hipokondriyak 

adana çık aradan

1. aylardır dinlediğim en iyi şarkılardan biri.zakkum* imzası var.zakkumla kafa yapanların kesinlikle dinlemesi gereken bir şarkı.

"bir paranoyak bir hipokondriyak.."
    (ucuruldukcaucurulanucurtma, 05.02.2007 21:10)

2. zakkum un tekrar tekrar dinlenesi şarkısı.sözleri de çok güzeldir.
    (fromtheinside, 06.02.2007 13:28)
  3. (bkz: hastalık hastası)
    (floydrose, 08.02.2007 18:27)
  4. fazla dinlenmesi moronluğa kadar gidebilecek bir zakkum şarkısı
    sözleri ise şu şekildedir ;

hep birliktelik, kalbinin emzireceği bir yeni bebektir.
    önce emeklemeyi, sonra yürümeyi öğretmen gerekir..
    kalbindeki sütü tüketmediler mi?
    bazen hiç başlamaması, bir gün bitmesinden iyidir..
    çünkü beraberlik yaşlanırken, bir terkediş gençleşir
    seni hiç terketmediler mi?

aslında dostluklar da kardanadam gibidir..
    eriyecekleri bile bile inşa edilir..
    kapim neden hiç çalmıyor artık?
    fotoğraflardakı insanlar hatirliyor mu beni? isimleri neydi?
    yüzleri çok tanıdık...yalnız kalmak bir ilaç mıdır? yoksa hastalığın ta kendisi mi?
    ışığı görünce karanlığa kaçıyorum hemen, böcekler gibi..
    bir şeye çok uzun süre bakarsan, onu görmemeye başlıyorsun.
    hayat, keşke bu kadar etobur olmasaydı...

işte sen kurbanlarından korkan bir kanlı zalim biçak..
    işte sen kendi gölgesinden bile korkan bir paranoyak..
    işte sen kırık cam üstünde yalınayak ve çırılçıplak
    işte sen kalbi çoktan iflas etmiş kimsesiz bir kardiyak..
    işte sen..
    bir hipokondriyak..
    bir hipokondriyak..
    kalbin çoktan iflas etmiş
    bir kardiyak..
    (atman, 11.02.2007 12:16 ~ 25.02.2007 05:34)
  5. bad lik amiri'nin yanından bile geçemeyen, benzetilmesinin dahi abesle iştigal olduğu zakkum şarkısı.
    (kuzudis, 20.02.2007 13:11)
  6. seni hiç terk etmediler mi? diyerek insanın ruhunu terk edildiği ya da yalnız kaldığı bir ana götürmeyi başarmıştır
    (pandalari koruyalim, 21.02.2007 17:32 ~ 17:34)
  7. albümün en güzel parçası olduğunu iddia edebileceğim son derece kalite sounda sahip zakkum şarkısı.
    (anarsist, 24.02.2007 13:29 ~ 13:31)
  8. sayı sayma egzersizidir bir nevi..
    (dirtypain, 10.04.2007 14:47)
  9. kulaklıkla dinleyemediğim yegane şarkıdır. beni paranoyak yapandır. sayılar birer birer giderken ben korku filmi izliyormuşum da sanki katil her an bi yerden elinde bıçağıyla çıkıverecekmiş gibi geliyor.

311, 312...
    (kurufasulyepilav, 18.04.2007 00:31)
  10. aşmış zakkum şarkısı sözler de müzik de cok cok güzeldir...
    (cormanthor, 22.04.2007 18:32)
  11. ''bazen hiç başlamaması, bir gün bitmesinden iyidir;çünkü beraberlik yaşlanırken, bir terkediş gençleşir!''diyerek beni mahvetmiştir.müthiş şarkı!
    (farazi, 19.08.2007 20:18)
  12. (bkz: hyper chondriac music)*
    (muddlehead, 19.08.2007 22:19)
  13. ilk etapta bad lik amiri'ne benzemesine rağmen önyargıdan kurtulabilindiğinde belli aralıklarla bünyeye empoze edilmesi gereken, zakkum'u sevme nedeni parça.
    (rednext, 20.08.2007 14:23)
  14. psikiyatrik bir rahatsızlık,kişinin kendini hasta hissetmesi,aksi ispatlansa da hasta olmadığına inanmaması...
    (kırmızıkanguru, 20.08.2007 14:28)
  15. berbat bişi. başka bi tanımı yok berbat.
    insanın içine nası bu kadar girilir ?
    insanın kendine acımasını, kendini acıtmasını nasıl böyle güzel işler ?
    zihninin iç sesi gibi, dışa vurmadığın düşünceler gibi acı..
    hayat bu kadar etobur olmak zorunda mı ?

işte sen kurbanlığından korkan kanlı zalim bıçak,
    sen...
    kendi gölgesinden bile korkan bir paranoyak,
    sen...
    kırıkcam üstünde.. yalınayak.. ve çırılçıplak..

cüzzamlı ruhlar cehennemine hoşgeldin,
    senden hiç vazgeçmediler mi ?

