gündem
  1. · yök ün katsayı uygulamasını kaldırması
  2. · her yerinden öpüyorum rüştü
  3. · 22 kasım 2009 izmirlilerin pkk tepkisi
  4. · başkaları sevinsin diye yapılan atraksiyonlar
  5. · itü sözlük yazarlarının aslında içmek istedikleri
  6. · okan bayülgen
  7. · 22 kasım 2009 galatasaray manisaspor maçı
  8. · sıramı bekliyorum
  9. · the bucket list

hoşlanılan kişinin önünde düşmek  

sayfa  / 2
  1. anlamadığım bir sebepten böyle durumlarda gülmeye çalışıp olayı sempatik hale getiren insanlar vardır. halbuki düşmüşsündür salaksındır işte.
    (neverwinter nights, 29.04.2005 12:12)
  2. bir arkadaşımın kasten yapıp kızında "aman ne kötü düştünüz bişeyiniz yok ya?" şeklinde atlamasıyla başlayan olaylar neticesinde hatunu götürmesiyle sonuçlanan olay.

(bkz: garip ama gerçek)
    (gblack, 29.04.2005 12:20)
  3. düşmüşken yer yarılsın, içine düşeyim üstüme geri kapansın dedirten olay.
    (game insane, 29.04.2005 12:27)
  4. hey görl pop görl tarzı dergilerin utançtan pancar kırmızısı oldum gibi bölümlerinde sıkça karşılaşılan olay ki yerçekimi ve eksen eğikliğine bağlıdır, normaldir. dergileri de küçük leydi yıllarımızda alırdık işte. *
    (i screama you screama we all scream for ice creama, 23.02.2007 21:26)
  5. bilerek yapılabilecek davranış biçimidir. belki karşıdaki seni kaldırır ve temas haline geçersiniz falan diye.
    ya da (bkz: tanışmak)
    (seekter, 23.02.2007 21:50)
  6. "ananın" tarzı tepki verilmediği sürece çok sorun teşkil etmeyecek , hatta olayı geyiğe vurarak şirinlik sayesinde artı puan toplayabileceğiniz hede.
    (lord andurien, 23.02.2007 21:55)
  7. düşmek kazara gerçekleşen bi' hadise.
    düşüşü gülme unsuru olarak gören insanları oldum olası anlamamışımdır.
    bunda komik olan nedir?
    bir de daha fecisini duydum.
    şahan "önümde kız arkadaşım düşerse ondan derhal ayrılırım." demişti.
    düşen kızlara tahammülü yokmuş.
    eee sen bi' düşsen de 85 yerinden kırılsa kemiklerin diye bi' dilekte bulunmuştum bu lafını duyunca.
    (natalya casta, 23.05.2008 01:20)
  8. bak aşkından ayağına kapandım , yerlerde sürünüyorum intibası verir.
    (o kadar mutluyum ki şimdi kusabilirim, 23.05.2008 14:09)
  9. küçük düşmediğiniz sürece sorun yoktur canlar, düşmez kalkmaz bir allah. ha düşen siz değil de hoşlandığınız kişiyse siz de kendinizi yere atıp düşüşte kalkışta yanındayım mesajı vererek kalbini kazanabilirsiniz.
    (mevlana beni görse sen gelme derdi, 23.05.2008 14:25)
  10. (karizmatik, 23.05.2008 14:26)
  11. çok kötü şekilde düşülmemişse,genelde düşen bir insanı görmek,bunu gören insanı güldürür.dolayısıyla hoşlandığınız kişinin yüzünde gülücükler açmasına sebep olmuş olursunuz.bu yönden bakmak lazım olaya.gerisi hikaye.
    (dünya koca bir yalandı gördüm, 23.05.2008 14:27)
  12. bir sit-com klasiğidir, düşen insan büyük ihtimal ana karakterlerden biridir ve o sahnede madara olması gerekmektedir. oysa ki insanlık halidir, karakter zaten yere kapaklanmış bir de niye üstüne ayıplarsın yazık günah değil midir?
    illa madara olduğunuzu düşünüyorsanız "ayaklarımı yerden kestin ulan" gibi ne hallere düştüm edebiyatı yapıp hem ego şişirip hem durumu kurtarabilirsiniz. sonra beraber kahve için, pul koleksiyonunuzu gösterin ne bileyim takılın işte
    (göster bakalım kaynanalar hamamda nasıl bayılır, 23.05.2008 14:29)
  13. hoşlanılan kişiyle birlikte düşmekten daha rezil değildir.

