hayatımda oynadığım belki de en iyi oyun. kel kafalı suikastçımızla ne ülkeler gezdik, ne adamlar öldürdük. serinin ilk 2 oyununu bitirmiştim, üçüncüsü çıktı ama ekran kartım yetmiyor... acil değiştirip oynamak lazım.
max payne,thief gibi oyunlarla birlikte oynamaktan zevk alınma ihtimalinin en yüksek olduğuna kanaat getirdiğim oyun.öyle sayko durumlar var ki görevi başarı ile tamamlamak için en az 50 kere oynamak lazım geliyor.ayrıca loading bölümündeki müziğine aşık olduğum oyun.
serinin 2. oyununda silent assasin olmak için inanılmaz derecede kastığım ve hedefime ulaştığım oyun. ve evet bende katil olmak istiyorum diyerek ilerlenir. ballers'ım olsa hiç düşünmezdim muhtemelen.
bu sene içinde filminin çıkacağı duyurulan oyun.ajan 47 kim olacak diye merak edenlere imdb'de gözüktüğü üzere timothy olyphant olacak[mış].bikaç ay önce vin diesel yazıyordu en son kimde karar kılacaklar merak ediyorum.
serinin en zor oyunu.adamımız bu oyunda tam bir kütüktür.öte yandan oyun zamanı için devrim niteliğindedir.bence en güzel bölümler uzakdoğuda geçen ilk dört bölüm sonra kolombiya ormanlarında dışın dışıncılık yapılan bölümlerden pek tat alamadım.
serinin diğer oyunları için:
(bkz: hitman 2 silent assassin)
(bkz: hitman contracts)
(bkz: hitman blood money)
ajan 47'yi timothy olyphant'ın canladırması kesinleşen, bunun yanında kod adı: kılıçbalığı filmininin senaristi skip woods'un senaryosunu yazdığı, pek bir genç fransız yönetmen xavier gens'in yönettiği ve 12 ekim 2007 tarihinde sinema ve oyun severlerle buluşacak; çekimlerinin bir kısmı da istanbul'da yapılmış olan oyundan devşirme beyazperde olayı.
fragmanı 26 haziran 2007 itibariyle internete düşmüş; henüz apple'ın film fragmanları sitesinde yer almamasına rağmen http://www.oyunstudyosu.tv/... adresinden ulaşılabilecek film.
şu ana kadar oynamış olduğum en iyi oyun. 1,2,3 ve 4 diye gider. tarz olarak farklı bir oyun. içerisinde bir çok ögeyi barındırıyor. oyun o kadar başırılı ki film halinde dönüştü, ancak şahsi fikrimi söylemem gerekirse timothy olyphant'ın ajan 47 rolünde oynaması beni şaşırttı, bu rol aslında tam jason statham'in biçilmiş kaftan dı. transporter 1 ve 2 de zaten giyimi kuşamı ajan 47'ye çok benziyor. keşke diyebiliyorum sadece, zaten o oynasaydı film tadından yenmezdi ve en 100 defa izlenirdi.
innuendo albümünden bir queen parçası.. oyunu daha popüler güründüğü kadarı ile..
ı'm the hitman
stand aside
ı'm the hitman
ı want your life
ain't no escaping
don't run and hide
there goes the neighbourhood
ı'm gonna kill for your love
hitman
now don't you cry
ı'm just it man
and you might get fried
gun in my pocket
don't get me wrong
ı'll be your hitman - a fool for your love
ı'm the head shredder -
that's better -
baby baby baby
ı'm the hitman - hitman - hitman
yeah - trouble in the east, troubled in the west
struggle with the beast - what a thief, what a pest
come back mother / nuke that sucker
yeah - yeah - yeah
ı'm the hitman
ı'm your prize
but this hitman -
can cut you down to size
love me (baby)
don't be so cool
love me love me baby
ı've been to the hitman school
yeah - yeah
you're gonna make my day
gonna blow you away
when the fun begins
(hitman)
are you ready for the sting
gonna waste that thing
(hitman)
hitman as king
fragmanındaki ave maria ile bizi mestedip umutlandırmış filmin uyarlandığı oyun serisi. timothy olyphant'ı beğendim, lakin jason statham daha iyi uyardı.
attığınız adımları dahi ezberleticek kadar aynı yerleri çok sık ve ince bir şekilde oynamayı gerektiren oyun.telle adam boğmaktan tutun damlarda sniperla insan avlamaya kadar bir çok farklı yöntemi barındıran bir adamımız var.kasım ayında filmide çıkıcak olan oyundur aynı zamanda.
oyun içinde can paketi , heal potion cart curt türü şeyler olmaması ayrı bir zevk katmış , save etme hakkının sayılı olması biz oyunseverleri daha da kendine çekmiştir...
