|
|
- arkadaş serzenişi.
- altında paylaşacak mutluluk ya da üzüntüler saklayan ve aslında birşeyleri birisine anlatma ihtiyacını gösteren sözdür.
bunu söyleyene sakın ola ki mazeret bulmaya çalışmayın bir de "daha geçenlerde aradım ya" demeyin bence. bırakın anlatacağını anlatsın, sizle paylaşsın...
- genelde benle işi olan birinin ve genelde beni bu yüzden arayan birinin esas mevzuya dalmadan önce kullandığı iç gıcıklayıcı replik.(bkz: zeytinyağı gibi üste çıkmak)
- (bkz: beni beğenmiyor musun)
- aslında amacı karşı tarafa sitem etmek olmayıp karşı taraftan önce davranıp onun sitem etmesini engellemek için söylenen söz
(melodis, 01.03.2007 00:39 ~ 00:39)
- bir de arkandan dedikodunuzu çevirdiklerini öğrendiğiniz arkadaşlarınız bunu yaparsa sinir küpü olabileceğiniz cümle:
(h:hypnotica d:dedikoducu)
d:selam canım nasılsın? hiç arayıp sormuyorsun?
h:hiç öyle kendimleyim iyiyim böyle ben...
d:iyi de hypno,eskiden heryere gelirdin bizimle, şimdi hiç bi yere gelmiyorsun,katılmıyorsun bize...
h:ybsg,sana yeni malzeme mi vercem dedikoduların için?
- (bkz: beklenti)
*
(bkz: mutsuzluk)
*
- (bkz: unutamadım)
- bir süredir görüşülmeyen insana hiç düşünülmeden söylenen anlamsız giriş cümlesidir. önemli olan karşıdakinin yaptığı gibi düşünmeden söz sarfetmeyi yapmamak ve anlayışla karşılayabilmektir. ben aramadim sen niye aramadın polemiklerine girmeden esas konuya geçmek gerekir.
- çevrenizde aramadığınız akraba,arkadaş her türlü kişiden gelebilecek en saçma sitem öbeği. hele ki, onlarda ayda yılda bir aradığında bu şekilde çıkışırsa tadından yenmez. bahane uydurmaya bile gerek duyulmamalıdır. kişi isterse arar zaten. bu sitemden sonra "hah öyle mi, bundan sonra arayayım o zaman; unutmuşum ben yaa" gibi bi cevap mı beklerler, bilemiyorum. hem onu söyledikten sonra aransa ne anlamı kalır ki..
- askerde kız arkadaşınız tarafından söylenen ve insanı deli eden söz. ''tabi canım tatil köyündeyim ya cep telefonumu denize düşürdüm ondan arayamadım '' diye cevap verilesidi,lanet olası sözdür.
- ya gerçekten samimidir söyleyen ya da çok afedersiniz götünü yiyim ayağıdır. ortası, arası yoktur.
- istememiş ki aramamış. bunu sormanın bir mantığı yoktur.isteseydi mutlaka arardı.. böyle düşünüp, hiç kimseye söylenmemesi gereken bir sitem etme şekli...
(derya, 18.10.2007 16:21 ~ 16:22)
- kıl olduğum cümledir, hele görüşmeyeli sadece birkaç gün olmuşsa çıkıp ne o hayırsız hiç arayıp sorduğun yok falan filan diye bir başlarlar, sanki kendisi sizin dünyanızın merkezinde dönmektedir, herşeyinizi ona göre ayarlamalısınızdır, sürekli onu düşünmelisinizdir, kendi derdiniz tasanız hiç yoktur ya, koşturmaktan yorulup, bir durup dinlenip, kendinize bile bakacak vaktiniz çoktur ya, ve bu vakitleri biraz da onun için kullanmalısınızdır...lan aramıyorsam da aramıyorum allah allah. aramak istemiyorum demek ki, henüz arayacak kadar özlememişim, meraklarda değilim vs vs neyin hesabını sormaktır bu? kendini sizin için önemli saymaya çalışan, her serzenişte artık bundan sonra biraz arar sorarsın altyazılarını geçen bu çeşit zihniyetlerin hayatımdan hep uzak olmasını istediğim halde hala istenen sertliğe ve kırıcılığa ulaşamadığım için katlanmaya çalıştığım, alttan aldığım, işte aklımdaydın ama aramaya vakit bulamadım şeklinde oyalamalarla geçiştirmeye çalıştığım, ama artık duymak istemediğim cümle.
- hemen akabinde " aksi gibi ben de arayamadım hiç, 1 kontörle dolaşıyorum kaç haftadır.. " denir ve fazla küfüre maruz kalmadan hal hatır sorma işlemine geçilir. madem gol atamıyorsun, gol de yemeyeceksin hesabı..
- bu cümleyi dönem dönem görüştüğünüz hayatınızda bir şekilde yeri olan bazı arkadaşlarınıza sık sık kullandığınızı hissediyorsanız, ilişkilerinizi gözden geçirmeniz gerektiğini anlıyorsunuz.
- günler haftalar belki de aylarca aramayan arkadaşın aradığı zaman kullandığı en çarpıcı cümlelerden biridir ki istediğin kadar arama ilk arayansan illaki bu cümleyi kullanarak ezici üstünlük kurabilirsin sözü edilen arkadaşta.sinir olacak savunmaya geçecek ve sen sana kontör harcatmanın bedelini bu psikolojik baskıyla ödeteceksin.hadi ara.hepsini ara.aylarca umrunda olmasın ama arayacaksan da ilk sen ara göster ona gününü.
|