görseller
hillary clintonhillary clinton

belki ilginizi çeker
  1. · haydi gel bizimle ol
  2. · hillary diane rodham
  3. · birbirine benzeyen ünlüler
  4. · atv haber
  5. · barack obama
  6. · super tuesday
  7. · 4 kasım 2008 amerikan başkanlık seçimleri
  8. · clinton
  9. · hillary rodham clinton
  10. · yemekteyiz e katılabilecek en alakasız beşli
gündem
  1. · 22 kasım 2009 izmirlilerin pkk tepkisi
  2. · cehennemin girişinde yazan söz
  3. · günün tek şarkılık özeti
  4. · öğretmenler günü
  5. · gece yarısını geçtiği halde sözlükte dolaşan kız
  6. · sözlük yazarlarının dinlemekten bıkmadığı şarkılar
  7. · kar yağarken hissedilen duygular
  8. · yarabbi şükür
  9. · dayton anlaşması

hillary clinton  

1. çok hırslı bir kadın, akışlamak mı lazım yoksa korkmak mı bilemedim.
    (korog, 09.09.2007 12:01)
  2. iowa önseçimlerini aldığı %29 oy ile 3. sırada tamamlamış ex-firstlady.
    (alajuve, 04.01.2008 05:18 ~ 05:39)
  3. ön seçimden sonra yaptığı konuşma da önemli olan demokratların üstünlüğü demiş yenilgisine rağmen moralli hali beni şaşırtmıştır.
    (minik kus, 04.01.2008 06:58)
  4. az once amerikadan aldığım bi habere göre amerika genelinde obamadan 20 puan onde gidiyormuş.
    not: haber kaynağı açıklanmaz ama clintonun bi delegesi soyledi
    (alajuve, 04.01.2008 07:45)
  5. kocasının karısı. başka da bir şey değildir.
    (galliani, 04.01.2008 07:49)
  6. söylentilere göre kocası eski başkanlardan bill clinton'la gizli bir antlaşma yapmış ve başkan olamazsa boşanacağını söylemiş..olay duyulduğunda ise iki tarafta bir yalanlamada bulunmamış.
    son önseçimlerde obamanın gerisinde kalsada burda kazanan heryerde kazanır dedikleri ohio dan zaferle ayrılmıştır(gerçi obamada orda kazandı)..şimdi ismini hatırlayamadığım bir devlet başkanına göre amerikan derin devleti obamanın başkanılığına izin vermezmiş o yüzden hillary yada cumhuriyetçi mccain başkan olurmuş..
    (pureevilmusic, 13.03.2008 21:35)
  7. başkanlık seçimlerinde özellikle son dönemde önlenemez düşüşü devam eden demokrat parti adayı. sanıyorum ki bu gidişle obama'ya kaybedecek. sorun kaybetmesi değil, kazanması da. her ikisi de başkan olurlarsa ermeni lobisinin emrinde çalışmayı ta en başından tahahhüt ettiğine göre heyecanlanmamak lazım.
    (broken promises, 08.04.2008 09:20)
  8. her bakımdan "en çirkin savaş tanrıçası" olma yolunda adım adım ilerlemekte olan kadın (?).
    (bkz: http://www.ntvmsnbc.com/...)
    (fantaghiro, 22.04.2008 21:02 ~ 27.04.2008 18:14)
  9. tanımam etmem. sırf kadın olduğu için, bir kadın olarak erkek egemen amerikan toplumunda kendini kabul ettirdiği ve erkekleri kendi oyunlarında yenmeye cüret ettiği için belli bir sempatim vardı kendisine, bir zamanlar.

halbuki o, zamanında yine sırf kadın olduğu için gafilane sempati duyulmuş bir başka siyasetçiyi anımsatan çıkışlarını birbiri ardına patlatıyor, içinde bulunduğu dişi vücudun sadece bir paravan, hillary clinton denen nesnenin dört dörtlük bir "body snatcher"* olduğu şüphesini uyandırıyor muntazaman, en erkekten daha da errrkeg söylemleriyle. dünya'nın tam da ihtiyacı olan şey, bir "delikanlı" politikacı daha.

