sözlük yazarı olmasına rağmen herhangi bir kalabalık (zirve mirve ıvır zıvır işte) veya bireysel (msn'ye eklemek, buluşmak, bira içmek, sevişmek) aktiviteye katılmamış olan asosyal kişinin içinde bulunduğu ahval.
bir sözlük yazarı olarak bazen kendimi bile tanıyamadığım için pek de kafama takmadığım durumdur. zamanla geçiyor. tanıman gereken insanlar bi şekilde hayatına giriyor zaten, bir giriyle ya da attığı bir "eline sağlık" mesajıyla.
özelliklerinin bilinmemesi daha özgür hissetmesine neden olan yazarın seçimidir.
(bkz:
glitter)
asosyal de degilim ama neden boyle yaptım bilmem ki
an itibariyle durumum..
kalp butonunu kullanamamaktır..
(bkz:
çok yalnızım be sözlük)
(sheed, 23.11.2008 22:36)
bir sözlük yazarının en zor durmda olduğu anlardan birisidir. kendisini yapayalnız/ kimsesiz/ garip / yetim gibi hissetmesine sebebiyet verir bu durum. her yazarın sevilmek, beğenilmek, egosunun şişirilip götünün kaldırılması gibi ihtiyaçları vardır.
herkes, kendini haftanın en beğenilenlerinde görmek, sanatının doruk noktalarının sayısını bilememek, onlarca mesaj alıp, şu giriniz şu kişi tarafından favorilerine eklendi hayrını görün iletisini almak, tanrım bana bu günleri gösterdiğin için sana çok teşekkürler diyebilmeyi fazlasıyla ister.
kimseyi tanımamanın en büyük eksiklikleri bunlardır heralde. oysa birçok arkadaşın olsa, sayısız kankan olsa bunları rahatlıkla gerçekleştirebilirsin. götün mutluluktan tavana vurur. başın göğe erer. ne mutlu bana dersin.
bu olayın çözülmesi için kampanyalar düzenlenmeli, kaynaşma, tanışma merasimleri düzenlenmelidir. zirve var diyenler olacak ama, kimseyi tanımayan yeni arkadaşlar o kalabalığın içine girmeye çekinmekte, sap gibi oturmayı kendilerine yedirememektedir. biri el atsın şu mevzuya. mağdur durumda bırakmayın gençleri.
herkes birbirini tanımalı.
bu konudan şikayet edenler varsa ve bütün bunlar işe yaramaz diyorsa son bir önerim var. taşaklı giriler gir ki, kim ulan bu adam desinler. seninle tanışmak için yazarlar sıraya girsin.
çok kötüdür. berbattır. hiç giri okumuyor olmak demektir.
e git bir oku, yazılardan bir karakter tahlili yap, tanı biraz insanları. ben mesela,
üç kilo reçellik vişne'nin girisini var ya uzaktan görsem, o harfleri onun bir araya getirdiğini anlarım. çok iyi tanıyorum. okuyarak tanıdım. o beni tanımıyor. gizemli takılıyorum.
(63, 23.11.2008 23:23 ~ 23:24)
bahsimiz yüzyüze tanımamaksa; zirveye gitmeme sebeplerindendir,
yok bahsimiz sözlük içerisinde tanımamaksa; sözlüğü daha fazla ya da daha dikkatli okuma sebebidir.
(bawer, 24.11.2008 00:12 ~ 00:13)
çok da önemsenmemesi gereken durum. tanışan zaten genelde önceden tanışıyordur. yeni insanlarla tanışırken de benim gibi kasılanlardansanız gerek yok tanışmaya tanınmaya. sosyal bir afetseniz dilekleriniz size bir zirve kadar yakın. insan önce kendini bilmeli, evet.
dahil olduğum durumdur. o kadar arkadaş çevrem var aralarında ki tek itü sözlük yazarı benim. sözlük ortamında ara ara insanlarla sohbetlerim oluyor fakat kimseyi bire bir tanıma fırsatım olmadı. umarım bir gün olacaktır..
amacınız sadece yazmaksa, yazılanları okumaksa; çok önemi olmayan durumdur. şahsen tanımasanız da yazdıklarından az çok tanırsınız kimi yazarları, belki onlar da sizi. bu da yeter, hatta artar bile.
sol framede başlığı gördüğüm an içine dahil olduğumu düşündüğüm durum. evet, artık sözlükte kimseyi tanımıyorum. aslında sözlüğe girmeme sebep olan bi yazar vardı ama artık yok..geçmiş olsun demek lazım..şimdi ben assosyal miyim diye düşünüyorum ama yoo diilim,takip ettiğim yazarlar var ama ben onları tanımak zorunda diilim..sadece bakışaçılarını bilmek,yazdıklarıyla bakışaçıma katkıda bulunmalarına izin vermek çok daha faydalı..naçizane düşüncem budur..
rahat rahat her konuda yazabilmeyi sağlar. keyiflidir.
özgürce yazabilmenin tadını çıkarmaktır.
tarafımca hissedilebilen özgürlük vakasıdır. karışan, sataşan, gerçekten de böyle mi düşünüyorsun
myself diyen yoktur. rahattır sözlük tanınmayanlarla.