belki ilginizi çeker
  1. · hissetmedikçe hiçbir şey gerçek değil
gündem
  1. · prison brake
  2. · 29 şubat 1453 galatasaray fenerbahçe maçı
  3. · kız arkadaşı behlül ve sawyer la yatakta basmak
  4. · the twilight saga new moon
  5. · cebe sevgili ismini kayıt şekilleri
  6. · google wave
  7. · dtp genel başkanının izmirlileri tehdit etmesi
  8. · osuruğu çakmakla yakmak
  9. · bugün hayatımın geri kalan kısmının ilk günü

hissetmedikçe hiçbir şey gerçek değil  

1. o kadar yokmuşsun gibi ki
    o kadar dokunamıyorum sana...

aslında çok realistik bir yaklaşımmış gibi duran ama buram buram romantizm kokan bir düşüncedir. dünya üzerinde var olan her şeye yormak mümkünken sanki sevgili ve onun hissettirdikleri için sarf edilmiş hissi veren ifade. bir yakınma belki de dokunmak istediğiniz sevgiliye. yanındayım işte diyen, yetmiyor mu bu sana diyen sevgiliye bir cevap belki de.

duyan insan var, işitsel; gören insan var görsel; dokunan insan var, duygusal; işte bu dokunan insan yakarışı. hissetmenin her şey olduğuna inanan insan yakınışı. çünkü duygusal insan dokunarak tadar, dokunarak görür, dokunarak duyar. karınca gibidir, köstebek gibi, salyangoz gibi. dokunarak sevişir, dokunmazsa gerçek değildir sevişmeleri. kimi ön sevişme der geçer ama o bilir ki sevişmenin kendisidir dokunmak.

parmaklarıdır her şeyi, belki şans verilse piyanist olurdu, belki de stenocu çünkü sever dokunmayı. dokunmalarıdır onu gerçek hayata bağlayan. otobüste yanında oturana ufak ufak temas eder, kitap alırken kapağını sever, filmin afişindeki oyuncuların yüzlerine dokunur küçük küçük. gerçeklik onun için yağmur ormanında kanat çırpan kelebeği duymak değil, o kelebeğe dokunmaktır.

ukteci: cnutre
    (diazepam, 21.11.2008 01:26 ~ 13:35)
  2. aslında o kadar basitti ki...

anneni aramıştım, yarın beraber olacaktık... kırlarda koşacaktık, olmadı evde de birbirimize bakabilirdik. telefonda sesini duyduğumda nasıl heyecanlanmıştım. hani şöyle; "kan adet halinde misin? bugün gelecektim, hasta olduğuna göre niye geleyim oraya kadar. hastasın kızım seni derde sokmak istemiyorum hele iyileş de öbür hafta bir şey ederiz" demiştim hatırladın mı?

hissettirmeden yapacaktım;

ama olmadı. onun icabına arkadaşlar bakarlar, çok önemli değil... ama sen? okuldan çıktığında bekledim seni... bekledim bekledim... gelmedin...

ama hayat değil miydi zaten kahpe kaderini gizleyip kırdı bacağını açtık soğanı yumrukla tuza ekmek banııp banııp...*

hissettirmeden yapacaktım, hissettirmeden... hissettirmeyeceğim yine; goreceksin... hissetmedikçe hiçbir şey gerçek değil
    (transistör kazancı, 21.11.2008 01:44)

künye  ·  iletişim / şikayet / reklam  ·  sıkça sorulan sorular  ·  itü sözlük görseller  ·  itü sözlük extra  ·  itü sözlük mobil