hesap kilitleme   

adana çık aradan

1. gün aşırı gelen "hesabımı kapatabilir miyiz?" ve "hesabımı kilitlemiştik açabilir miyiz?" isteklerine çözüm olmasını umduğum bu yeni olaya panel'deki ayarlar bölümünden ulaşabilirsiniz.

güvenlik gerekçesiyle şu anki şifrenizi ve hesabınızın kilitli kalacağı süre zarfını seçip "kilitle" butonuna bastığınızda hesabınız o süre boyunca kilitli kalacak ve "kesinlikle" giriş yapılamayacaktır.

hesap kilitleme geri dönüşü olmayan bir işlemdir. kısa süreli de olsa hesabı geri açma ricalarınız maalesef geri çevrilecektir. bunu göz önüne alarak hesabınızı kilitlerseniz sevinirim. eğer bu süre zarfında herhangi bir sebeple hesabınıza girme ihtiyacı hissedeceğinizi düşünürseniz bu özelliği hiç kullanmamanız daha iyi olacaktır.

sevgiler.
    (wondrous, 14.09.2006 13:22)
  2. (bkz: @598548)
    (julien, 14.09.2006 14:36 ~ 18:54)
  3. kilitleme işlemi esnasında belirtilen süre dolduğunda, kullanıcının e-posta hesanına "merhaba! hesabınızı bir süre önce kilitlemişsiniz. belirttiğiniz süre dolduğu için hesabınız üzerindeki kilit kaldırıldı. iyi eğlenceler! itü sözlük" gibi bir mesajın düşmesine sebebiyet veren atraksiyon. .
    (otomatik kapı, 16.10.2006 19:17)
  4. (bkz: siz kovmuyorsunuz ben istifa ediyorum)
    (skuba, 25.10.2006 21:11)
  5. (bkz: deneme yanılma yöntemi)
    (jemand, 07.01.2007 04:40)
  6. ihtiyaçtan doğan güzel bir uygulama.

lâkin biraz acımasız.

neden mi? çünkü şöyle; hesabı kilitleyince ne oluyor? hiçbir şey olmuyor efendim! göt gibi kalıyorsunuz. default stilli sözlük sayfalarında boynu bükük, gözü yaşlı, arada burnunuzu çeke çeke geziniyorsunuz. komik bir şey gördüğünüzde neşelenebiliyorsunuz ama hemen ardından ne "takdire şayan bir esermiş" düğmesine basabiliyorsunuz ne de yazarı canı gönülden tebrik etmek için mesaj atabiliyorsunuz. yani haydan gelen neşe sizi mutluluğa gark etmeden buharlaşıp huya gidiveriyor. puf!

bu sorunu dile getirdim ama ben her türk filmini eleştirdikten sonra sıra çözüm önerisine geldiğinde "hadi abi ben kaçtım!" diyen bir eleştirmen gibi boş değilim. çözüm önerim de var!*

-hesap sınırlama-

mesela [5], [10], [20] seçeneklerinden 10'u seçen kullanıcı bir gün içinde şu aktiviteleri 10 kere yapabilsin:

• hesabına girip çıkmak[login]
    • giri girmek
    • mesaj atmak
    • oy vermek
    • başlık okumak

(bkz: ne dersiniz hoş olmaz mı)
    (mavio, 07.02.2007 13:02 ~ 15:16)
  7. geçen hafta yaptığım şey. işsiz bakkalın taşaklarını tartması hesabı, ben de sözlüğün daha önce keşfetmediğim çeşitli harikalarını, gözden uzak kalmış alet ve edevatlarını inceliyor, müzenin, konsepte aykırının tarihi sayfalarında gezinerek gönül eğlendiriyordum. birden aklıma bu güzel olduğu kadar küstah uygulamayı denemek geldi. "hem" diye düşündüm, "bir süre sözlüğe girme zevkinden mahrum kalırsam kim bilir ne kadar verimli çalışır, işimde ne kadar başarılı olurum, bakarsın ikramiye alır, hatta belki terfi ederim."*

bu düşüncelerle hesap kilitleme özelliğini incelediğimde en düşük sürenin bir hafta olduğunu gördüm. rahatlamıştım. "bir hafta dediğin nedir ki zaten? yardır gitsin." diye düşünerekten kilitleme butonunu tıklayıverdim. oh be! bir haftalığına sözlük belasından kurtulmuştum. bir hafiflik, bir ferahlık, değme keyfime.

gel gör ki keyfim uzun sürmedi. üyeliğin ayrıcalıklarından yararlanamayınca sözlüğün hiç bir interaktivitesi kalmadı. marksistinden faşistine, tikisinden şuursuzuna çeşit çeşit karakter sözlükte fink atıyor, sol frame gözlerimin önünde taşkın bir nehir gibi akıyor ama müdahalede bulunamıyorum. sadece yazı yazmak da değil, yalnızca görüşleri bana uymuyor diye, yüzümde ibnece bir sırıtışla bir giriye eksi vermeye kalksam olmuyor. yazdıklarından veya nickinden bayan olduğunu çıkardığım bir yazara "o grubun bir de şu eseri var bilir misiniz?" diye mesaj atayım desem; yok.

velhasıl bir haftada şiştim. traktör şambreline döndüm. iş verimliliğim de hiç bir şekilde artmadı; onu da belirteyim. "yokluğumdan istifade gene ne mesnetsiz şeyler yazıyor bu kitapsızlar" diye 15 (onbeş) dakikada bir sözlüğe tıklamaktan obsesif kompülsif kişilik bozukluğu sahibi oldum.

