hipnoz 

adana çık aradan

1. freud'un akademik hayatının başlarında ilgiklendiği konulardan biridir aynı zamanda.
    (excalibur, 07.12.2004 11:38)

2. başlangıcı viyana'li hekim mesmer'in (1734-1815) bazı sinirlilik belirtilerini miknatisla giderdigini açıklamasıyla 1776'da ilk kez uyguladı. bastırılmış duygu ve düşücelerin gün ışığına çıkmasını sağlar.. bir uyku hali olmayıp, aksine uyanıklık halidir.

http://www.pafuli.net/...
    (kurabiye, 25.11.2005 10:33 ~ 10:33)
  3. (bkz: hipnos)
    (trouble everyday, 15.01.2006 17:18)
  4. telkinle yaratılan ve hipnotizmacının etkisinin artması,başka etkileri algılamanın azalmasıyla belirginleşen yapay durum...
    (kesme şeker, 13.04.2006 18:56)
  5. zira aşık olmak gibi bir şeydir..
    hipnoz olduktan sonra insanın karnında kelebekler uçuşur...
    başı döner...ayakları yerden kesilir...
    aşık olmaktan farkı şudur belki de;

"hipnoz olduktan sonra bilinç yerine gelir, her şey eskisi gibidir
    aşık olduktan sonra ise hiçbir şey bir daha eskisi gibi olmayacaktır."
    (provezza, 02.05.2007 17:08 ~ 13.05.2007 12:19)
  6. taxi bar'da sahne alan alternatif grup. eskiden ekşi limon'da çıkarlardı. güzel parçaları vardır. şarkıları iyi coverlıyorlar. melis'in de sesi iyidir kafa hatundur. stüdyo fanus'un ortaklarından biridir.
    http://www.hipnozonline.com
    http://www.myspace.com/...
    http://www.myspace.com/...
    (jamesdean, 13.07.2007 01:31)
  7. (bkz: hypnos)
    (dirtypain, 25.07.2007 11:08)
  8. istanbul'lu bir müzik grubu... vokalde melis balcılar, gitarlarda ulaş oral ve burak yılmaz,
    bas gitarda mert ertunç ve davulda anıl emre gümüş bulunmaktadır. kukla, anafor, acımın adı aşk, maske, cinayet gibi sağlam besteleri myspace ve kendi sitelerinden dinlenebilmektedir. sağlam coverlarıyla beyoğlu gecelerini inletmişler, inletmektedirlerdir...

www.hipnozonline.com
    www.myspace.com/hipnoz
    www.myspace.com/melisbalcilar
    www.myspace.com/ulasoral
    (renepqal, 27.10.2007 00:59)
  9. hakkında birçok şehir efsanesi olan teknik.şöyle ki;
    -hipnotize edilen kişi uyanamayabilir.
    kesinlikle yanlış.operatör,öznesini uyuttuktan sonra ölse bile,özne hipnozdan kolayca çıkabilir.ya kısa bir uykuya dalar ve normal biçimde uyanır ya da operatörün sesini bir süre duyamayınca uyanır.
    -bir insan hipnotize edilerek ona istemediği şeyler yaptırılabilir.
    kesinlikle yanlış.bir kere,kimse,istemeden hipnotize edilemez.öznenin kesinlikle katılımcı olması gerekir.ayrıca hiç kimseye,istemediği bir şey hipnoz altında yaptırılamaz.hipnoz sırasında özne,telkini kabul etme ya da reddetme seçeneğine sahiptir.özne yapılan telkini benimsemezse,kendi isteğiyle hipnozdan çıkabilir.
    -hipnozcunun sihirli güçleri vardır.
    kesinlikle yanlış.hipnozcu,istenilen sonuca ulaşmak için telkin gücünü kullanma tekniğini öğrenme tekniğini öğrenmiş,sıradan bir insandır.
    (migelo, 26.05.2008 21:58)
  10. hande yenerin 23 mayısta çıkmış olan albümden bi şarkısı.

