görseller
heroes of might and magic 5 

belki ilginizi çeker
  1. · heroes of might and magic v tribes of the east
  2. · hammers of fate
  3. · homm 5
  4. · ubisoft
  5. · heroes of might and magic v
  6. · heroes 5
  7. · heroes of might and magic 3
  8. · homm5
gündem
  1. · apertura 2009
  2. · google wave
  3. · tadı harika olan yiyecek kombinasyonları
  4. · yasaklanması gereken şeyler
  5. · kar yağarken hissedilen duygular
  6. · öğretmenler günü
  7. · gece yarısını geçtiği halde sözlükte dolaşan kız
  8. · rockla gel şaban
  9. · duygusal değilim siktir git cool biriyim eğilimi

heroes of might and magic 5  

1. homm serisinin beşinci oyunu.
    heroes 3'ün donuk tepeden görüntüsüne*, heroes 4'te * başarılı ve bol renkli, ram sikerten texture manyağı bir harita eklenmişti. bu versiyonda* ise 3d arayüz ile at üstünde gezen, bayrak sallayan kahramanlar koşuşturacak.
    (ara: heroes)
    (azureel, 14.07.2005 10:56)
  2. demosundan göründüğü kadarıyla heroes 4'te yapılan hataya düşülmemiş oyun.
    heroes 5'te serinin en tutulmuş oyunu olan heroes 3'ün ana unsurlarına dokunulmadan bir takım yenilikler getirilmiş; çoğu yaratık ve büyüler değiştirilmeyip birkaç büyü ve yaratık eklenmiş. heroes 3'ün wog expansion pack'inde olduğu gibi herolara ve yaratıklara abilityler* de getirilmiş. oyunun 3 boyutlu olması da başka büyük bir yenilik. sabırsızlıkla bekliyoruz.
    (thorgrim, 06.10.2005 18:50)
  3. resmi sitesi www.mightandmagicgame.com olan serinin beşinci oyunu.
    (alchemist, 06.03.2006 20:07)
  4. resmi demosunda görüldüğü üzere, heroes 3.5 demek doğru olur galiba bu oyuna. 3 ve 4 arası bir şey olmuş. iyi olmuş, süper olmuş...tam sürümü 19 mayıs gibi çıkıcak diyorlar, bekliyoruz...ayrıcana oyunun bu versiyonunu diğerlerinin aksine, oyunun haklarını satın alan ubisoft gibi bir dev geliştirmektedir.
    (petrucciante, 25.04.2006 20:23)
  5. tam anlamıyla heroes of might and magic 3 atmosferi ve oynayış tarzı ile heroes of might and magic 4'ün grafik sisteminin geliştirilmiş halinin karışımı olmuş bir oyundur..severek oynuyoruz, oynatıyoruz..güzel olmuş..
    (zeus, 22.05.2006 17:09)
  6. şehirlerde buildinglerin listesinin açıldıgı ekranda yapacağımız binaların listesini görüyoruz ama altında, üstünde ismi yazmıyor arkadaş, illa üstüne tutacaksınn ne kadar resource ister, adı nedir sanı nedir öyle bakacan..bu kısmı biraz sıkıntı yaratıyor. bunun dışında bir eliniz enter-insert-delete 3 lüsünde durursa kamera açıları açısından oynamak pek zorlaşmıyor, ilk başlarda kendinizi kaybelebilir "alo memik dürüm'ü aramıştım ben" kıvamına gelebilirsiniz...bir de normalde başlayınca ilk 3 bölümün kolay geldiği bir gerçek daha önce h3 oynamış olanlar hard'da başlarsa daha çekişmeli bir oyun oynayabilirler. evet bu kadar yazı yeter biraz daha oynayalım hınhın..
    (banshee, 23.06.2006 14:02 ~ 14:04)
  7. kalelerin bina yapma ekranı gerçekten de berbat ötesi, acınılası bir haldedir..bir işkence binaların ne olduğunu anlamaya çalışmak, ne kadar resource istediğini görmek..heroes serisi oynamayan bir oyuncu için zor olacaktır eminim..alışılır diyorsunuz ama yine de olmuyor..yıllarımı heroes'a verdim, böyle rezillik görmedim valla..neyse, herhalde oyunun tek eksisi buydu..onu da dile getirdim ve rahatladım..öte yandan en büyük artısı güzel grafikleri sistem canavarı makineleri şart koşmuyor..herkes, etkileyici grafikler ile oyunu rahat rahat oynayabilir..

