görseller
hermione grangerhermione granger
hermione grangerhermione granger
belki ilginizi çeker
  1. · emma watson
  2. · ron weasley
  3. · viktor krum
  4. · patronus
  5. · harry potter
  6. · ron weasley
  7. · harry potter ve dedesinin taşağı
  8. · hogwarts parasız yatılı
  9. · the tales of beedle the bard
  10. · harry potter and the deathly hallows
gündem
  1. · uludağ sözlük
  2. · kız arkadaşı behlül ve sawyer la yatakta basmak
  3. · google wave
  4. · 24 kasım 2009 barcelona inter maçı
  5. · günün tek şarkılık özeti
  6. · itü sözlük yazarlarının aslında içmek istedikleri
  7. · boylumlama
  8. · döner
  9. · bilgisayarın telefon haline gelmesi

hermione granger  

1. isminin nasıl okunduğu konusundaki muamma 4. kitapta kendisinin viktor krum ile olan dialogunda rowling tarafından açıklığa kavuşturulmuştur (her-my-oh-nee).
    (ördeklerindomatestabanfiyatlarınaetkisi, 07.04.2004 18:01 ~ 24.12.2007 16:22)
  2. çancıdır.
    bir döneme, iki senelik dersleri sığdırmaya çalışmıştır. bu amaçla müdür bey damıldor'dan* zamana hükmeden minik bir kum saati almıştır.
    (azureel, 11.10.2004 14:47)
  3. ilk filmi çıkmadan evvel adının okunuşu konusunda tartışmalar yaşadığımız kişi.

hörmiyoni diyen bir arkadaş vardı, ona da kapak oldu sonradan tabii.

ben hörmi van derdim daha kolay olduğu için. (geçen gün öğrendim ki bu okunuş rowling'in en sevdiği hermione okunuşuymuş)

sağ olsun amerika'dan gelen bir arkadaş vardı doğrusunu söylemişti bizlere.
    (duckling, 23.08.2007 20:10 ~ 20:10)
  4. ron weasley ile evlenerek hermione jane granger weasley olmuştur. bu evlilikten rose ve hugo adlarında iki çocukları vardır. filmlerde emma watson tarafından canlandırılmaktadır.
    (blue ray, 13.08.2008 01:43)
  5. inanılmaz bir zeka ve çalışma gücüne sahip harry potter karakteri. daha iyisini hak etmesine rağmen ron weasleyle evlenmiştir, yazık olmuştur. yapmakta mükemmelin biraz altında olduğu iki şey varsa onlar da uçmak ve patronus oluşturmaktır.
    (always alone, 22.12.2008 22:13)
  6. özellikle sonuncu kitapta harry potter'ın götünü toplayan kişi bu kardeşimizdir. hayalgücü kıt ve fazla rasyoneldir ama o olmasa harry de ron da çoktan geberip gitmiş, ortamı yeşil bayraklar ve başbakan voldemort pankartları kaplamıştı.
    (iao, 22.12.2008 22:25)
  7. (sükun, 24.04.2009 20:27)
  8. hep onun kadar inek olmak istemişimdir. ortaokulda beni ona benzettiklerinde gurur duymuşluğum vardır. hayatın hermione nin dünyası kadar sığ olmadığını anladığım günler liseye başladığım günlere tekabül eder. sonuçta liseden yine mezun olduk, birinci değiliz ama olsun.
    (nihil, 24.04.2009 20:40)
  9. ismini, ilk kitabı okurken hörmivan diye okuduğum insan kişisidir.şöyleki;

-hermi-one = hörmi-van

uyuz olduğum karakterdir.ilk 2 filmde chris colombus sağolsun kitaptakine uydurmuştur bu kızı.kabarık saç,kibirli tavırlar,kendini beğenmiş bir hava vs...

sonra ünlü olmayı yediremedi tabii,saçlar spreylendi,bi havalar,bi tafralar...boğasım geliyor sözlük..sevemedim işte..
    (galadrielll, 24.04.2009 20:45)
  10. bilen bilir, faruken bayraktare'nin rezil-i rüsvan adında, baş karakterlerin özel bi makinayla filmlerin içine girip maceralar yaşadıkları mizahi bi çizgi roman serisi vardır ve baş karakter fistan her defasında filmdeki hatunlarla sevişir. ilk harry potter filminde aradığı olayı (sikiş) bulamayınca fistan harry potter 2'ye girer ve büyümüş mü diye hermione'yi sandalyeye oturtur. hermione'nin ayakları yere değmez ve fistan yine vazgeçer.
    çizgi seri hala yayınlanıyo olsaydı eminim harry potter'ın sonraki filmlerinde şenlik vardı.
    (lycaon pictus, 24.04.2009 21:28 ~ 21:29)
  11. hayal dünyasına ait bir karakter ama yine de türk eğitim ve sağlık sistemi gerçekleriyle hiç mi hiç örtüşmüyor. 6-7 yıl boyunca her sınavdan 90 üzeri alamazsın birader. sikerler.
    (retrospect, 27.07.2009 12:52 ~ 13:19)
  12. veletlik döneminde "aman çalışayım,ortalama yapayım.dönüşte annemin gün arkadaşlarına öğrendiğim büyüleri göstereyim" mantığında olan fakat ergenliğe geçişle beraber derslerin yanında ortamlara akma hesabı yapmaya başlayan hafif uyuz,mıymıy karakter.
    (wisefat, 27.07.2009 13:11)

künye  ·  iletişim / şikayet / reklam  ·  sıkça sorulan sorular  ·  itü sözlük görseller  ·  itü sözlük extra  ·  itü sözlük mobil