mükemmel dördüncü hitman oyunu.ilk oyunla beraber serinin en iyisi denilebilir.yapılabilecek psikopatlıklar gerçekten çok çeşitli,bölümler mükemmel tasarlanmış ve zorluk ayarı da yerinde yani ilk hitman gibi ağlatmıyor.
bölüm tasarımlarının ne kadar süper olduğuna bir örnek vermek gerekirse bir bölümde adamımızdan bir opera sanatçısını ve onu izlemeye gelmiş seyircilerden birini öldürmesi istenir.bunun yüzbin tane yolu olsa da en yaratıcısı akılları alır cinstendir.şöyle ki sanatçının oynadığı operanın bir sahnesinde vurulmaktadır ve o sahnede kullanılan dekor tabanca yerine gerçeğini koymak her zaman mümkün*
grafikleri,müzikleri, kurgusu ile harika bir oyundur. kontrolün bize geçtiği yerde etrafa bakılırsa oyunun güzelliği hemen anlaşılır.
bölümlerde hedefleri öldürme tekniği ile insanın nevrini döndürür kim yazdıysa bu teknikleri ellerinden öpmek lazım. örnek: bir bölümde hedef 2 kişidir. birinci hedef havuz başında mangal yapmaktadır. ikinci hedef odasında bilgisayar başındadır.
odasında takılan herif arada bi yerinden ayrılır odaya sızarız ve bekleriz hedef girer bir şırınga,bitti. bu muydu lan kurgu dersiniz şimdi.
mangal yapan hatunun yanına usulca yanaşırız, daha önceden ödünç aldığımız bir maddeyi mangala dökeriz, hatun mangalı ateşe verince pufffffff kül olur.
örnek2: playboy partisindeyizdir, hedefimiz yerinden hiç kımıldamayan bir heriftir, kızlarla eğlenir.
garson kıyafeti giyeriz, içkisine azdırı madde dökeriz, herif bunu içer, kızlardan birisini alırır odasına doğru ilerler.
adam işini bitirene kadar bekleriz. işi bittikten sonra sigara içmek için balkona çıkar. huppppp aşağı atarız...
örnek3: bir eve girmemiz gerek ama ev ajanlar tarafından izleniyor, bu ajanlara donut getiriliyor bu donutlara bayıltıcı şırınga enjekte ediyor ve ajanlara götürüyoruz bunları afiyetle yiyen ajanlar bayılıyor. içeriye sorunsuz şekilde giriyoruz...
silent assassin olacam illa diye kasmazsanız bazı bölümlerini bir kaç dakika içinde, operalı bölümü ise bir dakikadan daha kısa sürede geçebileceğiniz oyundur.
elbetteki silent assassin olmadan tüm bölümleri geçebilirsiniz. misal operalı bölüme girerken kapıda silahlarınızı bırakmanızı isteyen body guarda "senin ananı avradını sikerim" diyip m60 ile taramaya başlayabilirsiniz. sonra içeride ne var ne yok hepsini öldürürsünüz.
e ne anladım ben o işte?
siz zaten içeriye çok güçlü bir silahla girince adamlar çil yavrusu gibi dağılıyor. e ai de o kadar akıllı değil. adamlar köşeleri döner dönmez ateş etmiyor. önce olay yerine gidip bakmak istiyor. onlar olay yerine giderken siz öldürmeye devam ediyorsunuz. yerdeki silahları topluyorsunuz. kan kan kan. sonra oyun bitiyor.
ama bir anlamı olmuyor. adamlar o kadar oturmuşlar düşünmüşler. bazı bölümler için 10 dan fazla kombinasyonda bitirme şekli var. işte söylenen tabanca değiştirme olayı, sonra pastacı kılığına girip elimizdeki donutları ilaçlayarak güvenlik görevlilerine yedirmemiz falan. tüm bölüm boyunca sadece kostüm için 2-3 adam öldürüp hedefe ulaştığınız zaman size "silent assassin" ünvanı veriyordu ki o ünvan dünyalara bedeldir.
kanımca en iyi hitman oyunudur. elbettek hitman: codename 47 nin yeri farklıdır sevenlerinde, ancak gerek detayları, gerek grafikleri, gerekse oynanışı itibari ile kendisi en iyi hitman oyunudur bence.
bu arada sağlam sistem ister. güçlü bilgisayar ister.
ilk oynayışımdan sonra(ki 2 yıl üstüne extradan 1 yıl da gecikme yaşandı-eh zaten hitman 3 de dişe dokunur bişey değildi yani 1.yi repack yap yolla tarzı) beklentilerim artık ne seviyedeymişse uğrunda çok kötü bir inceleme yazmıştım. bunun başlıca sebebiyse çok kolay olmasıydı, yani o silahları fırlatabilmek falan beyaz sarayın çitlerinin üstünden ballers atmak falan olayı kolaylaştırıyordu. aynı şekilde eski hitmanlerde mass murderer olmak bile biraz zorken bunda m4 + drum magazine alaraktan 100 kurşunu bitene kadar boşaltırsanız rahatcana terörist olabiliyor ve bölümü geçebiliyordunuz.
ama sonradan bir şey farkettim-sanırım 3 yılın, hatta hitman 3 ile belkide 5 yılın aradan geçmesiyle hitmanin olayını unutmuşum. hitman half-life max payne gibi bitirilmek için oynanan bir oyun değil. sizin oynayışınıza göre gerçekçilik de tavan da yapabilir, yada palyaçoya döner(ki oyunda bir adet palyaço da mevcut yani).
işte bunu hatırlayınca yeniden kurdum ve yeniden ilk oyunlarda tattığım güzellikleri yaşadım. evet zeka geliştirilmiş sonuçta ve ilk oyunlarda şikayet ettiğimiz benim vurduğumu nerden biliyor ordaysam da sorularını sormamızı ortadan kaldırmışlar. artık öyle kafaya göre ateş etmiyor adamlar. ama bu durumu da siz el çabukluklarıyla suistimal edebilirsiniz ama ben 2. oynayışımda böyle şeyleri yapmadım. geniş oynanış yelpazesi zehiri kendi kullanımımıza sunmaları-gidip alakasız birilerini öldürebilirsiniz bu yüzden dikkatli olmak gerekiyor. gelen peçiyle artık şapkalı kıyafetlerde daha az şüphe çekmeniz falan çok ince şeyler var. bu kadar çok parametre olunca çok da fazla açık nokta olması kaçınılmazdı doğal olarak ben de uzun zaman sonra bu oyun hakkındaki incelememi sildim. yeniden yazmanın manası yok ama yeni oynayacaklara pro da oynamalarını tavsiye ederim sınırlı bilgi çok daha iyi, ve 1 bölümü bitirdikten sonra hemen silent assassin olmaya kasmazsanız 5-6 ay sonra açıp tekrar aynı keyifle o bölümü oynayabilirsiniz. ve unutmayın 1den çok silent assassin olma yöntemi var bir bölümde. genelde çoğu bölümü tek el ateş etmeden bitirebiliyorsunuz. requem hariç tabi-ha unutmadan hala haberi olmayan varsa orda da uyanıyor 47.