|
|
- hiç ummadığın bi anda çıkar karşına..belki o andan önce milyonlarca defa görmüşsündür ama tam o zaman bi farklı gelir sana..artık bi başka gözle bakarsın ona..yemeden içmeden kesilir boşverirsin dünyayı..açılırsın,anlatırsın hislerini cevap beklersin ondan..o istemez seni ..ondan sonra başlar hic gelmeyecek birini beklemek..her sabah hüzünle karışık bi umut olur içinde, onsuzluğun hüznüne yeni bir günün onu getireceği umuduyla başlarsın, her doğan gün yeni bir umut ,yeni bir arayıştır senin için,belki ona kavusacağın zamana bir gün daha yaklaşmışsındır,bugün değilse yarın..ama adın gibi de bilirsin kendini kandırdığını ve hiç bi zaman gelmeyecek birini beklediğini.
- (bkz: hiç gelmeyecek birisini özlemek)
- (bkz: godot'yu beklerken)
(bkz: waiting for godot)
- senede bir gün filmini yaşamaktır. zordur, sabır ister ve çoğu zamanda bekleyen kişiyi dış dünyadan ayırıp kendi dünyasına iter.
- eğer o "birisinin" (sanki anlamadık kim olduğunu..) gelmeyeceği kesinse , yapılacak daha büyük bir mallık yoktur. ha ufacıkta olsa bir umut bırakmışsa arkasında , her şeye rağmen o umuda sıkı sıkya bağlanıp hayattan vazgeçmemişsen.. beklemelisin. bir gün gelir belki.
düşününce çok büyük bi taşak muhabbetine de konu olmuş olabilir bekleyen kişi.
örnek teşkil etmesi açısından ;
- gidiyorum hilmi.. gitmek zorundayım.
+ pe..peki geri dönecek misin nurayat?
- belki bir gün kim bilir.. beni bekler miydin hilmi?
+ ölene kadar nurayat...
- bekle beni hilmi.. geleceğim.
duygusal falan tamam , ama niyet önemli. hilmi nerden bilecek nurayat'ın aslında melek yüzlü bir şeytan olduğunu. bekleyecek ömrü billah zavallı , rahip gibi..
yani demek istediğim siz siz olun gidenin arkasından su dökmeyi ihmal etmeyin.
- bütün tabuları yıkmaktır. farkındasındır gelmeyeceğinin, yine de beklersin.. umutsuzsundur sadece, beklemekten vazgeçmezsin.. günler ayları kovalar tek ses çıkmaz, sessizliğin de boğulursun.. beklemek etini yakar, canını acıtır, içini kanırtır, ciğerini deşer ama geçer.. sızı kalır geriye bir tek.. yıllarca geçmeyeceğini bildiğin bir sızıdır artık o hiç gelmeyecek birisini sonsuz bir sabırla beklemek..
edit: beklemekten caymakta diğer bir tercihtir. hiç gelmeyecekse ne beklicem lan, cehennemin dibine kadar yolu var, hayret bişey..(sezenehir, 17.09.2007 23:29 ~ 06.11.2007 17:26)
- cevizlibağ'da pendik minibüsü beklemek gibidir.
beklemek mucize getirebilir belki.
- bekle dedi gitti
ben beklemedim, o da gelmedi...
ölüm gibi bir şey oldu
ama kimse ölmedi..
- (bkz: burada sigara içme günü yarındır)
- umutların tükenmesi sonucu,sonu gelmeyen bekleyişlere dönüşen ve iç kanatan bir eylem. bilinmeyenliklere doğru sürüklenen bu bekleyiş akrep ve yelkovanı bile yorar;beklenen kişinin hiç bir zaman gelmeyeceği bilinir ama yine de çaresizce beklenir. çünkü yitirilen umutlar ,gelmeyecek olan, beklenen kişidedir ve umutsuzca beklemeye yine devam edilir...
- beklemek beklemek insan kendine yeni bir yol açma cesaretini gösteremediği zaman acılarına sığınma halidirhalidir..acizliktir... tik tak tik tak zaman geçiyor.
- aşk konusunda geçiyorsa bu uzun süreli eylem, bilinki ameleliktir.başkalarının hayatında figüran olmaktır.''çünkü o sizin düşündüğünüz kadar kendini düşünmemekle birlikte sizide düşünmemektedir.sadece yaşadığı ve yaşayacaklarını düşünür.hayallerindeki insanla. siz mi ? o zaten sizinle hiç beraber olmadı ki sizi düşünsün.o sizinle beraberken bile başkasını düşünmekteydi'' gibi sözlerle avunulabilecek ve sonlandırılabilecek eylem.tabi ''ama ben seni arkadaş olarak görüyorum'' sözünden sonra başlamışsa bu bekleyiş.yanlış anlamayın kimseyi beklediğim falan yok.ben dönüp evime gittim.maksat başkalarınıda soğukta boşu boşuna beklemekten alıkoymak.
(jimmy, 11.04.2008 21:58 ~ 22:02)
- en bir çaresiz ve saf saf şeklidir beklemenin. beklerken farkeder insan neden beklediğini ve yine beklerken farkeder insan aslında ne kadar abuk bir durum olduğunu. şayet yeniden yaşamaya karar verirse bu bekleyiş süreci içinde, kendiyle dalga bile geçer "yahu ben neden bekledim ki bunca zaman tüh tüh e napalım geleceğin sadakası olsun kaybettiğim vakit" tümcelerini sarfeder kendiyle konuşurkene.
(lolla, 11.04.2008 22:08)
- ne hasta bekler sabahı
ne taze ölüyü mezar
ne de şeytan bir günahı
seni beklediğim kadar
geçti istemem gelmeni
yokluğunda buldum seni
bırak vehmimde gölgeni
gelme artık neye yarar..
bu şiirde şairin söylediği gibi önce beklenmeli ancak daha sonra gelme artık neye yarar diyilebilmelidir.
- gerçekleşmesi istenilen utopia nın gerçekleşmesini beklemek gibi bir şey olsa gerek.
- hayal kurmaktır.
- küçükken ağaçlık bir alanda şirinleri beklemektir.
- (bkz: waiting for godot)
- o zaten hiç yaşamamıştı ki, hiç hayatımda olmamıştı.
ve ben hiç bir zaman gelmeyeceğini bildiğim halde bekledim.
bekledim çünkü sevmek zamanıydı, bekledim yaşamanın tadını,
bekledim sevdayı,
o hiç bir zaman gelmedi.
- -yazma!
-o zaman bekliyor insan. e buraya cok az insan geliyor, cok insan gidiyor.
-kalan da bekliyor ama bazen cok uzun bekliyor.
-yani hani mesela zannediyorsun ki bir yoldan birisi gelecek , bos uzun bir yol, devamlı ona bakıyorsun..
-sonra kimse gelmiyor.
-yazma onun için.
-ben seni hiç unutmayacağim....
(bkz: vizontele tuuba)
- yarınlar yok gibi
güneş hiç doğmayacak
o gitti ah gitti
bir daha hiç dönmeyecek
ah yandım ben allah'ım
buna can dayanmaz
al onu getir geri
bir daha hiç vermeyeyim
al onu ver bana geri
son bir daha göreyim
gidipte dönmeyeyim
ah yandım ben allah'ım
buna can dayanmaz
al onu getir geri
bir daha hiç vermeyeyim
al onu ver bana geri(anyon, 15.04.2008 20:26)
- ağlama yüreğim yar gelmez
gelse de artık farketmez
ha döndü dönecek ömür bitiyor
kış ortasında bahar gelmez
|