heroes serisinin en başarılı sürümüdür..
    (zeus, 28.06.2006 19:55)
  8. 1.2 yaması geçen günlerde çıkan oyun. ne gibi değişiklerin olduğu ve ilgili adresler için aşağıdaki linke tıklayabilirsiniz.
    http://forums.ubi.com/eve/forums/a/tpc/f/1851065692/m/1011022464/p/1
    (petrucciante, 23.07.2006 18:32)
  9. artificial intelligence olarak hiç de gelecek vaadetmeyen bir oyundur..eskiden olsa savaştığımız hero savaş alanından kaçmasın diye türlü taktikler (şebeklikler) yapardık..şimdi ise roaming takılan herolar acaip bir şekilde kolay..oyunun zor seviyelerinde de bilgisayarın oynayış açısından bir değişiklik yapmadığı gözükmektedir..sanki bir nebze bu konu atlanmış gibi geliyor bana..grafik basacağız diye yine bir şeyler eksik kalmış..ama pek bir canımı sıkmayacaktır, çünkü oyun genelde güzel..
    (zeus, 24.07.2006 08:42 ~ 08:42)
  10. nedense artifact, hero, harita vb sayısının azlığı ve saç baş yolduran bugları ile çıkan versiyonun beta olduğu hissini uyandıran şahane oyun
    (pyrotechnician, 24.07.2006 10:50)
  11. (petrucciante, 20.10.2006 00:30)
  12. herolar az dediler tamam olabilir dedik, artifact az dediler ona da ses çıkarmadık bir sürü bug var dediler görmezden geldik, might bitmiş magici çoşmuş oyun dediler zevk meselesi dedik çünkü diğer güzellikleri bunları görmezden gelmemizi sağlıyordu görüntüler olsun, her ırka verilen yeni özellikler olsun ama ama insanın da bir dayanma gücü var kardeşim koskoca ülkede adam akıllı konuşan hiç bir hero bulunmaz mı?hepsi konuşmasının ortasında bir gaza gelip alengirli alengirli ışık çıkartmalar, kılıçları kalkanlara vurmalar. kime artistlik yapıyorsun sen ? koca oyunu bitirdim bir tane adam gibi adama rastlayamadım.
    (yako, 05.01.2007 20:22)
  13. adı homm diye kısaltılabilir.

oyunun ratinglerine http://www.gamerankings.com/htmlpages2/927207.asp?q=homm adresinden bakılabilir.

kale görüntüsüne hayran kaldığım oyun, o harika görüntüye bakarken bir kaç bina yapayım derseniz büyük bir hayal kırıklığına uğruyor insan.

hereos 4 e göre çok daha başarılı olmuş, en beğendiğim hereos sürümüdür. 3 boyutlu grafikler, hereos 4 teki bazı saçmalıklara yer verilememesi ve daha hatırlayamadığım bir çok şey oyunu sevdiyor, gerçi hereos sevenlerin grafiklere pek bakacaklarını zannetmiyorum.

ayrıca internette 100 mb civarı patchlerini buldum, ne değişiyorsa artık bu kadar büyük.
    (areaofeffect, 21.01.2007 00:25 ~ 01:45)
  14. açışımla beraber beni warcraft 3vari grafiklerle karşılamış oyundur. serinin 3üncü oyunu kadar kral mı, multiplayerı zevk veriyor mu ilerleyen sularda anlayacağız sayın seyirciler.
    (keyif pezevengi, 28.02.2007 00:50)
  15. ünitelerimizi ayırmak* için manuala başvurmayı gerektiren oyundur. herhangi bir üniteyi boş bir kutuya* shift tuşuna basılı tutarak taşıyoruz ve tuşu bıraktığımızda ayırma ekranı karşımıza geliyor.

