görseller
historiahistoria

belki ilginizi çeker
  1. · bershka
  2. · pull and bear
  3. · stradivarious
  4. · hysteria
  5. · hysteria
  6. · saw 5
  7. · kocatepe kahve evi
  8. · kale center
gündem
  1. · yök ün katsayı uygulamasını kaldırması
  2. · bittikten sonra insanı mal gibi bırakan filmler
  3. · başkaları sevinsin diye yapılan atraksiyonlar
  4. · domuz gribi
  5. · kız arkadaşı behlül ve sawyer la yatakta basmak
  6. · kedi keserek internette yayınlayan kız
  7. · cebe sevgili ismini kayıt şekilleri
  8. · yurtta alkol bulundurmak
  9. · arkadaşın doğum gününü unutmak

historia  

1. fatih semtinin vatan caddesinde bulunan yeni alışveriş merkezi. zara, mango, vakko, ipekyol, lc waikiki, adidas, c&a, park bravo, koton, kığılı, network, levi's gibi giyim mağazalarının yanı sıra tansaş ve teknosa gibi marketler de yer alıyor. starbuks, cafe crown cafe, pizza hut, duran sandwiches, burger king, mc donald's, gelik, özsüt ise yiyecek içeçek alanlarında bulunan bazı restoran ve kafeler arasında yer alıyor. alışveriş merkezi içinde mars (cinebonus) sinemaları’nın 8 adet salonuyla yakında hizmet verecekmiş. çocuk eğlence merkezi, terzi, oto yıkama, kuru temizleme ve 500 araç kapasiteli 3 katlı kapalı otopark alanıyla müşterilerine kaliteli bir yaşam merkezi imkanı sunmayı hedefliyormuş.

sadece fatih'te oturanlara değil, tüm istanbullulara hayırlı, uğurlu ve aynı zamanda geçmiş olsun dileklerimi de iletmek istiyorum. malum vatan caddesi trafiği böylece 10 kat daha sıkışık olacak.

http://www.historia.com.tr/

(görsel: historia/21072)
    (görsel: historia/24818)
    (watcher, 03.08.2008 23:20 ~ 05.09.2008 11:02)
  2. her mahalleye bir alışveriş merkezi düsturunu edinen yönetici ve yatırımcılarımızın yeni icraati.

bir sene kadar önce, yapıldığı arazide bulunan sabit pazarın yıkımı sonrası yükselmeye başlamış ve geçtiğimiz günlerde resmen açılmıştır. içine daha girmedim ama bir ton firma varmış sanıyorum. bir sinema salonu şüphesiz ki o çevrede yaşayanların sosyal yaşamını olumlu yönde etkileyecek.

ama eleştirmek istediğim bir nokta var; ulan bu ülke üretim yapmadan nasıl ekonomisini ayakta tutacak? yani bu alışveriş merkezindeki dükkanların kaç tanesi türkiye'de üretilen ürün satıyor? ithal ede ede dış borç dünya kadar oldu lan! alışveriş merkezleriyle ülkeyi dolduracağınıza açsanıza fabrika, versenize binlerce kişiye iş. işin kolayına kaçıyor herkes. millet geberiyor lan işsizlikten, nasıl gelip senin alışveriş merkezinde harcama yapacak? henry ford'un olayına döndü bu da (bkz: @2206589). fatih belediyesi de sağolsun mustafa demir önderliğinde ön ayak oluyor bunlara.

70 milyon ytl'ye mâl olmuş. vay anam vay. bir tane istiklal caddesine gelecek bundan sonra, ardından artık büyük beşiktaş çarşısını mı yıkıp yaparlar bilmiyorum ama beşiktaş'ta sıra. sonra istanbul'un tüm mahallelerinde bir alışveriş merkezi. sabah ekmek almaya alışveriş merkezine pijamalarla, dağınık saçlarla girmek inanıyorum ki acaip güzel bir deneyim olacak.

not: arkadaş, tüm haber siteleri de burasıyla ilgili haber için sanıyorum belediyenin dağıttığı bültenden kopyalamış yazıları. bir tane adam gibi gazeteci yok mu kendi yazısını yazacak bu ülkede?
    (sycrone one, 22.08.2008 00:41)
  3. her uğrayışımda alt kattaki fıskiyeleri minimum 10 kişinin gösteri yapılıyormuş gibi izlediğini gözlemlediğim sentır.
    (wondrous, 05.10.2008 04:08)
  4. son derece ruhsuz bir yer. içeri girdiğiniz zaman bunu bariz bir şekilde anlıyorsunuz. kültür merkezi olarak da lanse edliyor ancak kültür babına hiçbir şey yok. klasik alışveriş merkezi formatında. gelen insanların yemek yemeleri için gözlerine gözlerine sokulan fast-food restoranları, bilmem kaç taksitle satış yapan mağazalar. bunun dışında pek de bir şey yok. hatta hiçbir şey yok. yani fatih gibi bir yere neden alışveriş merkezi gibi bir şey yapma ihtiyacı duyarsın ki. zaten fatih'in merkezi istanbul'un muhtelif yerlerine eş değer niteliktedir. birçok markanın şubesi bulunmaktadır. kalkıp da historia gibi tırto bir mekan açma ihitiyacını kim hisseti muamma.

