heroes serisinin strateji oyunu olanın ismidir..
bir de might and magic diye yine aynı firmanın ayrı bir tür olan* oyunu var, onu karıştırmamak gerek..
kanımca en iyi oyunun 3. olduğuna inandığım strateji oyunlarına çağ atlatmış, turn based , bir seri oyundur.
lord of the rings'de yer alan karakterleri (elf, güce, ent, vb.)bünyesinde taşıyan, filmi izlerken "aa ben bu yaratığın benzerini daha önce görmüstüm" demenize neden olan başarılı bir strateji oyunu.
ilk gördüğünüzde bu ne kadar saçma bir oyun dediğiniz ama sonra bağlanıp bir daha kopamadığınız, arkadaşlarınızla oturup tek bir bilgisayardan sıra tabanlı olarak saatlerce oynayabileceğiniz, aşmış oyun. scenariolarını yalayıp yuttuğum oyun. heroes of might and magic 3 en iyisidir.
ne acı ki hakkında sadece bir giri yapılmış. oysa beklerdik ki bu muhteşem eserin(ona oyun diyenler ne kadar büyük bir hata yaptıklarını bilselerdi, bunun altından kalkamaz, kendini dağa taşa vururdu.) tabi homm derken iki ve özellikle üçü kastediyoruz. shadow of death adlı campain gerçek bir fantastik odysseydir. serde çaylaklık var fazla şey diyemiyorum. bi imkan versinler, neler döşeyeceğim neler...
şu aralar beşincisinin demosu çıkmış olmasına ragmen hala üçüncüsünü oynadıgım bence dünyada yapılmış en iyi oyundur. sanki satrançtan esinlenmişler diye düşünür dururum
yıllar önce hastası olduğum strateji oyunu.
expansion pack dedikleri oyunları alıp habire üstüste kurar oynardık. ardından bir sürü versiyonu çıktı tabii. ben bu angellara hastaydım. bir de hile vardı ki oyunun sıkı takipçisi olanlar bilir, hala aklımdadır;
"nwconlyamodel"
bunu yazdığınız vakit habire paranız artar, böylece şatonuzun içinde eleman yetiştirmek için daha kapsamlı tesisler kurmanız kolaylaşırdı. haliyle ordu gücüyle her önünüze geleni yenerdiniz. hile hala geçerli mi bilmiyorum. bi deneyiverin, belki tutar.*
saatlerimi harcadığım, takıldığım noktalara kadar cheat yapmamaya direnesem de en sonunda mutlaka cheat yaparak bitirebildiğim oyundur. özellikle heroes 3'ü aradan yıllar geçse de, bilgisayarıma kurup aynı keyifle oynamaya devam ederim.
benzer şekilde heroes gibi unutamadığım ve çok sevdiğim diğer oyunlara örnek olarak:,
aylarca en iyi ırk hangisi diye tartıştığımız oyun. ömrümüzü yedi. kimilerine göre castle kimilerine göre fortress idi ama dungeon ve büyülerinin kalbimde ayrı bir yeri vardır.
yanlış hatırlamıyorsam 6 ya da 5'e kadar serisi var. ancak en güzeli tabii ki üçünü versiyonu.
castle acemiler için, necropolis orta karar oyuncular için, fortress ileri seviye oyuncular için idealdir.
en hoşuma giden özellik bazı yaratıkların bir biri ile kavgalı olmasıydı. bunları aynı orduya koyunca ordunun morali mahvoluyordu. düşman iseler ekstra zarar veriyorlardı. black dragonlar ve titanlar mesela.
beşincisini bir türlü oynayamadığım oyun. ikinci senaryo'ya geçemeden oyun kilitleniyor, ne yapsan yap ilerletemiyorsun. ya elimdeki kopya bozuk ya da patch filan gerekiyor.
yenisi çıksada oynasak dediğim oyundur. bir sürü yeni item kale map efekt ve büyü eklenir ve on numara bir oyun daha bizlere sunulur diye umuyorum ama nerede.. yan gelip yatıyorlardır büyük ihtimalle..