belki ilginizi çeker
  1. · hiç tanımadığınız bir erkeğe çiçek vermek
  2. · hiç tanımadığınız bir erkek size çiçek verirse
gündem
  1. · başkaları sevinsin diye yapılan atraksiyonlar
  2. · yeşim salkım
  3. · 2012
  4. · annelerin yakışıklı anlayışı
  5. · öğretmenler günü
  6. · cebe sevgili ismini kayıt şekilleri
  7. · 25 kasım 2009 emekçi grevi
  8. · selami şahin
  9. · pkk

hiç tanınmayan bir erkeğin çiçek vermesi  

sayfa  / 2
  1. kızsanız şaşırmanız erkekseniz kaçmanız gereken durum.
    (excalibur, 24.08.2004 00:34)
  2. hiç tanımadığı birine çiçek verecek kadar düşünceli bir insandır, takdir etmek gerekir.
    (esdora, 24.08.2004 00:36)
  3. muhtemelen sevgilisiyle barışmak umuduyla aldığı bir demet çiçekle sevdiceğin kapısına dikilmiş ama barış umutları suya düşmüş, tüm kapılar yüzüne kapanmış olan şahsın yaw hem çiçekler ziyan olmasın hemde yeni bir sevdicek buluruz umuduyla gözüne kestirdiği kıza çiçekleri uzatırken sarfettiği sözlerdir. birde bu sözler sarfedilirken anlamsızca sırıtılır sanırım ortama biraz şirinlik katmak adına ama çok itici oluyor...

birde lise yıllarındayken bunun 'tanımadığınız bir erkek size çiçek yerine sapını verirse naparsınız' versiyonuna rastladım ki yarılmamak elde değildi wallaa...kız anlamsızca elinde çiçek sapıyla duran çoçuğa 5 dk bakıp durmuştu. *
    (zoe, 24.08.2004 01:15 ~ 01:16)
  4. varsa hali hazırda bir folklor ekibi halay çekin, halay başı olun*, yoksa içinizden nasıl davranmak geliyorsa öyle davranın ya da koşun bilinçsizce..
    (databey, 24.08.2004 02:36)
  5. çocukluğundan bu yana ebeveynlerinden "tanımadığın kimseden bişey alma" öğretileriyle büyümüş dişinin şüphelenerek tepki verebileceği eylem. çiçeği alıp teşekkür etmek varken fazlaca stres yapmanın gereği yoktur kanımca.
    (databey, 25.08.2004 01:15)
  6. (pudra, 25.08.2004 16:32)
  7. hiç tanınmayan bir erkek tanımı üstüne düşündüren olay, birinin hiç tanınmaması için epey uğraş gerekir, imkansız gibi görünse de belki uzaydan veya başka bir alemden hoppadanak gelmiş ve kimslere tanınmadan çiçek vermeye girişmiş olması olasılığına dayanır

bir de şöyle bir reklam vardı
    hiç tanımadığınız bir erkek size çiçek verirse şaşırmayın, nedeni impulse'tır

sözlük sloganı şöyle: hiç tanımadığınız bir slogan başlık haline gelirse şaşırmayın, nedeni mantık mahrumu kurallardır
    sizli bizli başlık olmaz, bu slogan da olsa değişir, gereksiz işlerle uğraşırız, oh oh der oynarız
    bizim hikayemiz diye bir film var ama yassak, benim hikayem olacak adı, başlık açmayı öğrenelim
    (greeen, 26.08.2004 02:39)
  8. bir insanın nezaket göstermesi için ya da bir insanı mutlu etmek için illa tanışmak ya da daha önce tanımak önemli değildir yoldan geçen birine bir çiçek uzattığınızda teşekkür eder ve sizde yüzündeki gülümseme ifadesinin size verdiği mutlulukla yolunuza devam edersiniz.
    (axel fox, 28.08.2004 13:16)
  9. ülkemizde genelde bu beni becermek istiyor denilerek karşıdaki b.k çukuruna sokulmuştan beter edilmesi; yurt dışında ise bir nezaket gösterisi olarak algılanan hareket
    (stocky2001, 28.08.2004 16:42 ~ 16:42)
  10. mutluluğun tanımı olabilir bu durum. beklenmedik bir anda gözlerinize gülen bir çift gözün varlığı. bir yabancının çiçek vermesi.