tam ismi hitman codename 47 olan, tarihin en iyi oyunlarından biridir. eski bir oyun olmasına rağmen grafikleri çok güzeldir. bölümleri az adam öldürerek bitirdiğiniz zaman ( nasıl derseniz, farkedilmeyerek elbetteki ) size yaşattığı hazzı başka hiçbir oyundan alamazsınız.
en stratejik bölümü olan plutonium runs loose olan bu oyunun insanı sahnelerinden değil, oyunun gıcıklığından katil edeceğine kanaat getirdiğim oyun. adamlara bak ya, hem ben örgülü alanların kapılarını m16a2 veya mp5 ile koruyan adamları haklayacam, hem birisi kıllanıp borise koşmasın diye o adamı aşağı indireceğim, hem karanlığın ebesinden fırlayıp gelen dobermanları öldürecem, boris durumu çaktığı anda hızla ona ulaşıp öldüreceğim, hem de borisin kıllandığı anda aktif hale getirdiği ve geminin ücra bir köşesinde gizlediği nükleer bombayı 3 dakika içinde bulup etkisiz hale getirceğim, işim bitince rota katına çıkıp gemiyi çalıştıracağım, sonra aksilik çıkıp makine dairesine gidip tekrar adam öldürüp bir daha yukarı çıkacağım, bunları ise en fazla 300 mermi ile yapacağım. tüm bunların üstüne oyunun ortasında save edemiyecem. yok ebenin .mı, başka?
oturup kalem kağıt aldırıp masabaşında plan kurdurtmuştur bu oyun bana. * ama nihayetinde bölümü geçtim. bir dahaki bölümünü siz düşünün. düşündünüz mü, evet bildiniz. tek bir bıçağım bile olmadan girdiğim tımarhaneyi basan 13 swatı (mp5 i olan ve can yelekli) haklayıp indireceğim. daha neler!
tüm oyunu bitirdiğimde artık otobüste giderken arkamdan birisi fibre wire sallayıp gırtlaklayacak hissi uyandırdıysa da, üstüne kurduğum stratejilerle baya baya tat veren oyun olmuştur. adamı delirtir ama psikopatlığın hazzını da yaşarsınız.
doğu avrupa'da geçen casuslu, kiralık katilli filmlerin hastası olduğumdan izlemek için sabırsızlandığım film... dvdrip arıyorum... alt yazı arıyorum... heyyttt ulen yakarım bu gezegeni yakarım...
filmini izlememek istediğim ama nasıl olmuş diye bakmak zorunda olduğum tipik hollywood filmi. neden mi hollywood filmi diye vurguladım. hemen açıklayayım. neden izlemek istemediğimi de söyleyeceğim.
bir kere filmin fragmanı çıktıktan sonra hitman severler oyuna kan kustu. haklıydık. çünkü hitman aksiyon adamı değildir, eline çiftli uzi alıp koridoru taramaz. hele hele 47'nin kadınlarla hiç işi olmaz! fragmana bir bakıyoruz, 47 hatunun tekiyle yatağa giriyor, oradan buradan atlıyor, suikasti işlerken haldur huldur olaya giriyor. bu mudur yani hitman? çoğu cinayeti tantanayla işliyor. fragmanda bu saçmalık apaçık ortada.
elbette bu bir film ve oyunla çok da karşılaştırmamak gerekiyor. sinemada sakinlik seyirciyi sıkar. ayrıca 47'yi oynayacak aktörü kim seçtiyse onu da kınıyorum, toy delikanlının teki mi oynar mı ya 47'yi.
görünüşe göre hollywood'dakiler "yeni bir james bond yaratırız abi" düşüncesiyle bir film çekmişler. umarım bu filmin devamı gelmez ve hitman ismi üzerindeki saygıyla yaşamaya devam eder. ama biliyorum, gelecek. malesef gelecek.
47 oyundayken bir görev adamı olduğu halde filmin ortalarında cinayetleri kendi kafasına göre yapan bi ajan olur..ayrıca oyunda olmadığı halde filmde girdiği devasa kalabalık çatışmaların birinde elinde çift uziyle ortada kaldığı halde bi tek isabet yada sıyrık bile almadan herkesin hakkından gelerek kurtlar vadisini hatırlatır bizlere..
bir sinemasever olarak bakarsak efektler ve konu muazzamdır kaçırılmaması gerekir ayrıca nerdeyse filmin 2.yarısı istanbulda çekildiği için ''aa ben burayı biliyom layn!'' dedikten sonra ağzı açık bi şekilde içine düşercesine daha büyük ilgiyle izlenir..istanbulun tüm dünyada tanıtımına da büyük katkı sağlayacağı şüphesiz..