tabii bu bizim eleştirdiğimiz noktalar. ama tabii içeride de bir istihdam alanı var. yani onca dükkan, onca mağaza. orada çalışıp para kazanıp hayatını idame edenler var. ama nedir bu alışveriş merkezi çılgınlığı ben onu anlamıyoum illa istihdam alanları yaratmak için alışveriş merkezi mi açılması lazım. bir sanayi tesisine, bir üretim tesisine neden kimse ihtiyaç duymuyor. tabii ki duymaz sonuçta bunları hepsi yurt dışından babalar gibi ithal ediliyor. ama bir starbaks, bir glorya cins kafe ithal edilebilir mi. yap bir proje, ver adamına yapsın inşaatı sun halkının hizmetine. yersen uzay eriği.
    (kurdılı hıcazkar saz semaısı, 05.10.2008 10:18)
  5. oldukça sıradan bir alış-veriş merkezi olmakla birlikte daha önce de belirtildiği gibi alt katta bulunan fıskiyeler cidden gösteri yapılıyormuşcasına ilgi görüyor. kanımca buranın en heyecanlı yeri de fıskiyeler, o nedenle insanımızda da suç bulamıyorum.
    (magnetic resonance, 07.10.2008 17:18)
  6. 2008'in ağustos ayında fatih'te açılmış olan gereksiz yapı.. vasatın altında bir mekan olmuş, bir kaç mağaza, bir kaç restorant.. güzel tarafı, sanırım yakında sinema salonları açılacakmış.. doğrusu fatih'te iş yapacağına pek inanmıyorum.. çoğu mağaza kapatır zaten bir iki aya..
    (sheed, 12.10.2008 14:08)
  7. (sycrone one, 10.11.2008 23:40)
  8. teknosa'sı dışında pek uğramadığım ruhsuz mekan.
    (sulcus tendinis musculi flexoris hallucis longi, 14.12.2008 21:59)
  9. zara'dan almak istediğim deri montu diğer mağazalardan bulamamıştım. arkadaşın "yeni açılmış belki orada bitmemiştir" dediği için gittik ve buldum montu.

markaların sattığı ürünlerin hepsi mağazalara eşit oranda dağılmasa bile en azından aynı çeşitlilikte dağılıyor. kalabalıktan hoşlanmayan ve alacağı ürün belli olan insanlar gidebilr. özellikle benim gibi ufak tefek olup m ve s beden bulmakta sıkıntı çeken biriyseniz böyle daha az bilinen yerlere gitmek iyi olur.
    (saki, 14.12.2008 22:12)
  10. cinebonus'u var. en güzel yanı da bu.
    (bkz: gnctrkcll)
    (kaçınkurbaası, 14.12.2008 22:19)
  11. (bkz: hysteria)
    (ad hoc, 14.12.2008 22:21)
  12. bir kaç ay önce elektrik panolarındaki kabloların içten içe yanmasıyla küçük bir yangın atlatan avm*
    (yer yer çoğu zaman, 20.01.2009 15:00)
  13. sinema için gişe den bilet almak için,sinemanın bulunduğu katın bir alt katından bilet almak zorunda olduğunuz, sinema katına çıktığınızda da aşağıya bilet almak amacıyla inmek istediğinizde yürüyen merdiven kullanamadığınız alışveriş merkezimsi boş mekan
    (mge, 20.01.2009 15:59)
  14. kanımca tek güzel yanı fatih'teki tek teknosa'ya ev sahipliği yapmasıdır. ayrıca önünde mütemadiyen fatih'imizin delikanlıları durmaktadır. yoldan geçenleri keserler, kızlara laf atarlar, mevzu çıkarsa dalarlar falan...
    (ceyyar kermit, 27.01.2009 18:08)
  15. girişinde yerde lale motifli parkeleri olan, fıskıye manzaralı banklara oturup şiir okunabilecek alışveriş merkezi.
    (z3yn3p, 24.02.2009 12:52)
  16. siz pijamanızla kahvaltılık bir şeyler almak için çapaklı gözlerle tansaş'a ilerlerken sabahın 10'unda iki dirhem bir çekirdek abla ve abilerle karşılaşabilirsiniz bu alışveriş merkezinde.
    çok büyük olmamakla beraber ortalama bir gence hitap edecek mağazalara ev sahipliği yapmaktadır.
    (bkz: pull and bear)
    (bkz: bershka)
    (bkz: stradivarious)
    (bkz: mango)
    (bkz: mudo)
    teknosa, tansaş ve cinebonus bu giyim imkanlarını diğer açılardan tamamlamaktadır.
    ayrıca kfc, burger king, mc donalds gibi bir çok güzel yemek yenecek mekana da ev sahipliği yapmaktadır.
    aksaray'ın kötü ününden kurtarmaktadır bir açıdan o çevreyi.
    (kaçınkurbaası, 24.02.2009 13:00)
  17. islami burjuvazinin toplanma ve alışveriş yapma merkezidir.gördüğünüz her on kişiden biri çarşaflı,beşi türbanlıdır.evet oturdum tek tek saydım ama günün saatlerine göre de bu oran farklılık gösterebiliyor
    (berid i ümid, 14.06.2009 15:20 ~ 16.06.2009 00:46)
  18. (bkz: moj)
    (rugan, 02.07.2009 00:31)
  19. istanbul 'un en eski yerleşim bölgesi olan fatih te çoktan açılması gereken ama geç açılmış bir alışveriş ve yaşam merkezi.hayırlı olsun.
    (unhappyclown, 11.07.2009 15:25)
  20. isp. ı. öykü ıı. tarih
    (ignoramus, 11.07.2009 15:36)
  21. uzun zamandır gitmediğim yeri tamamen değiştirmiş olan alışveriş merkezidir. küçüktür ama fatih semtinin bir kısmına hitap etmesi itibariyle güzeldir. içinde tansaş açılması da ayrıca güzel olmuş.
    (zetina kocamış singerin maskarası olmuş, 03.10.2009 01:13)

künye  ·  iletişim / şikayet / reklam  ·  sıkça sorulan sorular  ·  itü sözlük görseller  ·  itü sözlük extra  ·  itü sözlük mobil