gündem
  1. · 8taş deyip f3n3rbahç3 lafına bozulan ezik fenerli
  2. · 29 şubat 1453 galatasaray fenerbahçe maçı
  3. · bittikten sonra insanı mal gibi bırakan filmler
  4. · ece gürsel
  5. · giyotine yolladılar gitmedim
  6. · 27 kasım 2009 bursaspor galatasaray maçı
  7. · başkaları sevinsin diye yapılan atraksiyonlar
  8. · 5651 sayılı internette suçla mücadele kanunu
  9. · bilgisayar özürlü

hiç giden olmamak  

1. aslında hep terk eden olmaktır.
    (yazarım çok can yakarım, 05.04.2009 19:27)
  2. şarkıda da dediği gibi 'tüm alışkanlıklar çocukluktandır'. çocukluğunda terk edilmişliğin izindendir hiç giden olamamak belki de. ne kötü, ne acıtan bir şey olduğunu bilirsin. o kadar muhtaç olduğun zamanda giden bir baban vardır. onun sevgisini annede, amcalarda, dayılarda aramışsındır önce, sonra biraz büyümüşsündür sevdiğin adamlar da arayıp durmuşsundur, ama o boşluğu dolduramamışsındır.
    demek gidenin yerine koydukların yeterli olmuyordur. aklına kazınmıştır. oyunda ilk bırakalım diyen çoçuk olamazsın, belki ilk sıkılansındır ama ilk bırakan değil. bazen gitmek istersin ama gidemezsin, eskisi gibi sevmesen de, heyecanlanmasan da, belki tenin reddeder karşındakini ama gidemezsin kimseyi öyle üzemezsin, geri de kalmak zamanın fayda etmediği tek yaradır, zaman onu derinleştirir bilirsin.
    (odalık, 05.04.2009 19:35 ~ 05.07.2009 19:40)
  3. her zaman unutan taraf olup, unutabilen hiç olamamak gibi bir şeydir.alişan farzı misal.aman tamam.
    (kurdeşendöken, 05.04.2009 19:43 ~ 19:44)
  4. - ben var hiç giden olmamak. hep terkedilmek.
    - sen boşvermek. kendileri kaybetmek.
    - öyle olmak da. insan gene de takmak kafasına. niye hep böyle olmak demek.
    - kıymetini bilen çıkmak bir gün. kafaya takmamak.
    (paris, 05.04.2009 19:44)
  5. (ichgeheindaskino, 05.04.2009 19:48)
  6. hep mal gibi arkadan bakan olmaktır. insana çok koyuyor. hatırlayıp hatırlayıp sinirleniyorsun. cozutturan bişe.
    (jake in kırık kalbi, 05.04.2009 20:10)
  7. hiç giden olmamak... sizi arkasında bırakıp gidenin ardından ıslatmaktır gözleri. o bilmese de, duymasa bile kal demektir içinden.. her gidenin ardından aynıdır vedalar. siz geride kalırsınız, en çok siz üzülürsünüz.

sizin gözyaşlarınızı silecek biri kalmaz yanınızda. bir başınıza üstesinden gelmeye çalışırsınız her şeyin. her gidenin ardından aynı olur laflar. her giden ayrı acıtır ve her gidişin ardından farklı bir yara açılır.. yine de gidene kal diyememek aynıdır..

gidenler bilmez kalanın acılarını, gidenler bilmez gecelerin nasıl uzadığını ve gidenler bilmez gitmekle neleri harcadığını.. hiç giden olmamak ayrıdır.. gidenin acısını taşımak zordur, acıtır.
    (dedim ve noktayı koydum, 23.04.2009 14:37)
  8. "artık akıllandım, bundan sonra ilk ben giderim" demektir. yeniden aşık olup, o gidene kadar...kalacağın, en baştan bellidir. insan, sevmeyegörsün, kalır. hep kalır. gitme numaraları da yapamaz, gerçekten seven insan kendini naza çekemez.

aşk, içine oyun katılmayacak kadar sade kalmayı hak eden ve böyle de olması gerekecek kadar yoğun olan duygu yumağıdır. duyguların pırlantasıdır o. maddi açıdan, karun kadar zengin olmak neyse, duygusal açıdan aşk odur.
    (nasıl yazmışım ama süper di mi, 23.04.2009 14:44)
  9. terkedildim demenin gurur yapmış versiyonu.
    (çokdaumrumda, 23.04.2009 15:31)
  10. üşengeçlikten olabilir.
    (darmaduman, 23.04.2009 16:17)
  11. ayışığı dalga kıran
    yarada tuz aşktan kalan
    ayışığı tende bıçak
    'giden sürgün, kalan kaçak'

(bkz: dalgakıran)
    (marla damagınızda ki yara, 23.04.2009 16:28)
  12. "...aslında giden değil kalandır terkeden. giden de bu yüzden gitmiştir zaten... " sözünü aklıma getiren cümledir.
    (bkz: murathan mungan)
    (aseton, 23.04.2009 16:33)
  13. ruhu koruma çabasıdır. giden olarak , arkada birini bırakarak hissedilecek o ağır duygulardan ruhu koruma çabası. tabi bir ruha sahip olanlar için tüm bu çaba.
    (suskungeveze, 23.04.2009 16:38)

künye  ·  iletişim / şikayet / reklam  ·  sıkça sorulan sorular  ·  itü sözlük görseller  ·  itü sözlük extra  ·  itü sözlük mobil