her mahalleye bir alışveriş merkezi düsturunu edinen yönetici ve yatırımcılarımızın yeni icraati.
bir sene kadar önce, yapıldığı arazide bulunan sabit pazarın yıkımı sonrası yükselmeye başlamış ve geçtiğimiz günlerde resmen açılmıştır. içine daha girmedim ama bir ton firma varmış sanıyorum. bir sinema salonu şüphesiz ki o çevrede yaşayanların sosyal yaşamını olumlu yönde etkileyecek.
ama eleştirmek istediğim bir nokta var; ulan bu ülke üretim yapmadan nasıl ekonomisini ayakta tutacak? yani bu alışveriş merkezindeki dükkanların kaç tanesi türkiye'de üretilen ürün satıyor? ithal ede ede dış borç dünya kadar oldu lan! alışveriş merkezleriyle ülkeyi dolduracağınıza açsanıza fabrika, versenize binlerce kişiye iş. işin kolayına kaçıyor herkes. millet geberiyor lan işsizlikten, nasıl gelip senin alışveriş merkezinde harcama yapacak? henry ford'un olayına döndü bu da (bkz:
@2206589). fatih belediyesi de sağolsun mustafa demir önderliğinde ön ayak oluyor bunlara.
70 milyon ytl'ye mâl olmuş. vay anam vay. bir tane istiklal caddesine gelecek bundan sonra, ardından artık büyük beşiktaş çarşısını mı yıkıp yaparlar bilmiyorum ama beşiktaş'ta sıra. sonra istanbul'un tüm mahallelerinde bir alışveriş merkezi. sabah ekmek almaya alışveriş merkezine pijamalarla, dağınık saçlarla girmek inanıyorum ki acaip güzel bir deneyim olacak.
not: arkadaş, tüm haber siteleri de burasıyla ilgili haber için sanıyorum belediyenin dağıttığı bültenden kopyalamış yazıları. bir tane adam gibi gazeteci yok mu kendi yazısını yazacak bu ülkede?