|
|
- finalde uyuyacak bolca zamanı olan insanların gerçekleştirdiği eylem
(lethe, 25.04.2004 21:27)
- sınav sabahsa çok da büyük sorun teşkil etmez.
(bkz. kendimden biliyorum)
- (bkz. dolu silahla randevuya gitmek)
- uyuyup finale gitmemekten çok daha iyi bir olay.
(chete, 25.04.2004 23:02)
- genellenmiş hali için (bkz. hiç uyumadan dershaneye gitmek)
- "bilgisiz gideceğime uykusuz giderim" diyenlerin tercihi. çalışmak isteyenler genelde bu yolu seçer. çalışmaya gönlü olmayanlar da "uykusuz gideceğime bilgisiz giderim kardeşim" der.
- daha önce tarafımdan defalarca yapılmış ve transkript'imi şirin vf+ff lerle donatmamı sağlayan atraksiyon. sınav salonu gibi sessiz bir ortamda ağızdan salyalar aka aka uyumak bu final esnasında ne büyük bir hazdır.
- (bkz. ayvayı koçanıyla yemek)
(bkz. baltaya sap olamamak ama sapa balta olmak)
(bkz. yağsız yarağı taşağıyla birlikte bir seferde almak)
(bkz. yağsız yarağı taşağıyla birlikte tek lokmada yemek(afiyet şeker ikilemi))
- finalden 45 dakikadan önce çıkmama zorunluluğu olduğundannasıl olsa finalde boş boş oturmak yerine uyurum düşüncesiyle gece verdiğin partinin yorgunluğunu atma durumu..
- aslında sınav sabahın köründe olunca avantaj haline de gelebilir. sabahlayıp tam bir bilgi yumağına dönen öğrenci kişisi sınavda bu potansiyelini sonuna kadar kullanmak için uykusuzluğa karşı daha bir dirayetli olur. son bir çabayla zaten tazecik olan bilgilerini en iyi şekilde kullanır ve ardından kendini uykuyla ödüllendirir. tabi bu ders çalışmak amacıyla uykusuz kalan azınlık için geçerli.
- öğleden sonra sınavları olan kişilerin yeltenmemesi tavsiye edilen durumdur. nitekim tarafımca defalarca kez denenmiş ancak sınav sırasında eve gidip uyumak için sabırsızlanan bir bünyeden ve ortalama sınav sonuçlarından başka bir şey kazandırmamış eylemdir. sabahlara kadar ne kadar iyi çalışılırsa çalışılsın mutlaka bir yerden fire vermenize neden olacaktır.
(bkz: olmuşla ölmüşe çare yok)
(bkz: yumurtanın kapıya gelmesi)
(bkz: final haftası)
"tatilinin şu nadide günlerinden birinde vizeydi, finaldi nerden çıktı bunları düşünmek şimdi!?" diye sorulmasın lütfen, nedenini ben de bilmiyorum ancak şu sıralar sınav haftaları konusunda bir fobi geliştirmeye başladığımı düşünüyorum; nitekim sınav haftaları ne kadar uzak olurlarsa olsunlar, 'elbet bir gün buluşacağız' durumu sözkonusudur (ancak taraflardan biri hiçbir zaman buluşma isteğiyle yanıp tutuşuyor olmayacaktır.)
edit: kısa bir hafıza yoklama sürecinin ardından olası fobimin nedenini sanırım buldum...bilkent'te bütünleme sınavlarının olmayışı!
(bkz: babayı almak)
(bkz: allahım neydi günahım)
- (bkz: anlamsız sorulara anlamsız cevaplar)
- ertesi gün 3 tane finaliniz varsa çok feci bir durumdur.hele bir de tüm geceyi yatağa uzanmış uyumak için mücadele ederek geçirdiyseniz daha da beter, kalkıp çalışmadan yatakta dönüp durduğunuz saatlere mi, yoksa uykusuz 3 sınavı verip veremeyeceğinize mi yanarsınız, çok vahimdir..aman stres yapmayın...sakin olun, derin nefes alın, güzel şeyler düşünün, belki uyku gelir pişman olup...
- geçen yıl denemedim ama bu sene muhtemelen deneyeceğim hadise.
- en azından bilinç altında ertesi sene aynı sınava bir daha girmek amacıyla yapılan eylem.
- sıklıkla başvurulan bir yöntemdir. kesinlikle durum umutsuz değildir(zira bu şekilde mezun olabilmiş bir sürü insan vardır*. şu şekilde bir olayın başa gelme tehlikesi vardır ama; 3,5 saatlik bir sınavın başında uyku bastırınca "yarım saat uyuyup uykumu alayım, kalan vakti daha verimli değerlendiririm" dersin, ancak gözetmenler durumu uygunsuz bulur, seni dürterek uyandırır, arkandaki arkadaşın "uyukaldın" diye bir tekme atar. neyse ki uykusersemi ne yaptığını bilmeden makul bir not alıp dersi geçersin. şükredersin
|