hizmet 

adana çık aradan

1. fethullah gülen cemaati'nin, kendi aralarında cemaati tanımlamak için kullandığı kod ad.
    (balta, 22.03.2005 13:13)

2. birinin işini görme veya birine yarayan bir işi yapma *
    (balta, 30.03.2005 02:18)
  3. müşterinin talep ettiği ürünü; risk ve masraf oluşturmadan tedarik edebilme yeteneğine denir. müşteri tüm kayıp, hatalı üretim gibi risklerden ve harcamalardan arge, hammadde gibi harcamanlardan muaf tutularak, sadece ürün için belirlenen son fiyatı ödeyerek istediği ürünü alabilmelidir. satılan ürünün "danışmanlık" veya "kalem" olması olasıdır, kapsamı geniş bir terim ve ingilizcesi service sanırım.
    (bkz: hizmet yönetimi)*
    (azureel, 17.08.2007 16:49)
  4. hizmet..

geçtiğimiz yıllar hızla yayılan f.g. cemaatinin diğer adı, kendimen bilirim çok pis birşey, ben bu hizmet yüzünden çocukluk arkadaşımla konuşmuyorum, onları tanımadan önce ikimizde " f.g.'den nefret ediyorum" derdik, bugünlerde bu arkadaşı ne zaman görsem, ya durakta beklerken o adamın kitabini okuyor veya "abla evinden" geri dönüyor,normal hayatını unutmuş durumda...

verdikleri "dersleri" genel kültür olarak tanıttıkları için bende merağımdan bir kaç kez katılmışımdır, ama aslında bu dersler çok formalite şeylerdir, resmi yerlerde yapıldıkları için şöyle diyaloglarla karşılaşmışımdır:
    + abla benim bir cüzüm kaldi burda okusam olur mu
    - yooo kesinlikle olmaz, burda kuran okunamaz, bizim evde sonra okursun
    bunu öyle tedirgin demiştiki o "abla" , ilk kez o zaman nefret etmeye başladım

abla evine davet ediliyorsun, hafta sonu orda kalman için israr ediyorlar, hiç yapmadim, ama yapan yakın arkadaşlarım oldu, neyse samimi olmaya başlıyorsun, seni test etmeye başlıyorlar, okuduğun kitaplara çok karışıyorlar, kendi yaşımda olan bir "ablayla" bu konuşma geçmiştir
    aksi istikamet: bende bu aralar orhan pamuk okuyorum
    abla: o kitaplar sana göre degil
    aksi istikamet: ne demek bana göre degil
    abla: öyle kitaplar okuma faydali kitaplar oku

genel kültür merkezi sanmıştım ya bunları, burda o konu noktalandı, neyse benim hizmetle aram pek iyi olmadı sürekli derslerine müdahale ediyordum, "abla" dedigimiz insanlar beyin yikama moduna gectikleri an, tepkiler veriyordum, yine "ablalarin" gözlerindeki endişe... yine nefret ettim onlardan

hizmet falan hepsini geçtim, arkadaşım'a abla ol dediler, bende ona gerçekleri göstermeye çalıştım , "nerden başladık, nereye geldik" göstermek istedim, onun bana dediği " beni kıskaniyorsun " oldu.

"insanlık" konusunda o kadar ders görüyorlar, "fresh-abla" olan arkadaşım bana selam bile vermiyor "onu kıskanıyorum" diye

hizmetten mi nefret edeyim , böyle bir arkadaşım olduğu icin kendimdenmi bilmiyorum..
    (aksi istikamet, 25.07.2008 12:34)