leman sam şarkısı... sözleri de şöyledir:
ve ben artık seninle yapamıyorum,birtanem
elimde değil,istesemde,istesemde,yapamıyorum
ve seni aramak gelmiyor içimden
eskisi gibi değil
seninle ben,seninile ben ne yazık olamıyorum
inanamıyorum bu hale nasıl düştük bilemiyorum
sende mi,bende mi,herneyse
her kimdeyse,
neyse bilemiyorum
ve sana dokunmak gelmiyor içimden
aşk sözlerin batıyor
sarılsanda,yalvarsanda,
seni duyamıyorum
yeter artık ben seni sevemiyorum,birtanem
bırak beni,anlasan,anlasana,
seni istemiyorum
olur olmaz nedenler,her yerde izlenmeler
böyle şeylerden yoruldum
ne yazık ki,ne yazık ki birtanem,boğuluyorum
hem acı çekip hem de acı çektirmek için söylenebilecek en güzel şarkı...
(bkz:
leman sam)
(nakka, 15.04.2005 00:59)
türk filmi havası yaratılmış bir şarkının sözleri sanki. hani şu esas karakterler birbirlerini delicesine severken, biri diğerinin iyiliğini düşünür ve bu yüzden kendinden nefret ettirerek ayrılmak ister ya, aynen öyle..
sende mi,bende mi,herneyse
her kimdeyse,
neyse bilemiyorum
sözüyle her daim beni benden alan şarkı..
(beyaz, 17.08.2005 19:41)
dinlediğimde bu sözler bu kadar yalan söylenebilirmiş hissine sahip olmamı sağlayan şarkıdır.
ses sevgi doluyken seninle yapamıyorum, artık seninle olamıyorum, seni istemiyorum demek, dahası bunu farketmek.. işte asıl mesele bu.
leman sam'a bu şarkıda
vedat sakman eşlik etmiştir.
(rosie, 27.03.2006 01:32)
insanda "sevgilim olsun, ondan bu şarkıyı dinleterek ayrılayım" isteği oluşturan, şizofrenliğe sevk eden mükemmel bir şarkı. arka arkaya çok fazla dinlemek bekar olmayan bünyelerde hasara yolaçabilir, dikkatli kullanmak gerekir.
leman sam'ın, vedat sakman ile düet yaptığı harika bir ayrılık şarkısı...fazla söze gerek bırakmadan durumu özetler.
(toganus, 12.04.2007 01:05 ~ 16.04.2007 00:41)
tozlanmaya yüz tutmuş anılarımın tekrar gün yüzüne çıkmasına neden olan şarkı.
insanın içine işleyen, insanı çok başka dünyalara sürükleyen vedat sakman parçası.şarkıyı youtube'dan izleyebilirsiniz:
(bkz:
http://www.youtube.com/...)
bir aşkın çöküş dönemini en iyi anlatan şarkılardan. sebebi bilinmeyen yapılamazlıklar, olamazlıklar, bilemeyişler dile getirilmiş. sonunda da herneyse deyip çıkılmış işin içinden. ama nefret yok. hala birtanem denilebilmiş.
'yeter artık ben seni sevemiyorum, birtanem
...
herneyse'
bazı duyguların varlığının acı vermesinden ziyade, yokluklarının kahrettiğini anlatan şarkı..
'' yeter artık ben seni sevemiyorum ''
vedat sakman'ın canlı canlı mükemmel yorumladığı şarkıdır. masal tarzında söyleyişi yok mu.. şarkı ayrı güzel ses ayrı güzel..
tanım kisvesi altında bilincimi, aklıma gelenleri boşaltarak yazacağım şimdi, ona göre.