iran'ı tamamen yok etmekten, un ufak etmekten söz ediyor. nasıl yani tamamen yok etmek mesela? atomlarına ayırmak gibi mi? abd başkanlığı'na bir death star topçusu mu aday olmuş? demokrat parti liderliğine oynayan grand moff tarkin mi? bu kadar bilim kurgusal fantastik söylemler biz zavallı üçüncü dünya ülkelerine fazla geliyor. korkutmayın bizi.

"en çirkin savaş tanrıçası" denmiş kendisi hakkında. aklıma ister istemez kendi kişisel hırsları uğruna yüzlerce yıllık troya'nın canına ot tıkayan hera figürü geliyor, ilyada'da anlatıldığı şekliyle. bir sivilin savaş lordluğuna soyunması zaten çirkinken, bunu yapan bir kadın olunca işler daha da çirkinleşiyor.

the smiths'ten bigmouth strikes again'i yollamak istiyorum kendisine, dönüp bir aynaya bakması, bu noktaya nasıl geldiğini gözden geçirmesi dileğiyle.
    (tembel, 23.04.2008 16:03)
  10. boynuzları yerden göğe kadardır.
    (azwepsa, 23.04.2008 16:09)
  11. u.s.a. in tansu çilleri. söylemleri karşılaştırdığınızda görülen benzerlik gün gibi aşikar . kadın olması dolayısıyla hani bir de ana ya bu ikisi, bir canlıyı dünyaya getirmiş olmanın vermesi gereken o yumuşaklık ve sevecenlik, hırslarıyla beraber ruhunun karanlık noktalarına kurban edilmiş gibi. bu kadar kolay yok etmek, var etmenin onuruna erişmişken hem de. bir canlıyı 9 ay taşımış ve dünyaya getirmişken hem de. ama o onun parçası ne diyelim herkes kendi parçasından mı sorumlu ? bencillik ve hırs öylesine bürümüş ki gözlerini her geçen gün bakmayın benim kadın olduğuma bu ataerkil topluma başkanlık edecek kadar erkeğim hatta daha da errrkeğim çığlıkları atmakta. akıl, sağduyu ve yürek toptan rafa kaldırılmış belli. işte gücün , iktidarın bir insanı getireceği son nokta. ne kadınlığına bakıyor ne de erkekliğine , iktidar böyle hastalıklı bir şey işte. acaba bir kere olsun bakıyor mu kendisine, açıklamalarını sakinleşerek okuyor mu ? acaba en son ne zaman hissetti güneşin insanı ne de güzel ısıttığını ? ya da bir çiçeği koklayalı ne kadar oldu? bir çocuğun başını -gazeteciler falan olmadan ama - en son ne zaman okşadı? en son insan hali ne zamandı hatrılıyor mu?
    (eleanor, 23.04.2008 16:15 ~ 16:19)
  12. obamanın barackını eline alınca topuklarını götüne vura vura israile sığınacağını düşündüğüm teyze.

