win xp nin en baba aksiyonu. alet oturumu kapatmadan bilgisayarı kapatıyor. kapatma penceresinde shift tuşuna basılı tutulunca çıkan özellik. chip dergisinde "pastanın en güzel kısmını buzdolabının en uzak köşesinde olması" olarak tanımlanan şey.
java objectlerini databasee direk gecirmeye yarayan object relational mapping aleti. alternatif olarak bissuru object relational mapping tool var ki ben bi proje arastirmasi icin 15 tane buldum fakat heralde aklin ve persistencein yolu bir. hibernate rulez.
(bkz: http://www.hibernate.org/)
restart hadisesini unutturmuş bir icat. bilhassa taşınabilir cihaz sahipleri, aç kapa batarya ömrünü azaltmak istemiyorlarsa kullanmalılar. dur kalkta çok benzin yakmak gibi bir şey bu.
eğer diskiniz dolduysa denetim masası'nda güç seçenekleri'nden "hazırda beklet" sekmesine gelerek kapatmanızla birlikte raminiz kadar yer kazanacağınız windows özelliği.
vistayı çözme sürecimde "ben sileyim bunu, sonra nasıl olsa geri getirir hem öğrenmiş olurum.." deyip "hiberfile" dosyasını silip halen nasıl geri getirileceğini bulamadığım özelliktir, ya da öyle idi.. ayrıca, vista da sanki xp ye göre daha bi yavaş çalışır olmuştur..
tek garip yanı ne kadar ram'iniz varsa windows, hibernate için, o kadar boş yer istiyor..bilgisayarınız 2 gb ram'e mi sahip?..hibernate klasörü harddiskte 2 gb yer tutacak demektir, windows hibernate'e geçebilmek için 2 gb boş yer isteyecektir..yani çalışmalarınız ve arkaplanda hali hazırda işlem gören programlarınız atıyorum toplam 250 mb ram yiyor diyelim..nitekim bu miktar sistem tarafında göz önünde bulundurulmayacak ve bilgisayarınız bildiğini yapacaktır..