şimdi. uzun uzun yazmak lazım bununla ilgili. görmüş geçirmiş olarak tanımlıyoruz çoğumuz kendimizi. vay be. neler neler yaşamışız di mi? en muhafazakarımız gebermek istemiş bir an gelmiş, en başına buyruk olanımız annesinin kucağında -uyurken değil- uyuyabiliyorken bulmak istemiş kendisini. yazar kesilmiş en tutuk olanımız, nobel ödülü alanımızın bile nutku tutulmuş konuşamamış bir an. ben hayatta yapmam demişiz bir şey için, onu yapabilmemiz için önce ölmemiz gerekmiş, sonra yapmışız. en sinirli anımızda duvara yumruk atmak istemişiz belki ne bileyim. ama o kadar adammışız ki adam gibi sinirlenememişiz bile. aslında yeterince sinirlenmediğimiz gerçeğini mantık süsüyle kapatmışız falan. mantığa bağlanmışız mesela, övünmüşüz bununla ilgili. "bu bir düşünme sistemi, istesem de öyle yapamıyorum" demişiz. inanmışız. ulan resmen kendimizi bulucaz diye kaybetmişiz. bulduğumuzu da insanlara gösterip "aha al işte bu benim, ne süper di mi" demişiz, "ama o sen değilsin ki" demiş bizi bizden iyi tanıdığını düşünen birisi çıkıp. arkadaşların var mesela o diye birini arıyorlar. başkasıyla olmak istemiyorlar falan. biri çıkıyor diyor ki "al sen yap, yarat bakalım o yarattığın o olacak mı?", e olmuyor. ulan ne istediğini bilmiyor ki zaten manyak herif, ne arıyor? standartlar düşüyor, çıkıyor, ortalamada seyrediyor. geriye bazı şeyler kalıyor. onları ne pahasına olursa olsun korumak istiyor. gerisi de onun olsun istiyor ama öncelik sırası, tercih meselesi beliriyor havada. hemen bi havalar, hemen bi egolar uçuşuyor. ego olmasa yaşanmaz biliyor, hayvan gibi biliyor hem de, iç güdüsel. ama nerde bi bokluk oluyorsa kapak kalkıyor, ego süpriz yapıyor. uzaktan bakıyorsun olanlara, hayatlara, tanıdığın yönlere, hep benzer lan bunlar? "farklı oldukları yönler mi çok, ortak yönleri mi?" diye sorsa biri, vereceğin cevaptan utanırsın. ne utanırım lan mutlu olmak uğruna bunların tümü.
en sonunda biri çıksa, mutlu olmaktan vazgeçtim ölmeye karar verdim dese, "siktir ordan sen ölerek kendini mutlu ediyorsun" diyerek buna bile kulp takıcaz, biliyorum. inanmıyoruz çünkü. inanamıyoruz.
biz biraz sorunluyuz, ister inan, ister inanma. tedavi dediğin şey de saçmasapan bir kan devinimi.
o değil de, hepsi ne uğruna bunların? mutlu olmanın mı?
babamın bir sözü var, şu an kişisel iletisi kendisinin:
"çikolata tadında"
(heidi, 24.02.2009 21:52)
ödemir asaf' ın muhteşem şiiri ve ilhan irem' in bestesi ile beni ilk dinleyişte bağlamış olan şarkısıdır.
türkiye'de istanbul ne ise
istanbul'da gece ne ise
gecede yürümek ne ise
yürürken düşünmek ne ise
seni unutmamacasına düşünmek ne ise
unutmamanın anlamı ne ise
seni sevmek ne ise
saklayayım yok söyleyeyim derken
birden aşka düşmek ne ise
herneyse
redd'in 21 albümünden muhteşem bir şarkı sözleri de buyrun burda:
biraz gevşetebilsem göğüs kafesimi
dokunup durdurabilsem attığın yeri
boşalttığın yere ne koyduysam dolmuyor
dakika başı bir of içimden hiç kesik olmuyor
her neyse işte özledim seni o kadar
boş düşünce balonu başımın üstünde
bir şey yazmaz oldu senden sonra içinde
koşmak istesem de sana hayat beni geri çekiyor
her neyse işte özledim seni o kadar
bir şiir olmadım kafiyene uyamadım
sen kaçtın ben kelime bulup seni tutamadım
dakika başı bir of içimden hiç kesik olmuyor
her neyse işte özledim seni
her neyse işte böylesi hayat nereye kadar
ve ben artık seninle yapamıyorum denildiğinde söylenecek başka bir şey kalmadığı için belkide en geçerli sözcüktür. hiç bir sözcük dolduramaz yerini çünkü söylenebilecek milyon tane şeye rağmen boğaz düğümlenmiş ve gerekçeler gereksizleşmiştir. sende mi bende mi önemli değildir, ayrılığın doğurganı, vakti gelmiştir ve yol ayrımında mazeretler sıralamak sadece daha çok kırmak içindir. vedat sakman'dan canlı dinleme şansını yakaldıysanız ve yeni bitiyorsa içinizdeki büyük aşk yangını, küllerini öyle bir savurur ki, gözlerinize dolar hepsi ve boğulursunuz bu küllerin içinde gözyaşlarınızla ıslandıkça herşey, herneyse deyip bir yudum daha alırsınız şarabınızdan. söylenecek ne kaldı ki zaten, herneyse...