edit: mağra diye tabir ettiğimiz subterrain'lerde obje & yaratık görmek için sanırım x ışını saçan gözlere sahip olmamız gerekiyor. folloş oldum lan ne nedir diye görmeye çalışırken.
    (keyif pezevengi, 06.03.2007 20:55 ~ 07.03.2007 19:35)
  16. heroes of might and magic v: hammers of fate
    heroes of might and magic v: tribes of the east
    gibi eklentilerle üçlemeye dönüşmüş bir klasiktir. son eklentisinin demosu çıkmıştır. eklentinin tam sürümünün avrupa için resmi çıkış tarihi 12 ekim dir. yalnız pc konfirügasyonu düşük olan arkadaşlar için kötü bir haberim var. normal oyun ve ilk eklenti 512 mb ram ile öldürmeden süründürse de 2.eklenti olayı abartıp 1024 mb ram ister ve hem süründürür hem öldürür. "benim pc mi kassın; ben her türlü oynarım" diyorsanız oyunun güzelliklerinin çoğundan mahrum kalmanız gerekiyor. gerçi ben de oynuyorum 800x600'de. ama olsun
    (bkz: kelin ilacı olsa önce kendi başına sürerdi)
    (bkz: buradan ubisoft a sevgilerle)
    (chucky1903, 03.10.2007 18:27 ~ 18:28)
  17. biraz yüksekçe sayılabilecek bir sistem istemesine rağmen on numara bir oyun olmuş diyorum. şunu söylemekten biraz çekinsem de serinin efsane oyunu üçden daha iyi. bir strateji sever olarak muhakkak oynanması gereken bir başyapıt olmuş.
    (beholderrulez, 23.04.2008 18:22)
  18. biraz oynadıktan sonra tat alamayıp yadigarım olan homam 3'e geri döndüren oyun. kötü değil ama iyi de değil. serinin 6ıncısını beklemiyorum, heroes of might and magic 3 gibi bi nimet varken.
    (keyif pezevengi, 10.12.2008 20:42)
  19. muhafazakar heroes 3 oyuncularını tatmin edememiş,heroes 4 ten kesinlikle çok daha başarılı bir oyun.

gelelim oyunla ilgili bir kaç anektoda.

birincisi: ırklar kesinlikle çok dengeli dağılmış.bir senedir oynuyorum hangisi daha güçlü ona karar veremedim.heroes 3 ün titan,castle,rampard kalelerinin üstünlükleri bu oyunda o kadar dengeli bir hal almış ki.en ezik kale gibi duran inferno bile succubusu ile,pit lordu ile bir anda en güçlü kale olabiliyor.

eski heroes lara nazaran ırkların özellikleri çok daha detaylı olduğu için her ırkı oynamak çok daha anlamlanıyor.benim gibi 'iyiliğin kalelerini seçenler'' bile çok rahat,dungeon,inferno,necropolis oynıyabiliyor.her ırkın değişik özellikleri olduğu için ise tamamen değişik strateji ile oynamanız gerekiyor.

eski heroesda olduğu gibi ne bron'un basiliskleri ne de solmyr in chain lightiningi olmadığı için rush olayı imkansız hale gelmiş diyebilirim.

ilk savaşlarda kayıpsız olarak gidilen heroes 3 ün o özelliği kaybolmuş,yerine çok daha zor gelişilen bir heroes 5 gelmiş.kaynaklar gerçek önemini bulmuş.oyunun ortalarında bile kömür için bacak attığımı bilirim titan kalesinde.

