görseller
hernan jorge crespohernan jorge crespo
hernan jorge crespohernan jorge crespo
belki ilginizi çeker
  1. · gianluigi buffon
  2. · hernan crespo
  3. · parma
  4. · futbolculardaki üç isim karizması
  5. · dünyanın en karizmatik ismi
  6. · gaizka mendieta zabala
  7. · madde 97: bir ünlü şahsiyeti seninle mcdonald's a gitmeye ikna et (reklam)
gündem
  1. · itü sözlük hiçbirimiz komiklik yapmıyoruz günü
  2. · aşk
  3. · itü sözlük yazarlarından özlü sözler
  4. · darbeci baro taksim e hoş geldin
  5. · dünyanın en güçlü 500 müslümanı
  6. · kapının önünde bir yığın misafir ayakkabısı görmek
  7. · kemal kılıçdaroğlu
  8. · tuncay şanlı
  9. · üniversite

hernan jorge crespo*  

1. chelsea'de 9 numaralı formayı giyen forvet oyuncusu.5 temmuz 1974 doğumlu futbolcu daha önce lazio ve inter formaları da giymiştir.
    (stone cold, 16.02.2006 16:07)
  2. bir forvet oyuncusunda bulunması gereken özelliklerin tamamına sahip, dünya tarihinin en komple forvetlerinden birisi. hem bitiriciliği üst düzeyde, hem hava toplarında inanılmaz etkili, hem zeki, hem hızlı, hem de teknik kapasitesi yüksek bir forvettir. parma'dan lazio'ya, oradan da inter milan'a büyük paralar karşılığı transfer olarak o dönemlerin en pahalı transferlerinden olmuştur. bir forvet oyuncusunun asli görevi "gol atmak"tır ve hernan crespo bu işi her zaman en iyi şekilde yapmıştır. fakat, gittiği hiçbir takımda başarısız olmamasına rağmen, bu takımların hiçbirinde de uzun süre oynayarak ilk onbir istikrarı edinememiştir. yine de bu, kendisnin dünya tarihinin görebileceği en iyi forvetlerden biri olduğu gerçeğini değiştirmez. süper adam, hastasıyım. (bkz: goal poacher)
    (pushitonmeshitonme, 15.07.2007 15:56 ~ 18:25)
  3. attığı birbirinden güzel bazı goller

http://www.youtube.com/...
    (pushitonmeshitonme, 15.07.2007 16:10)
  4. copa america 2007 grup maçlarından kolombiya karşısında takımının ilk golünü penaltıdan atarken sakatlanan arjantinli futbolcudur. bu sakatlığı nedeniyle çeyrek final, yarı final maçlarında takımını yalnız bırakmış final maçında da oynaması zor gözüküyor.

ayrıca sakatlandığı penaltı atışında attığı golle maradona'nın 34 gollük milli takım kariyerini geçerek 35 gole ulaşmıştır. ancak arjantin milli takımında en çok gol atma rekorunu elinde bulunduran gabriel batistuta'ya ulaşması için 21 gol daha atması gerekmektedir.

güntekin onay'dan alınan bilgiyle gelen edit: final maçında oynayacak duruma gelmiş. bakalım bu gece göreceğiz.
    (dereotundannefretederim, 15.07.2007 16:21 ~ 16:38)
  5. an itibari ile adı galatasaray ile transfer dedikodularına karışmış, uzun ama ağır, hırslı ama kırılgan, ergonomik ama pahalı, ünlü ama yaşlı, güçlü ama sakin, mutlu ama suskun, olgun ama kırgın, yalnız ama yorgun, lerzan ama seda, forvettir.

fanatik diyorsa doğrudur demeyi çok isterdim. (bkz: fanatik)
    (everdead, 23.05.2008 12:17)
  6. wikipedia eng göre galatasaraya tranferi gerçekleşmiş forvettir
    (dooku, 14.06.2008 13:44)
  7. http://www.spor3.com/...
    (kaan zender, 14.06.2008 14:09)
  8. galatasaray forması giymeden inanmayacağım, galatasaray'ın yeni transferi(?).