aniden gözüne çarpan bakışlar ve hafif bir aroma geliyor kızın burnuna. kokunun kaynağına baktığında bi çocuk var, kız inceliyor.
    yüzünde ilk göze batan ayrıntılar; oğlanın gözlerinin altındaki siyahlıklar. kova kova kömür çekmişçesine yorulmuş izlenimi verse de, -sadece boşlukta yaşamanın getirdiği uykusuzluğun imzası- diye düşünüyor kız bir çırpıda.
    kendisine bakan bu gence gülümseyip gülümsememekte kararsız -yolun karşısından gelen her oğlana gülümsemek doğru olmasa gerek genç bir bayan için-.
    ama heyecanlanıyor, yüzünün ısınmakta olduğunu hissediyor ama gözlerini de çocuktan alamıyor. oğlan gözlerini kaçırsa da, kız hiç istifini bozmadan takip ediyor gencin her hareketini. bir ellerindeki çiçeklere, bir suratına bakıyor çocuğun. kime gidiyor acaba diye düşünüyor bir an, rengarenk gül demetinin alıcısının yerine koyuyor kendini bir an. erkek arkadaşı olmadığını hatırlıyor ve anlık bir boşluk. ama kızın yaşadığı tüm bu hisler geçici, daha doğrusu anlık.
    zaman hızlı akıyor; çocuğun her adımı daha bir yakından geliyor; tozlu pabuçlarının yere her vurması, ve kızın bu hiddeti hissetmesi, sanki güllerin yapraklarının daha çok sarsıldığını hissettiriyor kıza.
    "hayır." bir anlık dalgınlık, oğlanın farketmediğini düşünürken kendisine kilitlenmiş bakışları; yanılmış. çocuk yanından geçip gülleri alıcısına götürmeyecek, yavaşlıyor üzerine doğru gelip.
    ne oluyor yahu demek istiyor ama kız, ağzı kilitli sanki, her zamanki gibi (konuşmak istemesine rağmen hiç bir şey söyleyemeden), şehrin ışıklarını yansıtan berrak bir göl suyu gibi derin, kocaman kahverengi gözlerini dikip bakıyor karşısındaki gülümseyen oğlana.
    "yine hayır." kafasından geçenleri anlamış galiba çocuk. demetten pembe bir gül çıkarıp uzatıyor. düğümlenmiş kollarının arasına, dikenleri yontulmuş sapı parmaklarının arasına gelecek şekilde. kız hiç kıpırdamadan bakıyor oğlanın gözlerine bu esnada.
    "of." oğlan tozlu ayakkabılarını kaldırıp yanından ayrıldığında bitiyor büyü. hava normale dönüyor. ellerinde pembe gül boynuna dayalı bekliyor kız. ve hayatına devam ediyor.
    annesi alıyor kızının ellerinden çiçeği ve o genç kızın ayakları olmuş tekerlekli sandalyesinin cebine koyuyor hediyesini. peçete çıkarıyor aynı esnada, engelli yavrusunun ağzından akan kusmukları silmek için. sanki kız, ardımdan boynunu çevirmeye yeltendi; ama doğuştan kasılmış bedeni el vermedi. gözyaşlarını görebiliyordum (ya da toz kaçmıştır kim bilir).
    son hatırladığım bu * dilayla'ya dair. (ismi bu değil muhtemelen, ben onu yakıştırdım ama)
    (azureel, 14.09.2004 15:13)
  11. medenice karşılaşılmasında hiçbir sakınca olmayan hadise.aynı zamanda günümüz insanının sert tepki vereceği hadise zira insanlar günaydın denince bile ters ters bakıyor artık.
    (delilah, 17.01.2005 01:10)
  12. a. ya berrak sen şu adamı tanıyo musun?
    b.niye sordun canım?
    a. ya o adamı kimse tanımıyo. herkese sordum.ve iki gündür orda ölesine duruyo..
    b. alla alla?
    a. bi de bana çiçek verdi.
    b. ne? çiçek mi verdi? o hiç tanınmayan adam?
    a. evet??
    b. at o çiçekleri eak eak!

??
    (giberling, 07.02.2005 23:29)
  13. öncelikle kadınlara yönelik bir ürününün reklamlarında yıllarca kullanılanmış olan slogan diyip düsturumuzu aldıktan sonra

bir gün hiç tanımadığım bir erkek bana çiçek verirse şaşırmam da ben zaten. zikmişim hiç tanımadığım bir erkeğin bana verdiği çiçeği.. ben tanıdığım özel bir erkekten almak istiyorum o çiçeği..

diyerek yorumumuzu tamamlıyoruz.
    (juda, 17.08.2006 14:23 ~ 14:24)
  14. dünyada hiçbir kadının hayır diyemiyeceği, nazikçe teşekkür edilecek bir olay.
    (baharda geldim, 19.03.2007 22:45)
  15. kabulu annelerin öğrettiğine göre yanlış, saygı kurallarına doğru olan duruma yol açan eylemdir. sizi iki arada bir derede bırakır bayan olarak. ama çiçeği alacak olan ne annenizdir ne de saygı kuralları. sizsiniz.
    (jassmine, 19.03.2007 23:28)
  16. korkulası bir durum. paranoyak bir kadın için hiç hoş bir durum değil; ama tabi temiz yüzlü bir erkekse ne güzel. hele bir de açıklama gelirse "sevgilime verecektim, ayrıldık" falan diye korku morku kalmaz, sevinilir.
    (mjoranda, 23.07.2007 23:45)
  17. hiç başıma gelmemiş bir olaydır. ama gelirse o çiçeği alııııııır, o tanınmayan erkeğe iade ederim.

