|
|
- gayet mümkün bir durumdur,ama nabza göre şerbet verip hocaya göre davranmak gerekir,bi de kimse senden 9 kredilik dersten hiç girmeden geçmeni beklemez ama küçük oynanabilir,hatta öyle bal şerbet hocalar vardır ki vize yapmaz ödev verir,ortalamanızı yükseltmek için elimden geleni yapacağım bile diyebilir istisnadır ama aynı okulda derse gelmiyorsun kurtarmayacağım seni diyen hocalara ve derse girmediğin için trip atan hocalara da rastlayabilirsin.
- seçmeli derslerde bolca rastlanan bi durumdur.hatta bazen defter ve kitap açık olur ki.işte o zaman ortalama tavan yapar.
- neredeyse tüm derslerde gerçekleştirdiğim olaydır. önemli olan ders değil notlardır. sağlam not tutan arkadaşlarınız varsa sabahın köründe güzelim uykuyu bozup okula gitmeye hiç gerek yoktur.
- dersi geçen için zeki olduğunun kanıtıdır, ama derse girip de geçemeyenler için çok aşağılayıcı olsa gerek.
(artı1, 25.03.2008 23:00)
- genelde dersin hocasına ve sınıfta ders notlarını alabileceğin birinin olmasına bağlı durumdur. gerisi öğrenciye kalır.
- dönem başında babayla yapılan bir konuşma sırasında;
- ee kızım hangi dersleri alacaksın bu dönem
- bir sürü ders var baba yaa, diferansiyel var, lineer var, yönetim organizasyon...
- aa bak dif. zor bir derstir, dikkat et, düzenli çalış... gerçi ben hiç girmeden geçmiştim o dersi, çok iyi bir bayan hocamız vardı, sınava bile girmeme gerek kalmamıştı
dönem ortasında babayla telefonda konuşulmaktadır
- nerdesin kızım?
- dışardayım baba, arkadaşlarla bir yere gidiyoruz
- ee senin dersin yok mu?
- ya baba dif. var da girmedim, aynı senin zamanındaki hoca gibi süper bi hoca var*
- cık cık cık, bu yaşa geldin hala öğrenemedin, dersleri kaçırma kızım, geçemezsin sonra, tüm yazın zehir olur
- ama baba sen de öyle geçmişsin ya...
- beni boşver şimdi, ben farklıyım
(ben zekiyim demeye getirdi heralde)
- bilkentli bir matematik hocasının sınav öncesinde yaptığı genel bir açıklama aşağıdaki... kendisi odtü çıkışlıdır.hatırlayabildiğim kadarıyla aktarıyorum.
"odtü de 1 yıl boyunca hiçbir derse girmeyerek, 4.0 ortalama yapabilirsiniz.çünkü ordaki hocalar ne ödev verirler, ne yoklama yaparlar. odtü de bir öğrenci sınavdan sınava çalışarak başarılı olabilir. doğru sistem budur bence..."
kendisi matematik bölümündeki dersler hakkında konuşuyordu heralde. olması gereken de aynen hocanın söylediği gibidir bence. üniversite öğrencisi demek yetişkin insan demek. bu adam derse hiç gelmeyerek başarılı olabiliyorsa, sen neden yoklama zorunluluğu koyuyor veya ödevlerle gereksiz yere öğrencinin vaktini alıyorsun ki?
saçma...
- (bkz: açık öğretim fakültesi)
- eğer seçmeli ve fransızca'ysa, soruya cevap veremezseniz 90; verirseniz 100 alıp her iki durumda da aa ile vereceğiniz derstir...tadından yenmez...francis cabrel dünya tatlısı hocam için söylüyor:
je t aimais je t aime et je t aimerai(ctrl z, 31.03.2008 09:39 ~ 02.04.2008 09:52)
|