not: düşündüm de sarı kırmızı forma ve 9 numara çok yakışır bu adama. inanmak istiyorum bu transfer haberine.
    (jugador, 14.06.2008 14:25)
  9. rakip olacak hemen hemen her avrupa takımının özel markajla savunacağı,gerçekten özellikle son vuruşlarıyla faydalı olabilecek futbolcu.umarız yalan haber değildir,ki bu kadar onaylamandan sonra zor gibi duruyor.özellikle şampiyonlar liginde nondayla süper bir ikili olur diye düşünüyorum.ayrıca roberto carlostan 2 yaş genç olduğu düşünülürse performansının ne olacağı aşikar..
    (cinoglan, 14.06.2008 16:29)
  10. real madrid parkından dinozor transfer eden ve sadece yarım sezon oynatabilen takım taraftarlarının yadırgamaması gereken transfer haberine yada dedikodusuna konu olmuş futbolcudur.
    (bkz: roberto carlos)
    (seroo, 14.06.2008 16:40)
  11. an itibariyle florya'ya gitmek için boğaz köprüsünde aracının camından bir kolunu çıkarıp istanbul belediyesi'ne söverken görülmüştür. çabuk adapte olmuş, belli.
    (phoarbix, 14.06.2008 18:52)
  12. ayrıca kendisi yarın öss'ye de giriyormuş. 1. bölümden tercih yapması bekleniyor. hava yağmurlu olursa 2. bölüme kayabilirmiş.
    (hayalet, 14.06.2008 18:56)
  13. son günlerde yine adının galatasarayla anıldığı futbolcu. şahsi görüşüm bu yaştan sonra kendisi pek bir iş yapamaz. cruzu dahi geçmesi zor olan bu futbolcunun (cruz kötü değildir yanlış anlaşılmasın lütfen) galatasaraya gelmesini istemem şahsen. sonuçta kendisi 34 35 yaşında bir futbolcu, gitsin katarda batistuta gibi futbolu bıraksındır hem belki ümit karan kardeşiyle orada aynı takımda falan oynarlar.
    (sleepyhead, 07.01.2009 16:16)
  14. hala devam eden cagliari maçında takımının tek golünü tek başına yaratmıştır. bu arada bildiğin saçları beyazlamış abimin. çok yoruldu herhalde. bir garip oldu içim. sen koca crespo saçlarına ak düşsün olacak iş mi?
    (yaratıcı nick bulamadım, 10.01.2009 23:17)
  15. trakyalı bir arkadaşım bu adamı "ernan krespo" diye telaffuz eder. matematikten sonra en büyük eğlencem bununla dalga geçmektir.
    (annem bana git ekmek al dedi, 10.01.2009 23:19)
  16. 2000-2001 sezonunda parmadan lazioya 55.000.000 € karşılığı transfer olmuş gelmiş geçmiş en pahalı 3. transfer rekoru sahibi futbolcudur kendileri

1.si için (bkz: zinedine zidane)
    2.si için (bkz: luis figo)
    (oturundiyorkendileri, 24.02.2009 14:46)
  17. başkanım beni al diyerek fener'e haber yollamış arjantinli topçu.

http://www.sabah.com.tr/...
    (jugador, 24.05.2009 16:54 ~ 16:54)
  18. seneye yüksek ihtimal genoa cfc forması giyecek olan arjantinli.
    (jugador, 31.05.2009 18:16)
  19. türk spor basını tarafından her sezon sonu düzenlenen, geleneksel "crespo'yu türk takımlarına transfer etme şenlikleri"nin edilgeni.
    (escaflowne, 31.05.2009 21:07)
  20. bu gidişle sadece tatil için türkiyeye gelebilecek olan arjantinli forvettir. artık fena halde ağırdır hatta tank gibidir. ayrıca maaşını da artık kalbürüstü takımlar harici kimsenin ödeyeceğini sanmıyorum.
    (wildboy, 31.05.2009 21:13)

künye  ·  iletişim / şikayet / reklam  ·  sıkça sorulan sorular  ·  itü sözlük görseller  ·  itü sözlük extra  ·  itü sözlük mobil