hindistan   

sayfa  / 2
adana çık aradan

1. çinden sonra dünyadaki en kalabalık ikinci ülke
    (lethe, 28.07.2004 14:42)

2. 3.287.606 kilometre karelik alanı ile dünyanın en büyük 7. ülkesi..
    (zeus, 18.01.2005 14:41)
  3. ucuz işçilikte cinle rekabet içinde olan ülkedir. bu ülkenin vatandaşları dünyanın dört bir yanına yayılmıştır. bilgisayarla ilgili şeylerde çok başarılı bir millet olup software konusunda büyük programlarda emekleri geçmiş tapılası topluluk.

(bkz: gandhi)
    (bkz: tac mahal)
    (bkz: kamasutra)
    (bkz: biryani)
    (iki ekmek bir malboro, 02.05.2005 01:01)
  4. toprakları içerisinde yer alan bin 750 teknik üniversiteden yılda 250 bin elektronik ve bilgisayar mühendisi mezun olduğunu öğrendiğim ülke.
    (balta, 13.05.2005 04:12)
  5. kast sisteminin hala uygulandığı ülke.
    (si, 23.05.2005 19:16)
  6. ayrıca bir mazhar alanson şarkısıdır.
    ahanda sözleri:

ekşi ekşi kokar sokak
    bir otobüs gider goa'ya
    korkak mıyım ben gidemem
    göz süzerim çay içerken
    hindistan yavaştan kendini gösterir
    alır beni senden bana getirir
    öyle değil mi alanson?
    bom bili bili bom! bom bili bili bom!

doğulu batılı ayrıyız ya hani
    onlar ağlar biz ağlarız
    karalara beyazlar bağlamış biri
    kim neyi buldu biz ne ararız?
    bu ay emekliyim işlerden
    bebek gibi bir tiryaki
    ıyisiyle kötüsüyle de olsa
    keyfimce yaşıyorum herşeyi
    öyle değil mi alanson?

öyle yoruldum ki korkudan
    korku oldu ibadet
    tek umudum kaldı umuttan
    ya şaşırdım hedefi ya tam isabet
    gör, dinle, kokla, hisset
    hayalimde o kırık bisiklet

öyle değil mi alanson?
    (lightblue, 12.08.2005 02:41 ~ 02:42)
  7. nüfüs hususunda çin'le kapışan,sınırları içerisinde anayasaca tanınmış 15 milli dil ve bu dillere ait 1600'e yakın lehçe konuşulan,nüfusun % 83’ü hindu, % 11’i müslüman, % 2’si hıristiyan, % 2’si sih, % 2’si de diğer dinlere mensup olan,bu "diğer din"lerin sayısı tam olarak belirlenemeyen fakat yüzlerce olduğu söylenen,kast sisitemi halen uygulanan,yaşam seviyesi düşük ve fakat acaip derecede renkli,eğlenceli bir kültüre sahip,eniştemin memleketi olması dolayısıyla yoğun bir sempati beslediğim ülkedir.
    (guest8644, 12.08.2005 10:36 ~ 10:36)
  8. "diversity in unity" diyerek içindeki çok kültürlü yapıyı özetlerler.
    (azwepsa, 12.08.2005 10:42)
  9. dünya tekstilinde korkunç bir iş hacmine sahip,ayrıca*** eniştemin memleketi olan ülke.
    (guest8644, 06.09.2005 15:02)
  10. uluslararası telefon kodu 91 olan ülke.
    (mosquito hunter, 07.03.2006 23:19)
  11. hayvan gibi büyük bir anayasası olan bir ülke. bunun sebebi ise otu boku anayasada belirtmelerinden kaynaklanıyor. lan havaalanının tanımının anayasada işi ne?
    (twinkle, 08.06.2006 19:39)
  12. toplam nüfusu 1.100.000.000. -birmilyaryüzmilyon- olan ülke.

