|
|
- kopya çekmek * vesilesi ile gerçekleştirilebilen veya kitap defter açık sınav olmak şansı ve o şansın üzerine de sınavda sorulan sorunun çözümlüsünü bulundurma şansı * ile gerçekleşebilecek durum. *
(ironic, 30.11.2004 01:08 ~ 02:25)
- hiç çalışmadan çok zor olan olay.
ama az çalışma ile başarılabilir
1) doğru şeye çalış
2) çalıştığın şeyi sev (sevmessen hiç şansın yok!)
3) (ve en önemlisi) stres yapma
- (bkz: imkansız imkansızdır)
(ironic, 30.11.2004 02:17 ~ 02:18)
- böyle bir söylemde bulunanların çoğu yalan söylemektedir ne var ki gerçekten hiç çalışmadan ortalama üzeri bir not alanlar bunu hayatlarının sonuna kadar bir sır olarak saklarlar.
- (bkz: 1 bekliyordum beş aldım)
- sınav kağıtlarını okuyan ders hocasının, notların düşük olmasından ötürü tabana vuran öğrenci motivasyonunu arttırmak adına girişeceği kendini olumsuzlama çabasının ardından, öğrencilerin içine gireceği paradoksal durum. *
- (bkz: dayak istemek)
(bkz: kaşınmak)
ayrıca (bkz: çancı)
- (bkz: sallama kardeşim burası itü)
- (bkz: hiç çalışmadım deyip 100 alan insan modeli)
(jaded, 30.11.2004 10:35)
- (bkz: şans hazırlıklının yanındadır)
- karizması pek olduğundan, taklidi en çok yapılanlardandır.
(bınar, 10.07.2005 11:46)
- iki ihtimalli durumdur.
birincisi (1.) - ya kopyanın köküne köküne verip, notun en kaymaklısından almışsınızdır
ikincisi (2.) - ya da her okulda olan "abi hiç çalışmadan geçtim ben" ipnelerindensinizdir.
- yapılabilitesi olan bir eylemdir.
hiç çalış-ma-dan ortala-ma üzer-i al-mak olarak kelimeler yapılarına göre öğelerine ayrılabilir.**
- sınava bir gün kala kişin elinde birayla kopya hazırlaması ve ertesi gün hem hazırladığı kopyaların hem de arkadaşlarının desteği ile ortalama üzeri not alması sınıftaki diğer çalışkan arkadaşları sinir krizlerine sokan bir durumdur ancak bu lise yıllarından beri alışık olduğumuz bir durumdur
- muhtemelen ıq'su yüksek olan kişidir.bunun yanı sıra fotoğrafik hafızaya sahip olması işin kaymağıdır.üstüne bir de süper mantık yürütebiliyorsa; değmeyin siz onun keyfine.
(bkz: o hikayedeki mal benim)
- farklı versiyonu için
(bkz: hiç çalışmadan en yüksek notu almak)
|