2007 20:13)
  11. ortaokuldayken şahsım ve çok yakın bi arkadaşım tarafından da yapılmış bir eylemdir.

patlak göz, eklem bacak, kafa gibi garip adlar vardı. bi de kumralım vardı. * bi de karagözlü die kardeşi vardı. bizim arkadaş kesikti *
    (espejismo, 30.10.2007 20:14 ~ 20:14)
  12. (wondrous, 30.10.2007 20:18)
  13. bizim tarafımızdan da hayata geçmiş bir uygulamadır. sınıftaki bi kıza ronaldinho diyorduk. saçları aynı onun gibiydi. bilenler bilir kafasına taktığı çiçekli taç ise bizi haklı çıkarır derecedeydi. yaşanmış dialog:

- batu olm ronaldinho topun başına geçti. (batu seninki tahtaya kalktı)
    - harbi mi? frikik mi kullanıyor? (öğretmen masasına mı eğiliyor?)
    - gol olur! (rıdvan sen karışma!)
    (ben de öyle biliyordum, 30.10.2007 20:32)
  14. sadece lise yıllarında kalmayan pekçok kızın hala inatla yaptığı şeydir bu.yani en azından ben hala yapıyorum ona kod adı takma fikri hoşuma gitti ben de ''mösyö feretti'' dedim.hoşlanılan kimsenin yanında kod adı en yakın arkadaşınızla muhabbet konusu yapmak eğlenceli olabiliyor o da öylece masum masum hikayenin ana temasını anlamaya çalışıyor.
    (rampada lambada, 30.10.2007 21:03)
  15. (bkz: fırtık)
    (raziel, 30.10.2007 21:54)
  16. bizzatıhi konusu olduğum olaymış , kız arkadaşım tarafından söylenmiştir şahsıma arkadaşları arasında ne dediği.
    (hani karlarda açan çiçektim, 30.10.2007 22:16 ~ 22:17)
  17. benim bir arkadaşımın hoşlandığı bir çocuk vardı. evine gelip kalırdı ara sıra. kimse de bilmezdi. bir gün, baktık ki boynu morarmış. nasıl saklasak falan diye düşünürken, fondotenle kapatmaya başladık. ama yine belli oluyordu *. bir arkadaşımız da bu morluğu fark etti, bilinene göre, kızın sevgilisi falan yok. direkt ilgi çekti zaten. ben de o sırada, yalanlar zincirinin ilk halkasını oluşturuverdim. banyoda olmuş dedim *. sonra o morartan ulu insanın adı da kese kaldı. ne kadar iğrenç bir kod adıdır bu yaa...
    (özgemania, 09.07.2008 15:40)
  18. üniversite'de başımıza gelmişti. bir arkadaşım resim bölümünden bir kızdan hoşlanıyordu ama kızın ismini bilmiyorduk, resim bölümü okuduğunu da elindeki resim çantasından biliyorduk. resim bölümünde okuduğu için kıza abidin ismini taktık. abidin ismi tabii ki abidin dino'dan geliyordu. neyse bir süre abidin aşağı abidin yukarı sürekli abidin sohbeti oldu. bir gün bahar şenliklerinde arkadaşım gitti konuştu kızla, red cevabı aldı ve abidin konusu kapandı. ama bir kıza abidin ismini takmamız ve bu kızın hoş bir kız olması durumuna ara ara gülerim.
    (mustafa tr, 16.08.2009 03:20)
  19. lisedeyken zübeyr ismini takmış biri olarak çocuğun benden nefret etmesini sağlamışımdır. o isim öyle yapışır ki bazen gencin ismi bilinmez kod adıyla hatırlanır olur.

-kızım ersin'i gördünüz mü?
    -ersin kim?
    -lan zübeyr zübeyr!
    -haa öle desenee sınıfında oturuyor.
    (manco, 16.08.2009 03:34)
  20. genelde telefon rehberine kayıt yaparken kriptolama maksadıyla kullanılır, söz konusu kişi erkekse bayan,bayansa erkek isimleri kullanılarak hemcins süsü verilir. yada kişiye(kendimize)özel saçma salak kısaltmalar kullanılmak maksadıyla bilgi güvenliği sağlanır.

bizzat kullandığım bir iki kodlamaya gelirsek,

nesrin diye bir bayan arkadaşın abisinin numarasını
    nsa diye kaydetmistim, hem nesrinin abisi hemde normal sartlar altında arama'yı temsile ediyordu.

yine bi kız arkadaşımın ismini, telefonuma bakması muhtemel kişilerin ilişkiyi öğrenmesini engellemek için casper yazmıstım. gayet masum kısaltmalarla hedefe ulasmıstım ama şimdi kısaltacak da biri yok, olsaydı da adı 4 isimden olsaydı kısaltmasız yazsadım (bkz: abartmanın sınırlarını zorlamak)
    (myth, 16.08.2009 03:40)
  21. (bkz: jelibon)
    (stains, 16.08.2009 04:25)
  22. (bkz: eros)
    evet koskoca kız utanmadan yaptım bunu. çocuk çok mu seksi, çok mu yakışıklıydı da bu adı tercih ettim? bu soruya cevabım hem evet hem hayır. evet çok yakışıklı ve çok seksi.eros'un yeryüzü şubesi olduğu su götürmez bir gerçek ama tercih sebebim bu değil.hayır o çocuk da değil koskoca bir adam. o ütopik bir insan .yakışıklılığının önüne geçen özelliklerle donatılmış yaratıcı tarafından. hatta insan bile değil uzaydan gelmiş. bir kere dürüst. sonunu boka saracağını bilse bile anı kurtarmak adına aptal yalanlara ya da iki yüzlülüklere sarılmıyor.prim yapmak adına piçlik peşinde koşmuyor.entelektüelisi hakkında yorum yapmak bana kesinlikle düşmez. hem başarılı hem de gerçekten kaliteli ve iyi bir insan.şimdi sorarım size. böyle birine adıyla hitap edebilecek cesaretiniz var mı?benim yok valla.yapabildiğim sadece bendeki etkisini asgari seviyeye çekmek adına bu lakabı ona takmak ve bilumum geyiğime alet etmek .özür dilerim eros ama bu hale gelmemin sebebi sensin.

(bkz: anne bak ergen tribine girdim).
    (lemon tree, 16.08.2009 04:32 ~ 16:28)
  23. (kazein, 16.08.2009 06:56)

künye  ·  iletişim / şikayet / reklam  ·  sıkça sorulan sorular  ·  itü sözlük görseller  ·  itü sözlük extra  ·  itü sözlük mobil