edit: sayının okunuşuna katkılarından dolayı ben ihsan değil hilmiyim e teşekkürler.
    (bulenthus, 08.06.2006 22:08 ~ 23:25)
  13. sanskritçe’de baharat anlamina gelen, baskenti new delhi olan, hayatin sokaklarda gectigi dunyanin en ilginc ulkesi. trafikte ayna, sinyal kullanmazlar korna ile anlasirlar ve hic kaza olmaz (ya da ben hic gormedim) çişleri gelince duvar kenarina işerler, ciplak ayakla o cisin uzerinden gecerler. yemekleri elle yerler ve daha sonra da limonlu suya ellerini sokup cikarirlar.

her sokak basinda bir kazan kaynar, etrafinda fareler cirit atar kimse de fareleri kovalamaz ya da oldurmez. caddelerde ezilmis kopekler gormek mumkundur. sokaklarda dis, gozluk satilir. yururken birisi gelip kulaginizi temizlemeyi teklif edebilir. eczaneye gidip istediginiz ilaci alabilirsiniz. gazetelerde hep evlilik ilanlari vardir. heryerde karsiniza dev boyutlarda film afisleri cikar, bu afisler genellikle yagli boya ile yapilir. bir cocugun fotografini cekerseniz pesinizden kosup sizden para ister, parayi verene kadar da pesinizi birakmaz. parayi verdiginiz zamanda etrafiniz cocuk kaynar. ınek konusa girmiyorum bile 45 dakikaya sebep olmustur ve en sakin insanlar bu ulkededir saatlerce beklerler.

trenle yolculuk yapacaksaniz ineceginiz yere geldiginizde hemen trenden kendinizi atmaniz gerekir yoksa yuzlerce kisi trene binmek icin hucum eder ve o saskinlikla kalirsiniz trende. rikşa’ya bindiginiz zaman cogu uyanik hintli sayaci calistirmayi red eder, ya bozuktur ya da yanlis calisiyordur. pazarlik yaparlar ve bu pazarlik genellikle sayaci calistirdigi zamanki paranin iki katidir.

