belki ilginizi çeker
  1. · her neyse
  2. · sana dokunmak gelmiyor içimden
  3. · illa
  4. · beni yalnızlığımla yalnız bırakın
  5. · hashus1099
  6. · neyse
  7. · eski sevgiliye söylenen son şarkı
  8. · ayrılığa dayanamam
  9. · pencere önü çiçeği
  10. · affet nefret ettim senden
gündem
  1. · günün tek şarkılık özeti
  2. · beşiktaş
  3. · 22 kasım 2009 galatasaray manisaspor maçı
  4. · günün tek kelimelik özeti
  5. · colin kazım richards
  6. · yeşim salkım
  7. · zongul ducks
  8. · of mice and men
  9. · besim tibuk

herneyse  

1. leman sam şarkısı... sözleri de şöyledir:

ve ben artık seninle yapamıyorum,birtanem
    elimde değil,istesemde,istesemde,yapamıyorum
    ve seni aramak gelmiyor içimden
    eskisi gibi değil
    seninle ben,seninile ben ne yazık olamıyorum

inanamıyorum bu hale nasıl düştük bilemiyorum
    sende mi,bende mi,herneyse
    her kimdeyse,
    neyse bilemiyorum

ve sana dokunmak gelmiyor içimden
    aşk sözlerin batıyor
    sarılsanda,yalvarsanda,
    seni duyamıyorum

yeter artık ben seni sevemiyorum,birtanem
    bırak beni,anlasan,anlasana,
    seni istemiyorum
    olur olmaz nedenler,her yerde izlenmeler
    böyle şeylerden yoruldum
    ne yazık ki,ne yazık ki birtanem,boğuluyorum
    (benbirküçükcezveyimköşebucakgezmeyim, 28.09.2004 12:49 ~ 12:49)
  2. hem acı çekip hem de acı çektirmek için söylenebilecek en güzel şarkı...
    (bkz: leman sam)
    (nakka, 15.04.2005 00:59)
  3. türk filmi havası yaratılmış bir şarkının sözleri sanki. hani şu esas karakterler birbirlerini delicesine severken, biri diğerinin iyiliğini düşünür ve bu yüzden kendinden nefret ettirerek ayrılmak ister ya, aynen öyle..
    (esdora, 18.04.2005 13:37)
  4. (bkz: her neyse)
    (chixculub, 18.04.2005 13:38)
  5. sende mi,bende mi,herneyse
    her kimdeyse,
    neyse bilemiyorum

sözüyle her daim beni benden alan şarkı..
    (beyaz, 17.08.2005 19:41)
  6. dinlediğimde bu sözler bu kadar yalan söylenebilirmiş hissine sahip olmamı sağlayan şarkıdır.

ses sevgi doluyken seninle yapamıyorum, artık seninle olamıyorum, seni istemiyorum demek, dahası bunu farketmek.. işte asıl mesele bu.
    (smooth, 18.12.2005 14:44)
  7. leman sam'a bu şarkıda vedat sakman eşlik etmiştir.
    (rosie, 27.03.2006 01:32)
  8. insanda "sevgilim olsun, ondan bu şarkıyı dinleterek ayrılayım" isteği oluşturan, şizofrenliğe sevk eden mükemmel bir şarkı. arka arkaya çok fazla dinlemek bekar olmayan bünyelerde hasara yolaçabilir, dikkatli kullanmak gerekir.
    (libertar, 26.03.2007 00:43)
  9. leman sam'ın, vedat sakman ile düet yaptığı harika bir ayrılık şarkısı...fazla söze gerek bırakmadan durumu özetler.
    (toganus, 12.04.2007 01:05 ~ 16.04.2007 00:41)
  10. tozlanmaya yüz tutmuş anılarımın tekrar gün yüzüne çıkmasına neden olan şarkı.
    (purplefrog, 24.04.2007 16:17)
  11. insanın içine işleyen, insanı çok başka dünyalara sürükleyen vedat sakman parçası.şarkıyı youtube'dan izleyebilirsiniz:
    (bkz: http://www.youtube.com/...)
    (trieste, 20.07.2007 13:31)
  12. bir aşkın çöküş dönemini en iyi anlatan şarkılardan. sebebi bilinmeyen yapılamazlıklar, olamazlıklar, bilemeyişler dile getirilmiş. sonunda da herneyse deyip çıkılmış işin içinden. ama nefret yok. hala birtanem denilebilmiş.

'yeter artık ben seni sevemiyorum, birtanem
    ...
    herneyse'
    (jenesaispas, 09.12.2007 22:20)
  13. bazı duyguların varlığının acı vermesinden ziyade, yokluklarının kahrettiğini anlatan şarkı..

