belki ilginizi çeker
  1. · hissedilen sıcaklık
  2. · hissedilen soğukluk
  3. · gavur amı sıcakları
  4. · madde 98: hiç olmayacak birine dünyanın en inanılmaz konuşmasını yap (reklam)
gündem
  1. · tadı harika olan yiyecek kombinasyonları
  2. · prison brake
  3. · itü yazarlarının evlenmek istedikleri ünlüler
  4. · yök ün katsayı uygulamasını kaldırması
  5. · domuz gribi
  6. · başkaları sevinsin diye yapılan atraksiyonlar
  7. · yaran diyaloglar
  8. · bilinçli olarak depresyona girmek
  9. · altta kalanın canı çıksın

hissedilen sıcaklık  

1. hava durumu bültenlerine yeni bi renk getiren extra bilgidir. her gördüğümde nedensiz bi şekilde kıkırdamama sebep olur. "ulan adamlar nası hissedeceğimi biliyo, ben bunlardan korkarım arkadaş" diye söylenirim kendi kendime.
    (errant, 16.08.2005 01:13)
  2. sanırım nem faktörünü de içine alarak hesaplanan sıcaklık
    (man on the moon, 16.08.2005 01:16)
  3. hesaplandığı bölgelerde normal sıcaklık ile arasında en az bi 5 derece fark vardır. adana-diyarbakır ekseninde normal sıcaklıktan 15 derece farklı çıktığı da müşahade edilmiştir.
    (lightblue, 16.08.2005 01:49 ~ 02:46)
  4. hissedilen sıcaklık ya da hissedilen soğukluk kişiye göre farklılık gösterir. böyle bir bilginin hava durumunlarında verilmesinin doğru olduğuna inanmıyorum. şöyleki; bu verilen değerler insanların yaşına, cinsiyetine, genetik yapısına, kültürüne ve psikolojik durumuna göre değişiklik gösterir. yanyana duran iki insan aynı sıcaklık ve neme rağmen, biri havanın çok sıcak olduğunu belirtirken diğeri bu görüşe katılmayabilir.
    (invisible, 16.09.2006 23:33)
  5. devlet meteoroloji işleri genel müdürlüğü'nün internet sayfasında bu hususla ilgili kısa kısa açıklamalar var. linki takip edin:

http://www.meteor.gov.tr/...
    (eksiksizuyum, 17.09.2006 00:51)
  6. ingilizcesi sensible temperature olan hede. sensible yerine hissedilen denmesi ne kadar doğru bilemedim şimdi. ha bir de nem oranıyla doğrudan etkilidir. nem oranı yükseldikçe sıcak daha sıcak, soğuk daha soğuk hissedilir. sebebi ise basit: su buharının havadan daha yüksek ısı transferi özelliğine sahip olması.
    (tobiyas makkenzi, 19.12.2008 02:15)

künye  ·  iletişim / şikayet / reklam  ·  sıkça sorulan sorular  ·  itü sözlük görseller  ·  itü sözlük extra  ·  itü sözlük mobil