sati gelenegi yasaklandi densede, hala uygulayanlar vardir.
    (deepnot, 04.07.2006 13:37)
  14. ineklerin kutsal sayıldığı ülke.
    (kun3uli, 04.07.2006 13:46)
  15. (bkz: hindistan müziği)
    (guenhwyvar, 09.11.2006 13:57)
  16. dünyanın belkide en yavşak ve yalancı insanlarını barındıran ülke. iş yapanlar da bilir ki hintliler güvenilmezdir yalan söylemeyi severler üç kağıtçılığı severler.
    (colonel, 05.01.2007 11:44)
  17. hindistan, bilgisayarda çok başarılı insanlar yetiştirmektedir. nedeni de herhalde "0" ı bulan medeniyet olmasından, matematiğe yatkın olmalarından diye düşünmekteyimdir. çok geniş ve büyük bir medeniyeti, kültürü ve geçmişi vardır. bunların yanında kötü yönleri de olan ülkedir. kast sistemi gibi. sonra kız çocuklarına fazla değer vermezler. bu yüzden doğum öncesinde bebeğin cinsiyetini belirleme yöntemleri çoğu eyaletinde yasaktır. nedeni ise ailelerin bunu öğrenip kasten düşük yapmalarıdır.
    son olarak; bir akrabamın tanıdığı hindistan'a gitmiş. orada havaalanı ya da otobüs terminali tuvaletine girmiş- tam hatırlayamayacağım- neyse işini hallederken dikkatini aşağıdan gelen homurtular çekmiş. meğersem sonradan öğrenmiş ki, aşağıda kanalizasyonda domuz çiftliği gibi bir şey varmış, sen pisletiyorsun onlar aşağıda yiyor.
    (tekmeleyen kuş, 19.02.2007 00:01 ~ 00:02)
  18. ingiliz sömürgesiyken, ''bunlar bilimle uğraşsın, siyasete fazla girmesinler, matematik çalışsınlar'' mantığıyla(bir yerlerden tanıdık geldi mi odtü gibi) yönetilmesinden dolayı bilişim, muhasebe, finans gibi sektörlerde çok ilerlemiş, sadece vasıfsız işçi alanında değil, beyaz yakalılarda da düşük işçilik maliyetleri olan ülke. yine ingiliz sömürgesi olmasından mütevellit çok miktarda ingilizce bilen mevcuttur. türkiye'deki ingilizce hizmet verebilen çağrı merkezlerinde bile hintli personeller çalışmaktadır.
    (dünyayı kurtaran adam, 19.02.2007 09:52)
  19. 90 öncesinde ülkenin ekonomik düzeni olan sosyalizm sebebiyle 90'ların başında ekonomik krizler yaşamış, dışarı açılmasıyla birlikte yılda %3 dolaylarında olan büyüme hızını bir anda %7 yapmış, o sıralar 1 milyar dolar olan dolar rezervini 118 milyar dolara çıkarmış ülke. bu açılma ve bünyesindeki değerler sayesinde bugün batılı ülkelerin iş yaptığı bir numaralı taşeron devlet ve yazılım devi olmuşlardır. özellikle yetiştirdiği, eğittiği kişi sayısı uçuk rakamlardadır. bir çin bir de bunlar var zaten.
    (sycrone one, 10.03.2007 20:06)
  20. 15 ağustos 1947'de ingilizlerin sömürgesi olmaktan çıkmış devlettir. bu tarihte bağımsızlıklarını ilan etmişler.
    (sycrone one, 11.03.2007 01:14)
  21. insanların azımsanamayacak bir miktarının sokaklarda yaşadığı ülke.. hava sıcaklığı düştümü ölümler gelir ve bu ölümler kanıksanmıştır.. ve de oldukça pis bir memlekettir..
    (crous, 04.04.2007 13:46)
  22. nüfus olarak çin'i geçmiş, dünyanın en kalabalık ülkesi haline gelmiş, bir tezatlar ülkesidir hindistan. yoksulluğun ve ihtişamın en fazla bir arada yaşandığı ülkedir. sevinsek mi, üzülsek mi?
    (paşa mou, 17.05.2007 21:41)
  23. insanlarının günahlarından arınmak için girip yıkandıkları ganj nehrindeki en temiz şeyin insan boku olduğunu görünce beni her zerresinden soğutmuş ülkedir.
    (zaht, 03.06.2007 15:55)
  24. ironinin annesi.bir tarafta milyon dolarlık insanlar diğer tarafta ayda 10-20 dolara çalışan köleler.ülkenin geneli hindudur ve hindu gelenekleri bütün sosyal hayatı belirler.reenkarnasyona inanırlar şu anda fakir olanlar bir önceki hayatlarında çok hata yapmışlardır onun için bu hayata fakir gelmişlerdir.zengin olanlar ise bir önceki hayatında çok çalışmış ve yeni hayatına zengin olarak dönmüşlerdir. acımasız kast sistemi hala hayattadır.alt tabakadan birisi kesinlikle üst tabakadan birisine dokunamaz. onun kullandığı tabak bardak pisdir.hatta aynı ortamda bile bulunulamaz.necisdir çünkü. ülkede 500 den fazla dil konuşulur öyleki komşu köyler birbirleriyle anlaşamazlar.
    sokakları oldukça pisdir. trafikten hiç bahsetmeyelim en iyisi. tuktuk denen bisikletvari taşıma araçları kullanılır.ya da rakşa denilen motorsikletli araçlar.baharat kokusu bütün ülkeyi sarmıştır.temizlik ve yemek konusunda titiz olanların gitmemesi gereken bir ülkedir.
    (buyukdusunuryinebuyukdusundu, 16.06.2007 10:01)
  25. gözlemlediğim kadarıyla hatunlarının arasından güzel zor çıkan, çıktı mı da taş olan ülke.
    (yedinin yedincisi, 22.07.2007 02:23)
 sayfa  / 2