ayrıca size çiçek veren erkek %99.99 tanınmayan bir erkek olacaktır. brad pitt çiçek verecek değil ya.
    (alkolik2000, 26.07.2007 17:27)
  18. geldi başıma, biliyorum yani. oturuyorum beleş bir tepenin üzerinde. karşıda canlı müzik. 'hotel california' çalıyor, helal diyorum. güzel söyledi, güzel. alkol var bir tutam. çiçekçi çocuk volta atıyor. geliyor. 'abla senin için'. ablan kurban olsun sana, diyorum, tam öpecem! ama 'yandan' diyor. ona kurban olamam, götür diyorum. geri geliyor. 'ısrar ediyor abla'. bakıyorum. etraf biraz karanlık. statüm ' gül güzeli' evet ama gül sevmem ben beyzade, eyvallah; diğer yanındaki de fena değil! bir de onu dene, hea? diyorum. nasıl, ben de bilmiyorum. 'hönk' diye bir baloncuk görüyorum tabi o çakır keyf halimle, kafasının üzerinde. akabinde sırra kadem basıyor. kaçırıyorum. filinta. çok artistim çok.
    (muglak, 26.07.2007 17:43 ~ 27.07.2007 00:16)
  19. sevgililer günüyse muhtemelen ne kadar düşünceli falan diyeceğiniz başka zamanlarda ise şöyle bir yan gözle bakıp ne ayak arkadaşım diye düşüneceğiniz bir erkektir bu, kafasına çiçeği yeme, hatta çiçeğin hatun kişi tarafından bizzat kendisine yedirilme, daha sıkı hatunlardan tokat yeme, hatunun yanında birden peydah olacak bir er kişi tarafından dayak yeme potansiyellerini içerir, olumlu düşünürsek ise herhalde en fazla kısa bir gülücük ve teşekkürler geçiştirilecektir.
    (atalantavanessa, 11.02.2008 23:15)
  20. kimse kimseye sebepsiz çiçek vermeyeceğinden, paranoyak kişi şunları düşünür,
    - abi muhtemelen bahse girdi bi dolu arkadaşı şu anda seyir halinde..
    - bu konuda bir araştırma peşinde yahut kendine güvenini test ediyor
    - çiçek buketi bomba, abimiz eylem peşinde
    - salağın teki, iş arıyor

her türlü zaten defedilmelidir. aslolan çiçek almak olsa gidilir parası verilir, alınır. elalemden gelmesine gerek yok.
    (heidi, 28.10.2008 23:23)
  21. kişinin tipinden ve tavrından yola çıkarak tepki verilecek olan eylemdir. abaza bakışları ve amele tavırlarıyla karşınızda 1 numara bir öküz duruyor ve size laf atarcasına bir şeyler söylüyorsa muhattap olmazsınız. ama kibar, çıkarsız, sevimli en azından düzgün yaklaşan biriyse onun gibi kibarca kabul edersiniz.
    (zinzoline, 15.02.2009 02:07 ~ 02:08)
  22. sevgililer günü dolayısıyla belediyenin sağda solda dağıttığı boktan karanfili eline alıp gezinen abaza bir er yada erbaşın, hsbcnin kart tanıtımını yapan kıza ağzının suyunu akıtarak 'buyur seksi gız' diyerek uzatmasıyla tanıklık ettiğim olay.
    (brain damage, 15.02.2009 05:56)
  23. dün zannedersem sevgililer günü dolayısıyla 85 yaşlarında bir amca sokakta gül dağıtıyordu, kadın erkek gözetmeden herkeze gül verdi, başlıkla uyumlu buldum kendisini.
    (edge, 15.02.2009 08:59 ~ 09:02)
  24. ülkemizde karşılaşılması durumundaki reaksiyonlar konusunda mevcut seviyemizi aştığımız an artık ne cincellik saplantıları, ne aile içi şiddet, ne ilk cinsel ilişkinin eşşeklerle olması ne de toplumsal şiddet sorunu kalacağı, olay...
    (stocky2001, 15.02.2009 09:05)
  25. bu sabah başıma gelen durum.

"sabah ofise bir genç* geldi bana bir adet gül ve kart bıraktı ve gitti. şöyle de bir gülümsedi. gülümseyerek çiçeği aldım, karta baktım boştu. genci tanımıyordum.garip!
    ----------------------------------------------------------------------------
    gerçekeler,

çocuk ofise girdi, kartını(çiçekçinin) bıraktı,"bundan sonraki çiçek gönderimlerinizde sizinle çalışmaktan mutlu oluruz." dedi ve bir adet gül bıraktı.elinde bir kaç tane daha gül vardı, diğer ofislerede dağıtıyordu.

sonuç: olsun genci aman çocuğu tanımıyordum.
    (dörtyapraklıyoncanındördüncüyaprağı, 19.02.2009 16:23)
 sayfa  / 2

künye  ·  iletişim / şikayet / reklam  ·  sıkça sorulan sorular  ·  itü sözlük görseller  ·  itü sözlük extra  ·  itü sözlük mobil