|
|
- (bkz: her şey mümkün)
(nell, 18.07.2006 00:46 ~ 31.07.2006 19:54)
- (bkz: http://video.google.com/...)
- (bkz: ceci n'est pas une pipe)
- hayranı olunan mankenleri sanatçıları ve bilimum kız ırkını makyajsız veya sabah yataktan kalkan halleriyle görünce denecek cümle...
- " gördüklerinin yarısına inan."
(sunflower, 31.07.2006 16:43 ~ 07.07.2007 22:36)
- profesyonel bir ağızdan alalım yorumu:
(bkz: all that is gold does not glitter)
*(bkz: not all those who wander are lost)
- (bkz: hepimiz körüz)
(bkz: olduğu gibi görmeyi beceremiyoruz)(juda, 31.07.2006 16:54 ~ 16:54)
- (bkz: rte)
-
(bkz: takım elbise)
(bkz: kravat)
- (bkz: şeffaf devlet)
- görünen, görenin gözündendir. anın içindeki sonsuzluk da her gözden farklı görünendir. farklı görünendir hayata enerjisini veren. enerji dediğimizde zihnimizde canlanan resim her seferinde farklı bir ressamın fırça darbesi olacaktır. renklerin dilinin tercümanı yoktur. dili tercüme eden bazen dilsiz birinin dokunduğu piyanonun tuşları bazen de etiyopyalı bir genci rekora koşturan ayaklar olacaktır. herkesin hayata yüklediği anlam farklı olacaktır. binlerce anlamın hayat bulduğu bir sözlükseniz eğer sizin için hiçbir şey göründüğü gibi değildir.
- balayı adındaki, bugün okuduğum uyduruk macera kitabı boyunca bir zilyon kere tekrarlanıp "aha bu kitabın sonunda süper bşiler olcak" diye umutlanmama sebep olan karizmatik cümle.
fakat kitap boyunca herşey göründüğü gibi olmuş ve zaten tatil dönüşü sendromu yaşamakta olan zavallı bünyemi iyice uyuz etmiştir.
- örnekle açıklamak gerekirse;
hayatının dönüm noktası olan bir iş için şehir dışına çıkacakken, uçağını ve doğal olarak dönüm noktanı kaybetmen görünürde talihsizliktir. uçağın düştüğünü öğrendikten sonra "hiçbir şey göründüğü gibi değilmiş" demenin hafifliği dayanılmaz.
veya
arabanın yarısını bir belediye otobüsünün altına sokman talihsizliktir, yetişmen gereken yerde yangın çıktığını öğrenmen yaptığın kazanın başına gelebilecek (belkide) en iyi şey olduğunu gösterir.
bu yüzdendir ki görünene değil ardındaki mana'ya bakmak akıllıca olacaktır.
- aldatma eylemi sırasında baskına uğrayan kişinin "bak canım sana herşeyi açıklayabilirim, hem hiç bir şey göründüğü gibi değildir, anlatmama izin ver..." şeklinde bahane olarak kullanabileceği (yerse) cümle...
- alışveriş merkezinin kapalı garajına aracı park ettiğimde gözüm dikiz aynasına döndü, bir adam garajdan alışveriş merkezine geçilen otomatik camlı kapının olduğu bölümde, iç tarafta, kendi kendisiyle konusuyordu. aracı kilitleyip camlı bölmeye doğru yürürken rahatsız etmemeye çalışarak, gözümü dikmeden incelemeye aldım, vücudunun sol tarafı bana dönüktü ve karşısındaki duvara, ara sıra da yere bakarak kendi kendine konuşmasına devam ediyordu... konuşurken elleri kollarını da sallıyordu arada cam kapı ve yaklaşık 8-10 metre oludğundan sesini duyamıyordum ama vücud dili "hayır olmaz böyle şey bak şimdi dinle beni..." demekteydi... evet tam bir klinik vakaydı, konuşurken kaşlarını çatıyor ve çok açık bir şekilde sesli sesli konuşuyordu... yürümeye devam ediyordum, elinde küçük bir not defteri de olduğunu gördüm, kendi kendine konuşurken her iki elini de kullanıyordu, yukarı aşağı hareket ettiriyordu, sağa sola sallıyordu... cam kapı kendiliğinden açıldı içeri girdim o sırada garajdaki arabalara doğru döndü sağ kulağında cep telefonu kablosuz kulaklığı vardı....
- hiçbir şeyin aslında ilk anda algılandığı gibi olmadığını anlatan önerme. hatta bazı şarkılarda da geçer. mesela notting hill filminin sountrack parçalarından biri olan she isimli parçada kadınlar için elvis castello şöyle diyordu; "she may not be what she may seem inside her shell."
(vgarter, 30.07.2008 23:00 ~ 31.07.2008 00:47)
- kadın olarak görünenlerin erkek özellik erkek görünenlerin de kadın özellik tasıması bize hiçbir şey göründüğü gibi değildir dedirtiyor.gazetelerde cıktı bir adam aslında xx kromozomu tasıyormus,yumurtalıkları varmıs ve gecenlerde de cocuk dogurdu.evet saka değil dogurdu.bir söylentiye göre de demet akalın xy kromozomu tasıyormus ama kadınlık hormonları cok diye kadın gibi görünüyormus.ben bir doktorun yalancısıyım.(saka değil)
- (bkz: merhemsiz kel)
kel görünüyorum ama aslında içimde uzun saçlı ve rastalı biri bulunmakta.
- insan da göründüğü gibi değildir,herkesin birer maskesi ve bu maskelerin ardında asıl benlik vardır...
- sting in desert rose şarkısında fark ettiği durum; orjinali; "i realize that nothing's as it seems.."
|