sözleri de şöyle (hadi bakalım):

aşkın kollarında zamanı unutmuşum
    hayalmiş her şey
    bu olmayan bi oyunmuş
    aklın yollarında gidip gelmişim
    kolaymış her şey
    bu olmayan bi oyunmuş

iyi değil miyim neyim
    adeta aşka hipnozum
    sırlarımı sorma, beni konuşturma
    kalan yine ben miyim
    kendime düş kurmuşum
    gerisini sorma beni karıştırma

kim ne derse yalan
    zamanı değilse tamam
    kaderim nerde bilen var mı
    da-ya-na-mam yalan
    dayanırım inan
    eceli nerde bilen var mı

kim-ne-der-se yalan
    dayanamam zaman

aşkın kollarında dengemi bulmuşum
    değermiş her şey
    bir tipsizden kurtulmuşum
    aşkın yollarında kayıp olmuşum
    tutkuymuş her şey
    bu bitmeyen bir duyguymuş

iyi değil miyim neyim?
    adeta aşka hipnozum
    sırlarımı sorma, beni konuşturma
    kalan yine ben miyim?
    kendime düş kurmuşum
    gerisini sorma, beni karıştırma

kim ne derse yalan
    zamanı değilse duman
    kaderim nerde bilen var mı
    dayanamam yalan
    dayanırım inan
    eceli nerde bilen var mı

kim-ne-der-se yalan
    bilen var mı?
    da-ya-na-mam yalan
    bilen var mı?

hipnoz.
    (üç kilo reçellik vişne, 01.06.2008 14:14)
  11. (bkz: hipnoz objesi)
    (chixculub, 27.06.2008 18:39)
  12. şarkıyı kim oluşturmuş,kim o müthiş,özgün müzik dehasını kullanıp yapmış bilemem lakin owner of a lonely heart ın melodisi olduğu açık herhalde.
    ayrıca yemek yerken türkçe müzik çalan bir kanalda yes'i çalıyorlar sanıp yemeğimi boğazıma dizdikleri için teşekkürü borç bilirim hepsine.başımı kaldırınca hande yener olduğunu gördüm ama...
    (killer queen, 28.06.2008 17:03)
  13. oktay kaynarca'nın başrol aldığı 'sıfır dediğimde' filminin temel olayı. film hipnoz evreninin varlığı hakkında bazı şeyleri de kanıtlamaya çalışıyor gibi... ama pek bilgim yok hipnoz evreni ile ilgili... ama filmde böyle bir dünya var... hipnoza giren kişi hipnoz aleminde tanıştığı biri ile hipnoz edenlerden bağımsız düşünebiliyor. hatta hipnoz durumunda tekrar hipnoz ediliyor.. yavaş ama güzel sayılabilecek bir türk filmi.
    (idiot, 28.06.2008 23:11)
  14. anlayamadığım bir güç beni sürekli bu şarkıyı açıp bağırarak söylemeye itiyor!
    (boncuk, 30.06.2008 23:37)
  15. hande yenerin, marjinal klibiyle ses getiren ancak daha sonra rtük ten geçememesi nedeniyle bazı bölümleri sansürlenerek yayınlanan şarkısı, aynı zamanda son albümünün adı.
    (adenozintrifosfat, 30.06.2008 23:41)
  16. gerçekten sağlam bir şarkı. klibi için aynı şey denmese de, yeteri kadar işitsel.
    (perinthoss, 15.07.2008 20:19)
  17. tarz olarak hande yener'in " bakın bakın ben kendimi aşabiliyorum." şeklinde söylediği bir şarkıdır. ama ne kadar aşar bilinmez.
    (mina harker, 15.07.2008 20:30)
  18. ömrümde izlediğim en dandik korku filmidir
    (jadore, 15.07.2008 20:38)