görseller
hitit güneşihitit güneşi

belki ilginizi çeker
  1. · hatti güneş kursu
  2. · melih gökçek
  3. · melih gökçek in estetik anlayışı
  4. · ankara anadolu medeniyetleri müzesi
  5. · hitit
  6. · ankara yı ankara yapan melih gökçek tir
  7. · hitit güneşi ankara ya yeniden doğuyor
  8. · ankara da araba kullanmak
  9. · uluslararası isimler
  10. · madde 97: bir ünlü şahsiyeti seninle mcdonald's a gitmeye ikna et (reklam)
gündem
  1. · cebe sevgili ismini kayıt şekilleri
  2. · beşiktaş ile fenerbahçe taraftarı arasındaki fark
  3. · 25 kasım 2009 emekçi grevi
  4. · itü sözlük e bir daha gelinse alınacak nickler
  5. · colin kazım richards
  6. · nurcuların hoşuna giden şeyler
  7. · hayatında hiç star wars izlememiş insan modeli
  8. · cambria math
  9. · aslan burcu sözlük yazarları

hitit güneşi  

1. eti'nin, ankara üniversitesi' nin, bir zamanlar ankara'nın logo olarak kullandıkları hitit uygarlığının coğrafyamıza emanet ettiği oldukça estetik simge.

eti biskivüleri ve ankara üniversitesi bu simgeyi logo olarak kullanmaya devam ederken i melih gökçek dönemiyle beraber ankara büyükşehir belediyesi'nin logosu olmaktan emekli edilmiştir kendileri. aslı bir müzede olmalı. sıhhiye'de ise heykeli'ni görmek mümkün.(bkz: ukte)
    (fantastik karakter, 25.12.2006 01:53)
  2. (bkz: hatti güneş kursu)" onmousedown="return bkc('1078997','+%60hatti+g%FCne%FE+kursu%60')">hatti güneş kursu)
    (anastasis, 18.01.2007 19:11 ~ 20:59)
  3. tunçtan yapılan bu eserler aslında hititlere değil hattilere aittir.
    olasılıkla dini merasimlerde bir asanın tepesine takılarak sallandığı zaman ses çıkartıyor ve törene katılanlara huşu veriyordu.güneş kursunu oluşturan yuvarlak yeryüzünü temsil ediyor, çıkıntılar ise doğadaki çoğalmayı, bereketi anlatır.
    (aguney, 18.01.2007 19:19)
  4. ankara'mıza iade edilmiştir efendim hitit güneşi.

amblem olarak yeniden hitit güneşi olmalıdır, melih gökçek hukuku uygularsa. kendisine sorduğum soru "bilgi edinme kanunu formatına aykırı" şeklinde bir bahaneyle reddedildi, üstelik birkaç saat içerisinde. hırs yaptım, yine sordum bugün.
    merakla bekliyorum neticeyi.

üstelik formata da uydurdum.
    (bimekan, 15.04.2008 20:24)

künye  ·  iletişim / şikayet / reklam  ·  sıkça sorulan sorular  ·  itü sözlük görseller  ·  itü sözlük extra  ·  itü sözlük mobil