ırklara biraz değinirsem.

haven kalesinin train özelliği tüm dengelerin amına koyuyo gibi dursa da parası çok çok çok.... olduğu için dengeli bir özellik olmuş,hatta oyunun başlarında ya da adam gibi kaynak bulana kadar bir boka yaramıyo denilebilir.
    bu kale ile çok harp etmiş bir komutan olarak (laflara gel...) diyebilirim ki. bu kalenin ilk yaratığını kesinlikle upgrade etmeyin ve ordunuza koyun para kazandırsın size.ordunuza footman in upgrade ini koyduktan sonra sadece marksmanlerle dilediğiniz neutral yaratıkla kapışabilirsiniz.(dragon,titan,angel... filan ve hızlı yaratıklar hariç)
    angel eski gücünden çok uzakta.savaşta hemen hemen ilk ölenlerden olabiliyor.o yüzden angelsız savaşmam abi diyorsanız.fikrinizi değiştirin.
    champion ise gayet başarılı olmuş.ama bu kalenin en etkili yaratığı 80 hit pointi ile dungeon un shadow monarch ına kafa tutan inquistator.ister yakın,ister uzak dövüşte ölmüyor bu yaratık.çok dayanıklı olmuş.marksman ise etrafına bir kaç large yaratığı koyduğunuzda düşmanla birebir dövüşmediği sürece 300 tanesi,(peasant ları upgrade ettiğiniz için çok rahat 300 taneye çıkabiliyor,ben 1200 taneye kadar görmüştüm.)bir vuruşta 3000 damage yapabiliyor.squire ise (yani footman in upgrade inden bahsediyorum.) oyunun sonuna kadar size eşlik ederek ,atıcılarınızın yanına gelenleri temizliyebiliyor.grifin biraz dayanıksız da olsa diving özelliği ile karşı tarafın atıcılarına karşı çok etkili.

academykalesi ise artifice özelliği olana kadar sırtını rahip,gremlin ve büyüye dayıyarak, büyük savaşlarda loser görüntü çizse de.artifice özelliğini adam gibi kullanabildikten sonra,500 gremlin in 20 black dragona kafa tutabilmesini zevkle izliyebilirsiniz.leveliniz arttıkça alabildiğiniz artifikatlar çok daha güçlü olucak.ama bunun için ise çok ciddi kömür vb... stoklara ihtiyacınız olucak.özellikle gremlin'in canını 16 ya çıkartıp,atak ve defansı 20 lere dayanıp,her yaratığa 2 damage ekstradan veren artifikatı aldığınız zaman,önünüze gelen 35 black dragon,26 spectral dragon,100 wight gibi hayvaniden de öte denilebilicek orduyu kaçmaya zorlıyabiliyorsunuz.bu arada titan kesinlikle eski titan değil.çok daha güçsüz olmuş ama heroes 3 ile heroes 5 arasındaki temel fark.level 7 yaratıkları arasındaki fark zaten.

sylvaneski adı ile rampard

oynadığım en güçlü kale diyebilirim ama ağaç adamlar gelene kadar güçlü demekten çok uzak.büyük savaşların bir numaralı kuralı olan birebir dövüşte çok etkisiz elemanları ile zayıf bile kalabiliyor.lakin o ağaç adamlar yok mu...175 health ile.hepsi bir titan gücünde.titan ın health i ise 190.favoured enemy özelliği ise büyük savaş yapana kadar beni deli etmiş,lakin o savaşı yaptıktan sonra çok önemli bir özellik olduğunu keşfetmiş durumdayım.özellikle hunter ınızı o büyük savaşa kadar koruyup favoured enemysini en büyük rakibinizin elemanları yaparsanız.hunter başına 20 damage yapabiliyosunuz ki. 100 hunterla bu özellik 2000 artı bir 2000 daha ile düşmanı çok rahat göçertebiliyorsunuz.lakin aynı savaşta bu özellik işlemiyebiliyorda.biraz şansa kalmış işiniz yani.ama şansınız yaver giderse kendinizin 3 katı gücünüzdeki bir orduyu devirebilirsiniz.

