|
|
- freud'un akademik hayatının başlarında ilgiklendiği konulardan biridir aynı zamanda.
- başlangıcı viyana'li hekim mesmer'in (1734-1815) bazı sinirlilik belirtilerini miknatisla giderdigini açıklamasıyla 1776'da ilk kez uyguladı. bastırılmış duygu ve düşücelerin gün ışığına çıkmasını sağlar.. bir uyku hali olmayıp, aksine uyanıklık halidir.
http://www.pafuli.net/...
- (bkz: hipnos)
- telkinle yaratılan ve hipnotizmacının etkisinin artması,başka etkileri algılamanın azalmasıyla belirginleşen yapay durum...
- zira aşık olmak gibi bir şeydir..
hipnoz olduktan sonra insanın karnında kelebekler uçuşur...
başı döner...ayakları yerden kesilir...
aşık olmaktan farkı şudur belki de;
"hipnoz olduktan sonra bilinç yerine gelir, her şey eskisi gibidir
aşık olduktan sonra ise hiçbir şey bir daha eskisi gibi olmayacaktır."(provezza, 02.05.2007 17:08 ~ 13.05.2007 12:19)
- taxi bar'da sahne alan alternatif grup. eskiden ekşi limon'da çıkarlardı. güzel parçaları vardır. şarkıları iyi coverlıyorlar. melis'in de sesi iyidir kafa hatundur. stüdyo fanus'un ortaklarından biridir.
http://www.hipnozonline.com
http://www.myspace.com/...
http://www.myspace.com/...
- (bkz: hypnos)
- istanbul'lu bir müzik grubu... vokalde melis balcılar, gitarlarda ulaş oral ve burak yılmaz,
bas gitarda mert ertunç ve davulda anıl emre gümüş bulunmaktadır. kukla, anafor, acımın adı aşk, maske, cinayet gibi sağlam besteleri myspace ve kendi sitelerinden dinlenebilmektedir. sağlam coverlarıyla beyoğlu gecelerini inletmişler, inletmektedirlerdir...
www.hipnozonline.com
www.myspace.com/hipnoz
www.myspace.com/melisbalcilar
www.myspace.com/ulasoral
- hakkında birçok şehir efsanesi olan teknik.şöyle ki;
-hipnotize edilen kişi uyanamayabilir.
kesinlikle yanlış.operatör,öznesini uyuttuktan sonra ölse bile,özne hipnozdan kolayca çıkabilir.ya kısa bir uykuya dalar ve normal biçimde uyanır ya da operatörün sesini bir süre duyamayınca uyanır.
-bir insan hipnotize edilerek ona istemediği şeyler yaptırılabilir.
kesinlikle yanlış.bir kere,kimse,istemeden hipnotize edilemez.öznenin kesinlikle katılımcı olması gerekir.ayrıca hiç kimseye,istemediği bir şey hipnoz altında yaptırılamaz.hipnoz sırasında özne,telkini kabul etme ya da reddetme seçeneğine sahiptir.özne yapılan telkini benimsemezse,kendi isteğiyle hipnozdan çıkabilir.
-hipnozcunun sihirli güçleri vardır.
kesinlikle yanlış.hipnozcu,istenilen sonuca ulaşmak için telkin gücünü kullanma tekniğini öğrenme tekniğini öğrenmiş,sıradan bir insandır.
- hande yenerin 23 mayısta çıkmış olan albümden bi şarkısı.
sözleri de şöyle (hadi bakalım):
aşkın kollarında zamanı unutmuşum
hayalmiş her şey
bu olmayan bi oyunmuş
aklın yollarında gidip gelmişim
kolaymış her şey
bu olmayan bi oyunmuş
iyi değil miyim neyim
adeta aşka hipnozum
sırlarımı sorma, beni konuşturma
kalan yine ben miyim
kendime düş kurmuşum
gerisini sorma beni karıştırma
kim ne derse yalan
zamanı değilse tamam
kaderim nerde bilen var mı
da-ya-na-mam yalan
dayanırım inan
eceli nerde bilen var mı
kim-ne-der-se yalan
dayanamam zaman
aşkın kollarında dengemi bulmuşum
değermiş her şey
bir tipsizden kurtulmuşum
aşkın yollarında kayıp olmuşum
tutkuymuş her şey
bu bitmeyen bir duyguymuş
iyi değil miyim neyim?
adeta aşka hipnozum
sırlarımı sorma, beni konuşturma
kalan yine ben miyim?
kendime düş kurmuşum
gerisini sorma, beni karıştırma
kim ne derse yalan
zamanı değilse duman
kaderim nerde bilen var mı
dayanamam yalan
dayanırım inan
eceli nerde bilen var mı
kim-ne-der-se yalan
bilen var mı?
da-ya-na-mam yalan
bilen var mı?
hipnoz.
- (bkz: hipnoz objesi)
- şarkıyı kim oluşturmuş,kim o müthiş,özgün müzik dehasını kullanıp yapmış bilemem lakin owner of a lonely heart ın melodisi olduğu açık herhalde.
ayrıca yemek yerken türkçe müzik çalan bir kanalda yes'i çalıyorlar sanıp yemeğimi boğazıma dizdikleri için teşekkürü borç bilirim hepsine.başımı kaldırınca hande yener olduğunu gördüm ama...
- oktay kaynarca'nın başrol aldığı 'sıfır dediğimde' filminin temel olayı. film hipnoz evreninin varlığı hakkında bazı şeyleri de kanıtlamaya çalışıyor gibi... ama pek bilgim yok hipnoz evreni ile ilgili... ama filmde böyle bir dünya var... hipnoza giren kişi hipnoz aleminde tanıştığı biri ile hipnoz edenlerden bağımsız düşünebiliyor. hatta hipnoz durumunda tekrar hipnoz ediliyor.. yavaş ama güzel sayılabilecek bir türk filmi.
(idiot, 28.06.2008 23:11)
- anlayamadığım bir güç beni sürekli bu şarkıyı açıp bağırarak söylemeye itiyor!
- hande yenerin, marjinal klibiyle ses getiren ancak daha sonra rtük ten geçememesi nedeniyle bazı bölümleri sansürlenerek yayınlanan şarkısı, aynı zamanda son albümünün adı.
- gerçekten sağlam bir şarkı. klibi için aynı şey denmese de, yeteri kadar işitsel.
- tarz olarak hande yener'in " bakın bakın ben kendimi aşabiliyorum." şeklinde söylediği bir şarkıdır. ama ne kadar aşar bilinmez.
- ömrümde izlediğim en dandik korku filmidir
|