kayalıklardan inmesine yardım etmek istersin. bıçkın delikanlı rolüne bürünüp kucağına alırsın indirirken. fakat yerde bulunan ve farkedilmemiş masum bir taşı farketmeyerek takılmanın sonucunda ikili olarak soluğu yerde almak hiç de keyifli, spesifik bir şey değildir.
    (estravanza, 23.05.2008 14:32)
  14. düşen kişinin bağyan olması halinde gülerek eğer erkek ise çaktırmamaya çalışarak yere ters ters bakıp ortamdan uzaklaşması ile sonuçlanıcak hadise.
    (6ustu6alti6, 23.05.2008 14:33)
  15. o lanet olası sabo modası çıktığı zaman çoğu kızın başına gelen hadisedir. sabolar benden önde yürüyodu zaten yerden kaldırmaktada zorlanıyodum. dershane zamanları hoşlanılan deliguuaaaannnnlıııııı kapının önünde, görünce daha bi telaşlanılır. elde dosya içinde test yaprakları, yol yeni kapatılmış ve kötü durumda. sabonun topuğunun takılması sonucu rox bi yerde, testler havada, dosya diğer tarafta, üzerinede düşerken atılan çığlık eklenince ( hani görmeyenler olmuştur bu rezilliği, onlarda dönüp baksınlar diye) tadından yenmez bi durum. günlerce hatırladıkça suratım kızarmıştı. şimdi kahkahalarla gülüyorum. nasılsa hoşlanılan kişi hep hoşlanılan kişi olarak kalmıyo...
    (roxanne, 23.05.2008 14:43)
  16. (dörtyapraklıyoncanındördüncüyaprağı, 23.05.2008 14:49)
  17. sizi elinizden tutup kaldırdığında ilk kez gözlerine o kadar yakından bakmanıza sebep olduğundan gülümseyerek hatırlayacağınız bir olayda olabiliyor.
    (billy, 23.05.2008 15:33)
  18. (bkz: yaşadım ve gördüm)
    üniversitede oryantasyon için gelimiştir.(bkz: bilkent üniversitesi) ihsan doğramacının heykeli önünde arkamdan hoşlandığım, baştan beri diğer seminerlerde gözümü alamadığım çocuğun önünde yürürken bir anda tepetaklak oldum..
    hayır benim sakarlığım meşhur da hani, şimdi olmasaydı be dedim
    neyse ama o da geldi yardım etti, çok kötü bir durumdu ya..
    bir kez olsun hanım kız gibi yürüyeyim derken başıma gelene bak.
    kimbilir çocuk da arkamdan ne eğlenmiştir..
    (kırmızıdenizyıldızı, 28.07.2008 21:28)
  19. kişiyi gördüğü andan itibaren heyecandan her şey olabilir. hoşlanılan kişinin her hareketine odaklanılmışsa veya bana bakıyor mu, saçımı başımı toparlayayım derken bir anda tepetaklak olunabilir. sonuçta alaycı bir gülümsemeyle yanınızdan uzaklaşıp gitmesi muhtemeldir. başlamadan tuhaf bir bitiş olur.
    (youhavegotmail, 28.07.2008 22:05 ~ 06.08.2008 22:25)
  20. amerikan filmlerinde teenage ablaların başına gelen hadisedir genelde.
    (chericheri, 30.10.2008 00:58)
  21. eğer beraber hoşlaşılıyorsa ve azıcık da kafa dengi ise ; oturup uzun süre gülünebilecek hadise.eğer ki sadece düşen şahış hoşlanıyorsa ; o zamana kadar ki tüm çabaların,derin bakışların,zekice konuşmaların,ince espirilerin bir anda acımasızca silinip unutulması demektir.fenadır.
    (nathanael, 09.02.2009 16:20 ~ 16:24)
  22. birden fazla ve çok yüksekten düşmektir..
    (erken teşhis, 09.02.2009 16:22)
  23. (please kill me, 09.02.2009 16:24)
  24. yıl binüçyüzlü yıllar... (yani 90'ların sonları...)

genç bir delikanlı prens (yani bildiğin ergen mal), atının üzerinde (yani bisikletinin) tüm haşmetiyle (yani dingilliğiyle) dikilip, dağları ovaları (yani sokak aralarını) dörtnala koşarken (yani pedal çevirirken) hoşlandığı o biricik, o masum, o güzel, o prensesler kadar zarif (yani o orospu, o götlek, o kaltak, o kaşar) kızın sarayının olduğu ülkeden (yani evinin olduğu sokak arasından) geçerken, kralın adamları tarafından önüne konulan engellerle karşılaşınca (yani belediyenin sokağın başında yaptığı çalışma sonunda döktüğü kuru kumlara basınca) atının dizginlerini çekerek (yani bisikletinin bisikletçiye yeni sıktırdığı o taş gibi frenleri sıkarak) atından düşmesi sonucu (bisikletin direksiyonunun* götüne girmesi sonucu) hayata küsmesine (götüne baka baka ordan uzaklaşmasına) neden olabilecek durumdur.

derler ki o günden sonra bir daha o prensin (ergen malın) ruhu huzur bulamamış ve bir daha kimseyi sevmeyeceğine yemin etmiştir (üç hafta sonra olayı tamamen unutmuş ve yeni kızlardan hoşlanmaya önlerinde düşmeye devam etmiştir)!

edit: kızın her zaman grup halinde takıldığı kız arkadaşlarıyla beraber kahkahalarının arşa yükseldiğini eklemeyi unutmuşum. neden "(yani o orospu, o götlek, o kaltak, o kaşar)" dediğimi merak edenler varsa bu açıklama sanırım onların merakını giderecektir.
    (beyazleblebi, 09.02.2009 16:55 ~ 10.02.2009 17:04)
  25. superman'in bile başına gelmiştir. o kadar büyütülecek bir şey değildir. açınız efem bakınız smallville sezon 1 pilot bölümüne. clark kent abimiz lana lang'in yanına yaklaşırken amı götü dağıtıyor birden yapışıyor yere. rezalet diz boyu. gerçi onunki kriptonit'e sebep de karıştırmayın orasını. siz özgüveninizi yitirmeyin diye söylüyorum. ha gerçi abim gibi uçuyor, gözünden alev saçıyor v.s. v.s. olsam zerre şeyimde olmazdı bu sıçış orası ayrı. yerden kalkıp kızı kucakladığım gibi istanbul semalarında bir tur atar karizmayı toplardım da, hayat, kader, kısmet, mukadderat uçamıyoruz işte.
    (sageeth, 09.02.2009 17:19)
 sayfa  / 2

künye  ·  iletişim / şikayet / reklam  ·  sıkça sorulan sorular  ·  itü sözlük görseller  ·  itü sözlük extra  ·  itü sözlük mobil