inferno
    heroes 3 ün en zayıf kalesi olan bu kale öyle bir hale gelmiş ki.son 4 elemanını gücü ile gayet güçlü bir kale denilebilir.özellikle sucubbus oyunun orta kısmında önünüze geleni devirebilmenizi sağlıyor.gate özelliği ise heronuz güçlü ise 30 pit lordunuza 10 tane daha ekliyebiliyorsunuz ki savaşı etkiliyebilen bir özellik olduğunu söyliyebilirm.özellikle karşı tarafın güçlü atıcılarının dibine koydunuz bu adamlar,onları oyalarken siz kenarda köşede,bir angel,bir titan tutup mikebilirsiniz. ama oyunun başındaki o dandik yaratıkları ile gelişmeniz bir hayli zor.gördüğüm en büyük eksikliği bu.sucubbus gelene kadar savaş kazanmanız çok zor.

necropolis
    iskelet okçu gayet işe yarıyan bir unit olmuş.zombie ise marksmanden sonra oranın en güçlüsü diyebilirim.400 zombie emin olun 10 angel dan 10 black dragondan çok daha fazla korkutabiliyor insanı.zayıf ama çok sayıdaki enemylere saldırarak.iskelet sayınızı legion
    seviyesine çekebilirsiniz.son level yaratığı her zaman olduğu gibi yine çok zayıf.6. level yaratığı olarak ise dread knight yok.bu oyunun benim için tek hayal kırıklığı.onun yerine heroes 3 teki en sikik yaratıklardan biri olan wight gelmiş.bu oyunda gayet güçlü.heroes 3 teki en güçlü kalelerden biri olan necropolis bu oyunda eski gücünden uzak denilebilir ama diğer ırklar güçlendirildiği halde kendisi yerinde saydırılmış,aslında çok da değişen bir şey yok.hatta lich 60 health i ile gayet de güçlü bir yaratık olmuş.vampir,oyunun sonuna kadar sizi takip edebiliyor.

dungeon
    oyunun en güçlü kalesi gibi durmasına rağmen.yaratıklarında kısırlık problemi olan kale.insan kalesinin 4 health lik yaratığı 50 tane ürerken,buranın çok taşaklı adamı assasinler ise 10 tane üremekte.blood maiden,olsun,grim raider olsun... hepsinde bir üreme problemidir gidiyor.sondan bir önceki yaratığı ise heroes 3 teki manticore denen salak aslanı aratmıyacak salaklıkla level ının en düşük yaratığı.hydra 5. level yaratığı olarak çok güçlü, o biraz kurtarıyorsa da durumu.dediğim gibi kalede genel olarak çoğalma problemi var,oyunda beceremediğim tek kale diyebilirim.sacrifice özelliği var bu kalede,üreme problemini kaldırmak için.mesela insan kalesi ele geçirdiniz.ordunuza almıyacağınız peasant ları alıp kalenize götürüp öldürebiliyorsunuz ve minatoure,blood maiden ınızın üremesini artırabiliyorsunuz.lakin o da bir yerden sonra kar etmiyor.5 angel öldürüp, haftada 10 minatoure fazla almak da çok akıl karı olmasa gerek.ama yine de 6. level yaratığı hariç yaratıklarının kalitesi ile bu kale de durumu kurtarıyor diyebiliriz.