'' yeter artık ben seni sevemiyorum ''
    (juliette, 09.09.2008 12:26)
  14. vedat sakman'ın canlı canlı mükemmel yorumladığı şarkıdır. masal tarzında söyleyişi yok mu.. şarkı ayrı güzel ses ayrı güzel..
    (alt ve üst kenarları paralel olan dörtgen, 09.09.2008 12:30)
  15. tanım kisvesi altında bilincimi, aklıma gelenleri boşaltarak yazacağım şimdi, ona göre.
    şimdi. uzun uzun yazmak lazım bununla ilgili. görmüş geçirmiş olarak tanımlıyoruz çoğumuz kendimizi. vay be. neler neler yaşamışız di mi? en muhafazakarımız gebermek istemiş bir an gelmiş, en başına buyruk olanımız annesinin kucağında -uyurken değil- uyuyabiliyorken bulmak istemiş kendisini. yazar kesilmiş en tutuk olanımız, nobel ödülü alanımızın bile nutku tutulmuş konuşamamış bir an. ben hayatta yapmam demişiz bir şey için, onu yapabilmemiz için önce ölmemiz gerekmiş, sonra yapmışız. en sinirli anımızda duvara yumruk atmak istemişiz belki ne bileyim. ama o kadar adammışız ki adam gibi sinirlenememişiz bile. aslında yeterince sinirlenmediğimiz gerçeğini mantık süsüyle kapatmışız falan. mantığa bağlanmışız mesela, övünmüşüz bununla ilgili. "bu bir düşünme sistemi, istesem de öyle yapamıyorum" demişiz. inanmışız. ulan resmen kendimizi bulucaz diye kaybetmişiz. bulduğumuzu da insanlara gösterip "aha al işte bu benim, ne süper di mi" demişiz, "ama o sen değilsin ki" demiş bizi bizden iyi tanıdığını düşünen birisi çıkıp. arkadaşların var mesela o diye birini arıyorlar. başkasıyla olmak istemiyorlar falan. biri çıkıyor diyor ki "al sen yap, yarat bakalım o yarattığın o olacak mı?", e olmuyor. ulan ne istediğini bilmiyor ki zaten manyak herif, ne arıyor? standartlar düşüyor, çıkıyor, ortalamada seyrediyor. geriye bazı şeyler kalıyor. onları ne pahasına olursa olsun korumak istiyor. gerisi de onun olsun istiyor ama öncelik sırası, tercih meselesi beliriyor havada. hemen bi havalar, hemen bi egolar uçuşuyor. ego olmasa yaşanmaz biliyor, hayvan gibi biliyor hem de, iç güdüsel. ama nerde bi bokluk oluyorsa kapak kalkıyor, ego süpriz yapıyor. uzaktan bakıyorsun olanlara, hayatlara, tanıdığın yönlere, hep benzer lan bunlar? "farklı oldukları yönler mi çok, ortak yönleri mi?" diye sorsa biri, vereceğin cevaptan utanırsın. ne utanırım lan mutlu olmak uğruna bunların tümü.
    en sonunda biri çıksa, mutlu olmaktan vazgeçtim ölmeye karar verdim dese, "siktir ordan sen ölerek kendini mutlu ediyorsun" diyerek buna bile kulp takıcaz, biliyorum. inanmıyoruz çünkü. inanamıyoruz.
    biz biraz sorunluyuz, ister inan, ister inanma. tedavi dediğin şey de saçmasapan bir kan devinimi.
    o değil de, hepsi ne uğruna bunların? mutlu olmanın mı?
    babamın bir sözü var, şu an kişisel iletisi kendisinin:
    "çikolata tadında"
    (sadalet, 24.02.2009 21:51)
  16. (bkz: boşver)
    (heidi, 24.02.2009 21:52)
  17. ödemir asaf' ın muhteşem şiiri ve ilhan irem' in bestesi ile beni ilk dinleyişte bağlamış olan şarkısıdır.

türkiye'de istanbul ne ise
    istanbul'da gece ne ise
    gecede yürümek ne ise
    yürürken düşünmek ne ise
    seni unutmamacasına düşünmek ne ise
    unutmamanın anlamı ne ise
    seni sevmek ne ise
    saklayayım yok söyleyeyim derken
    birden aşka düşmek ne ise
    herneyse
    (felidae, 25.03.2009 11:38)
  18. redd'in 21 albümünden muhteşem bir şarkı sözleri de buyrun burda:

biraz gevşetebilsem göğüs kafesimi
    dokunup durdurabilsem attığın yeri
    boşalttığın yere ne koyduysam dolmuyor
    dakika başı bir of içimden hiç kesik olmuyor
    her neyse işte özledim seni o kadar
    boş düşünce balonu başımın üstünde
    bir şey yazmaz oldu senden sonra içinde
    koşmak istesem de sana hayat beni geri çekiyor
    her neyse işte özledim seni o kadar
    bir şiir olmadım kafiyene uyamadım
    sen kaçtın ben kelime bulup seni tutamadım
    dakika başı bir of içimden hiç kesik olmuyor
    her neyse işte özledim seni
    her neyse işte böylesi hayat nereye kadar
    (norcalchica, 20.04.2009 00:11)
  19. ve ben artık seninle yapamıyorum denildiğinde söylenecek başka bir şey kalmadığı için belkide en geçerli sözcüktür. hiç bir sözcük dolduramaz yerini çünkü söylenebilecek milyon tane şeye rağmen boğaz düğümlenmiş ve gerekçeler gereksizleşmiştir. sende mi bende mi önemli değildir, ayrılığın doğurganı, vakti gelmiştir ve yol ayrımında mazeretler sıralamak sadece daha çok kırmak içindir. vedat sakman'dan canlı dinleme şansını yakaldıysanız ve yeni bitiyorsa içinizdeki büyük aşk yangını, küllerini öyle bir savurur ki, gözlerinize dolar hepsi ve boğulursunuz bu küllerin içinde gözyaşlarınızla ıslandıkça herşey, herneyse deyip bir yudum daha alırsınız şarabınızdan. söylenecek ne kaldı ki zaten, herneyse...
    (olea, 20.04.2009 11:12)

künye  ·  iletişim / şikayet / reklam  ·  sıkça sorulan sorular  ·  itü sözlük görseller  ·  itü sözlük extra  ·  itü sözlük mobil