kısacası bu bir haftalık uçurulma provası sonrası vardığım kanı ve de tanı şudur ey kâri; bu merete bir defa alıştıktan sonra öyle küt diye bırakıvermek, benim diyen iradenin harcı değil. bu sebepledir ki, kafanın üstünde şekillenen her düşünce balonunu, "çok piçim ya, eki eki" ilkesinden hareketle en ufak süzgeçten geçirmeden sözlüğe deşarj etmeden önce bir defa daha düşünmek, icabında baştan sona tekrar okuyup, evet butonuna ondan sonra basmak gerekmektedir.*
    (tembel, 15.03.2007 15:05)
  8. yapılmadan önce çok düşünülmesi gereken bir şey. ben bunu bir hafta boyunca öyle boş boş sözlüğü okurken anladım.
    (fb, 05.04.2007 17:24 ~ 17:28)
  9. kitlediğini unutup da gecenin bir yarısı uykusuzluk+dalgınlık ile ısrarla şifre yazıp girmeye çalışıp akabinde giremeyince noluyo lan uçtum mu gibi bir cümleyi ağızdan çıkarabilen eylemdir. annem göster ama elletme dedi sözüne maruz kalmış şener şen gibi hissetmektir ayrıca.
    (catch your dream, 05.07.2007 21:05)
  10. güzel bişey.
    (leplebi, 21.07.2007 00:29)
  11. hesabı kilitledikten bir süre sonra kilitleme süresi unutulduğunda 1 ayın bile 3 ay gibi geçmesini sağlayan hadise.

(bkz: açılmadı gitti lan)
    (prozac, 06.12.2007 01:02)
  12. öncelikle söylemeliyim ki alınmadan önce tekrar tekrar düşünülmesi gereken karardır.bir çok yazarın da yaşadığını gördüğüm pişmanlık dolu günlerimden kesitler:

bundan tam bir ay önceydi.hayatımda yenilik istediğim dönemlerden biriydi.panel de gezerkene bir devinim anında "bu da neyiki acaba" diyerek hesap kilitleme olgusunu merak etme gafletine düştüm..içime dert oldu.az biraz kurcaladıktan sonra bunun yegane umut kaynağım olduğunu anladım.bu olguyu keşfedene kadar sözlükte pervasızca hatta fütursuzca gezinmelerimin sonu yoktu..oysa aslan parçası itü sözlük büyüklüğünü göstermiş çözümü bana kendisi sunmuştu. irademi kontrol altına alabilecek olmanın heyecanı sardı beni..dünyalar benim oldu diyebilirim.
    tabiri caizse bokumda boncuk bulmuş gibi sevindim.yalnız kararsızdım.derin şüphelerim vardı.1 haftadan 3 aya uzanan bu zaman diliminden kendime en uygun olanını seçmeliydim.öncelikle düşünmeksizin bir hafta ya gidiverdi elim.ama çok ezik geldi.sevmedim.
    konunun üzerinde düşündükçe cayar gibi oluyor ardından içimde çırpınan sese son anda kulak veriyordum.
    bir an böyle bir ışık geldi bana.öyle bi ışık ki içinde azim desen var,kararlılık desen var..bir cesaret timsali olup çıkmıştım.o ışığın verdiği gazla "o hesap kilitlenecek kardeşim" dedim ve evet sonuç olarak
    boku yedim..
    böyle şatafatlı bir şekilde "1 ay" ı seçerek sözlük hesabımı kilitledim ama ne kazandım..
    bakalım:

*artık sözlükte amaçsızca harcanan saatlere dur! demek isteyen ben 1 ay boyunca her gün sözlüğe düzenli olarak girdim ve en acısı da şudur ki hesabıma girme çalışmalarımın hepsinde yüzüme tokat gibi çarpan hatalı giriş yaptınız uyarısıyla karşılandım.

*sözlüğün bana defol git kardeşim istemiyoz seni dercesine hesabımı açma hakkı tanımaması içime oturmuştu.reflekslerim kahpelik yapıyor elim oy butonunun olduğu yere gidiyordu aniden.
    *ne biliyim mesela öyle anlar oldu ki seri eksi oy veren ibneye özendiğimi bilirim o pişmanlık günlerinde..

sonuç olarak bana kalırsa boşuna hesabınızı kilitlemeyin.yasaklar her daim çekici olmuştur.
    illa kilitleyecez diyosanız iki kere düşünün:
    önce bir hafta yapın..azar azar artırın falan..

içimde ukteydi.
    yazdım.
    rahatladım..
    (evrenin sonundaki babil balıgı, 10.03.2008 15:01 ~ 15:05)
  13. hemen akabinde manyaklar gibi pişman olunan eylem.
    (hit the road bebişim, 21.04.2008 20:05)
  14. bu olayın yarım saatlik veya iki saatlik versiyonları çıkarsa ben alırım.
    (recai pengül, 13.06.2008 11:46)
  15. hesap kilitlenirken itü radyosu açık ise, bir kaç gün radyoda online görünebilirsiniz.

edit: bu da ilginç bir ayrıntı ne alaka anlamadım ama.
    (cherry on baby, 30.06.2008 19:36)
  16. 1 ay gibi bir süre sözlükle ilgilenemeyecek olduğumdan "lan acaba hiç uğramazsam 1 ayda uçururlar mı acep beni?" diye düşünüp tırsarak uygulamaya geçirmeye karar verdiğim fasilite.

(bkz: yeni sezonda görüşmek üzere şimdilik hoçakalın)
    (kedikara, 07.08.2008 18:14)
  17. iyi düşünülerek yapılması gereken şey. yani bir anlık sinirin getirdiği mallıkla "aman ya, yemişim sözlüğünü. gidiyorum buralardan" deyip 1 ayı işaretlememek gerek. özleniyor çünkü sözlük.
    (chubbchubb, 13.09.2008 18:46)