|
|
- kendini yetiştirmiş bir çok konu da bilgisi olan fakat bunları kendi üstün yeteneği olarak görüp bilgisini kimseye aktarmayan,empati yapmasını bilmeyen,kendi doğru ve düşüncelerinin en doğrusu olduğuna körü körüne inanmış çevresindeki insanları aşağılamayı kendine görev edinmiş,kendince üstün olduğunu düşünen çevresindekilerce ise keşke cahil olsaydı ama insan olmayı becerebilseydi diye düşündüren şahsiyet.
(te5ir, 08.03.2007 12:46)
- mutlaka bir açıdan diğerlerinden üstün olan insandır. en azından, üstünlük kompleksine sahip olma konusunda birilerinden üstün oldukları kesindir.
- zavallı insanların, zavallı olmadığını kabullenemediğinden, üstünlük kompleksine girmiş şeklidir. aslında acınası bir durumdur.
- benlik duygusu* gereği, biraz da olsa, her insandır.
(psikanalitik yanaş, az daha yanaş, yanaş yanaş, topla gel, haah)(hector, 08.03.2007 21:56 ~ 21:57)
- her fırsatta kendisinin üstün olduğunu kanıtlama çabası içinde olan paranoyak kişiliktir.
- çekirdekten hard core cahil cühela kişiciktir..
- bu insan modeline hayvansal bir yaklaşımla ilgili giride değinilmiştir .
(bkz: @2554771)
- kendisine özel örnek için
heman
gölgelerin gücü adına güç bende artık
- başak doldukça eğilir sözünü doğrulatan insan.
- annesinin çocuğudur.
- bazı durumlarda kendini üstün hissetmek için haklı sebepleri olan insandır.
(bkz: tevfik fikret)
- (bkz: narsist)
(bkz: erdal demirkıran)
- (bkz: küçük dağları ben yarattım)
- (bkz: herkes)
(ceyza, 17.07.2008 01:46)
- zannettiği gibi üstün olmadığı, bir gün bir şekilde suratına çarpılması gereken insandır. ama bu insanlar içinde bulundukları psikolojiyle kendilerine ortam seçerlerken hep kendilerini rahat ve üstün hissettikleri ortamları seçerler. bu nedenle hadlerinin bildirilmesi biraz zorlaşır. köşeye sıkıştırmak, hazırlıksız yakalamak gereklidir ki bir bok olmadıklarını anlasınlar.
- dünyanın yalnızca kendisi var olduğu sürece var olduğunu bilen her insanın haklı sanısıdır.
(bkz: ben son peygamberim bana artistlik yapmayın)
- yaşı büyük ihtimalle 15-16 olan kişidir. kendini her zaman içinde bulunduğu anın en iyisi gördüğü için, bir süre önceki halini kendisinin şu anki halinden oldukça düşük görür. eski halinin o kadar iyi olmadığının bir nevi bilincindedir bu kişi. ve de başkalarını küçük gördüklerinden onları kötülük yapmaya değer bulmazlar.aslında o kadar da zararlı değiller
- (bkz: herkesi kendine aşık sanan kız modeli)
|