(bkz: http://www.youtube.com/...)
    (witchontheroof, 04.09.2007 23:45 ~ 06.09.2007 19:56)
  16. birşeye çok uzun süre bakarsan onu görmemeye başlıyorsun.

nasıl bir tespittir bu,nasıl yaşadıklarını hatırlatır insana...çıldırmak üzere olan bir insanın çıldırmadan önce dinlediği son şarkı olabilir bu şarkı.

yalnız kalmak bir ilaçmıdır yoksa hastalığın ta kendisi mi?

insan sorgulamaya başlıyor ama bir cevap bulamıyor ne yazıkki.

'kalbi çoktan iflas etmiş bir kardiyak' açıklıyor işte sen nesin,ben neyim,neden böyleyiz...
    (the crestfallen, 27.09.2007 19:25)
  17. 1 2 3 4... şahane bir zakkum şarkısı. dinlemeye ben henüz doyamadım. 96 97 98 99... şarkı insanı kendiyle bir iç hesaplaşmaya sürüklüyor sanki. 168 169 170... ama zıtlıklarla yüklü bir yanı da var bu şarkının; şöyle ki hem yapayalnız kalıyorsun dinlerken hem de benden başkaları da yalnızlığın koynunda uyuyormuş demek diyorsun. 311 312 313 314 315...
    (endoplazmik retikulum, 23.11.2007 18:23)
  18. yusuf'un ses tonuyla uyum içerisinde olan, iniş çıkışlarıyla sözlerin orantıda gittiğini söyleyebileceğim bir zakkum şarkısı. sadece nakarattan ibaret olmayan şarkıları seviyorum, hep böyle yetenekli söz yazarları görelim.
    (los amantes del circulo polar, 23.11.2007 20:08)
  19. acayip bi şey. böyle sanki içimde bir şeylere dokunur gibi ama derin hem de öyle derin bir yerlere ki ben bile keşfedememişim..ne zamandır dinlediğim en en sağlam şarkı. he bi de şöyle güzel bir gerilim filmi müziği de olur gibi geldi.
    (karamelize ekmek, 27.11.2007 15:12)
  20. hastalık hastasının bilimsel terimidir.aynı zamanda malt grubunun hoş bir şarkısıdır ancak şarkının başında saniyede bi rakam sayan geri vokal şarkının sonunda 327 ye kadar saymış olmasına rağmen 359 saniye geçmiştir demekki adam metronomlu sayamamıştır
    (egzostmanifoldu, 19.12.2007 13:06)
  21. tekrarlar arasındaki ağız şapırdamasından ,duygusal olayım diye bi taraflarını yırttıklarından sözleri gümbürtüye gitmiş zakkum şarkısıdır.
    (tınmaz melaike, 19.12.2007 15:11 ~ 15:13)
  22. dinlerken 'seni hiç terk etmediler mi? ışığı görünce karanlığa kaçıyorum hemen, böcekler gibi' kısmında yanınızdaki şarap şişesini sizi bırakıp gidenlerin kafasında kırma isteğiyle yanıp tutuşulan şarkı.
    (yamuk prenses, 08.03.2008 20:12 ~ 20:15)
  23. zakkum grubunun enfes şarkısıdır. hastalık hastası anlamına gelir.
    dinleyen herkes önceleri etkilenmese de zamanla iç dünyasında sorgulama başlatır.
    içinizi, kendinizi, düşüncelerinizi bir ayna karşısındaymış gibi acımasızca anlatır bu şarkı.
    (morbid angel, 02.04.2008 19:36)
  24. bir kaç kez dinledikten sonra insanı iç skıntılarına sokan, psikolojisini bozan, hem de benim nedense hep canım sıkkınken veya yalnızken açıp dinlmeyi istediğim şarkı.
    sözleri çok anlamlı, hatta o kadar anlamlı ki etkisinden kurtulamayıp tüm geçmişini ve asıl şimdi içinde bulunduğu durumu sorgulatıyor insana. içinde bulunduğu durum yalnızlık, mutsuzluk, sıkıntı, beklentilerin gerçekleşememesi ve umutsuzluk durumuysa yani zaten dipteyse insan bu şarkıyla beraber daha da dibe batıyor.
    ayrıca bana intiharı çağrıştıran iki şarkıdan biri bu. bir diğeri için; (bkz: aylin aslım), (bkz: ahh)
    (cilekprenses, 25.06.2008 12:48)