(bkz: barack obama)
    (cymbaline, 24.04.2008 21:49)
  13. israil ve iran ile ilgili yaptığı son açıklamayla başkan olması durumunda dünyanın anasını sağlam ağlatacağına dair sinyaller vermiş kadın.
    hillary clinton'un "israil'e olası iran saldırısında iran'ı yok ederiz" açıklaması, amerika'da kim başkan olursa olsun amerika için en değişmez devlet politikasının israil'in çıkarları olduğu gerçeğini bir defa daha gözümüze sokmuştur.hillary clinton bu açıklamasıyla bana hitler'in ölmeden önce "amerika artık yahudi boyunduruğuna girmiş ve zavallı amerikan halkı yahudilerin oyuncağı olmuştur!"sözünü hatırlattı ki hak vermemek gitgide olanaksızlaşıyor.
    hillary clinton amerikan halkını kandırmaya devam eden bir başkan adayıdır gözümde.
    (minpietro, 09.05.2008 01:03 ~ 01:03)
  14. barack obama'nın önde olduğu seçim kampanyasından neden çekilmediğini sorduklarında "bill* başkanlığı haziranda garantilemişti. zaten robert kennedy'de 1968 mayısında suikaste uğramıştı." diye cevap vermiş olan, ayıkadınlık ekolünün son temsilcisi. özür dilemiş sonra.
    (twinkle, 24.05.2008 14:50 ~ 14:51)
  15. bill clinton'la sadece bugünlere gelebilmek için evlendiğini düşündüğüm hırs küpü korkunç kadın. bu tespiti yapmak için, ne geçmişten bugüne icraatlarını ne de bill clinton'un annesinin (kanserden öldü yanlış hatırlamıyorsam) epey bir zaman önce gelini hakkında söylediklerini bilmeye gerek yok. şirretlik, "istediğini elde etmek için herşey mubahçılık" kadının yüzünden akıyor adeta. demokrat olsun cumhuriyetçi olsun bilimum amerikan başkanlarından, başkan adaylarından, politikacılarından tiksinmek gibi bir alışkanlığım var ama -fazladan bir uzvu/uzantısı varmış gibi davranan tüm kadınlara karşı olduğu gibi- bu kadına ekstra bir gıcığım olduğunu söylemek zorundayım. barack obama karşısında hezimete uğradığında (artık yarışı kazanması için bir mucize gerekiyor) suratını görmek için belirgin bir heves duyduğumu da gizlemeye gerek duymuyorum. gerçi bir yandan da, kocasını iki kez başkanlığa taşıyan (bill clinton şirretler kraliçesi hillary yanında olmasa nah başkan olurdu), aşağı yukarı 15 yıldır başkanlık koltuğuna oturmayı planlayan bu kadın, o kadar kolay yenilmez gibi de gelmiyor değil.
    (fantaghiro, 24.05.2008 15:29 ~ 15:31)
  16. başkanlık adaylığı seçimlerinde zaten geride iken yaptığı gaf ile* seçilme şansını iyice azaltan demokrat başkan adayı.
    (kaldırımmühendisi, 24.05.2008 15:32 ~ 15:33)
  17. kendisi yeni dönemde abd'nin dışişleri bakanı olacak.

(bkz: http://www.nytimes.com/...)
    (headfucker, 22.11.2008 13:14 ~ 13:16)
  18. (bkz: tom zarek)
    (insansevmeyenhayvan, 22.11.2008 20:32)
  19. hürriyetin haberine göre; türkiye'de yapacağı gezi kapsamında, ntv de yayınlanan haydi gel bizimle ol adlı programa katılacakmış.

umarım aysun kayacı, " harlemdeki zenciyle senin oyun bir mi ?" gibi abuk birşeyler söylemez.

http://www.hurriyet.com.tr/...
    (bulduğu her yüz kişiye soran insan, 04.03.2009 21:12 ~ 22:08)
  20. ben görmek istemiyorum artık bu kadını hiçbir yerde ya. yeter , politikayı da bıraksın , her şeyi bıraksın otursun evinde.bill ile takılsınlar. o kadar nefret ettim.
    (hplovecraft, 07.03.2009 19:57)
  21. kocası bill clinton'a gösterdiği affediciliği ırak halkına da göstermesini istediğim kadındır.
    (felan, 07.03.2009 20:44)
  22. (kl7mu, 18.07.2009 15:41)

künye  ·  iletişim / şikayet / reklam  ·  sıkça sorulan sorular  ·  itü sözlük görseller  ·  itü sözlük extra  ·  itü sözlük mobil