büyülere ise heroes 3 teki kadar çok yüklenilmemesi gerekiyor bence.benim gibi tüm büyüleri expert yapıp spell power abansanız bile.heroes üçteki güçlü bir berserk ile düşmanda yarattığınız yıkımı yaratamıyorsunuz.implosion çok ezik bir büyü kalmış.onun yerine düşmana bir mass weaknes yapabilir,ya da mass suffering uygulayabilirsiniz.save edip kendimden üç kat güçlü orduyu bütün büyülere sahip olup,magic resistance a sahip olmama rağmen yenemedim,anca kale içinde yenebildim ki heroes 3 de sadece expert fire magice sahip olup berserk bulmam rakibe yeter de artardı bile.blind büyüsünü ise 4. level a koyarak hakkettiği değeri vermişler diyebilirim.dediğim gibi ana kural damage lı büyüler yerine,righteous might,weakness,slow gibi büyüler ile çok daha kritik işler yapabiliyorsunuz.ama kesinlikle 4 tane büyü çeşidini de öğreniyim demeyin.onun yerine defans,atak vb... şeyler alın derim ben.sonuçta savaşta her turn de bir büyü yapabiliyorsunuz ama 100 de 15 damage ınızı artırmak çok daha fazla işinize yarıyacak ve ekstradan alıcağınız skiller ile,her yaratığınızın +1 damage vurması yer yer sizi daha mutlu edicektir.ama bir büyü ağacınızı ise expert yapın.kesinlikle,iyi bir level 5 büyüsü ressurection vb... sizi çok kurtarıcaktır.
    (my jekyll doesnt hide, 15.02.2009 16:27)
  20. skill wheel ile beni tavlamış olan heroes sürümü.ne yaptığını bilen bir oyuncu sadece kahramanı ile bile mucizeler yaratabilir bu oyunda.oyun ilk çıktığında oldukça dengeli gibi görünüyordu gözüme, ancak yeterince oynadıktan sonra dungeon kahramanlarının ve sylvan yaratıklarının ötesine hiçbir şeyin geçemediğini fark ettim.

ardından ilk ek paket çıktı ve cüceler hayatımıza girdi. 3.seviyedeki ayıları 4. seviye yaratıklara, 4.seviye yaratıkları berserker ise ancak 3. seviye yaratıklara kafa tutabiliyorlardı.magma dragon, archangel ve black dragon'dan bile daha büyük bir bela haline geldi gözümüzde.yetmezmiş gibi bir de rune gazı aldıklarında geri kalan tüm ırkları ezip gecebilecek kudrete ulaştı cüceler.henüz tam olarak başa çıkabilen kimseyi görmedim...

2.ek paket ile de orclar geldi.çok ta hoş geldiler.fiziksel özelliklerine güvenerek hareket eden bu elemanlar, neredeyse oyunun bütün sistemini alt üst ettiler.yaratıkları son derece kuvvetli, kahramanları ise heaven kahramanları gibi orduyu gazlamaya oynuyordu.hızlı oynamak için birebir bir ırktı, fakat kaçınılmaz olarak uzayan oyunlarda büyücülerin gazabına uğramaktan kurtulamıyorlardı.

nedendir bilmem ama hala dungeon'a karşı hala yoğun bir sevgi var içimde.16 level hero ve 8 hydra ile ejder kalesini fethettiğim gün beri hastasıyım dungeon'ın...
    (firatwithin, 13.07.2009 23:57 ~ 23:58)
  21. heroes 4'ün çok ama çok gerisinde olan bir oyun.

not: grafikleri oyunun sadece süsüdür. önemli olan tat vermesidir oyunun.
    (katilolmaklazım, 13.07.2009 23:58)
  22. bir zamanlar "nwconlyamodel" yazıp hile yapılabilen heroes oyununun bir versiyonu. dediğim bir zamanlar epey eskide kaldı. hile kuvvetle muhtemel tarih olmuştur, denemeyiniz.
    (antik acılar çarşısı, 14.07.2009 00:00)
  23. son 1 aydır falan anlamsız bir şekilde tekrar oynamaya başladığım oyun.özlemişim... suç ortağı aramıyorum desem yalan olur ayrıca...
    (firatwithin, 28.09.2009 16:21)

künye  ·  iletişim / şikayet / reklam  ·  sıkça sorulan sorular  ·  itü sözlük görseller  ·  itü sözlük extra  ·  itü sözlük mobil