belki ilginizi çeker
  1. · herkesin bira ictigi bir ortamda muzlu sut icmek
  2. · içki alemini bozan şeyler
gündem
  1. · denizabeth
  2. · yazarların küçükken olmak istedikleri meslekler
  3. · türk kürt ayrımına atatürk sebep olmuştur
  4. · 14 mart 2010 bursaspor manisaspor maçı
  5. · 14 mart 2010 galatasaray ankaragücü maçı
  6. · hastası olunan sözler
  7. · aşk
  8. · spikerlerin türkçeye kazandırdıkları
  9. · her çekirdek bir ağaçtır

herkesin bira içtiği bir ortamda muzlu süt içmek  

1. başkaldırı değildir. direkt eşşekliktir. "gelin beni ezin ehe" diye feryat etmektir. bu kadar abartılmamalıdır. gizli ibne diye adınızı çıkartır birileri yoksa...

ha muzlu sütü severim, ayrı.
    (falanca, 29.07.2008 14:59)
  2. belki karaciğeri yağlanmıştır ve içki içmesi yasaktır. ama gidip de muzlu süt içilmez be kardeşim... öyle bir ortamda muzlu sütü sana kutusuyla yedirirler resmen ve yapılan geyik o akşamın akabindeki 5 yıl boyuncada sizi amansız bir katil gibi takip edebilir. yani aman diyorum hocam gidin içki içemiyorsanız bile kola için, sprite için ne bileyim daha alternatif birşeyler bulun..

edit: gastriti olup da onları da içemiyorsa o tip ortamlarda bulunmasın
    (illumination altar, 29.07.2008 15:07 ~ 20.02.2010 19:57)
  3. başkasının bira içtiği yerde iki buçuk litre sensun gazozu içmekten daha entellektüel bir hadisedir.ama ikisi de medeniyetsizliğin vardığı son noktadır.
    (sturridge, 29.07.2008 15:10)
  4. yedi yaşındayken orduevinde başıma gelmiş olaydır. annem babam kütür kütür biraları içerkene ben muzlu süt içmiştim. abim çilekliyi tercih etmişti. tercih meselesi bişey diyemem.
    (diazepam, 29.07.2008 15:12 ~ 15:15)
  5. karaciğer yağlanması, yüksek kolesterol gibi çeşitli hastalıkları olupta ömür boyu içki içmesi yasaklanmış insanların yapabileceği en mantıklı davranıştır.
    ayrıca bira içmekle medeni olunsaydı, her gün meyhane'de 10 bardak bira içip, evine gidince karısını, çocuğunu döven adamlar bizden daha medeni olurlardı.
    (muzur, 29.07.2008 15:13 ~ 21:17)
  6. dini bütün birinin sosyalleşmek için yapabileceği eylem
    (rafraf8, 29.07.2008 15:23)
  7. bu vatandaşlar "gündüzleri içmem" der akşamları da "sabah iş var" der. ne zaman içicez o zaman güzel kardeşim.
    (jit, 29.07.2008 15:24)
  8. kişinin süt çocuğu olduğunu kanıtlayan eylem. bir başka ifadeyle ana kuzusu. ortama yanlışlıkla düşmüş kişidir.
    (idiot, 29.07.2008 20:43)
  9. biranın içkiden sayılmadığı avrupa ülkelerinde herkes votkadır tekiladır shotlarken bira içmekle eşdeğer bir eşşekliktir
    (tobiyas makkenzi, 29.07.2008 20:55)
  10. muzlu sütün hastası olan gayet normal,süt çocuğu olmayan bi arkadaşımızdır.
    (butterflyeffect, 29.07.2008 21:53)
  11. canı o an biradan çok muzlu süt çekmektir. bunu yapan herkesin muzlu süt içtiği ortamda birasını da yudumlayabilir bir gün. bu onu delikanlı adam yapmaz.
    (weekend warrior, 29.07.2008 22:00)
  12. ardından dişleri fırçalayıp,çiş edip yatılırsa ritüel tamamlanır.

(bkz: diş çiş pişşş)
    (şimdi ben ne desem, 29.07.2008 22:27)
  13. (jadore, 29.07.2008 22:28)
  14. herkesin muzlu süt içtiği bir ortamda bira içmek gibidir. gibidir.

-götümden uydurmuyorum heralde. zekiyim ben.
    +ne içersin.
    -süt! sek olsun.
    +bizde mis var ama.
    -espri hı, ozaman biz kalkalım. hem muzunuzda yoktur sizin.
    +ohoo kılıç-kalkan. muz likörü var.
    -can evimden vuruyorsun.
    +herkesin eşcinsel olduğu ortamda erkek gibisin.
    -gay bar?
    +evet.
    -olsun.
    +oldu.
    (alkolikikon, 29.07.2008 23:08)
  15. (cohen, 29.07.2008 23:18)
  16. herkes evine dağıldığında bira içenler şarıl şarıl işeyecekken bu eylemi gerçekleştiren bünye carıl carıl sıçacaktır.
    (hansvoralberg, 29.07.2008 23:50)
  17. (kornish, 29.07.2008 23:53)
  18. bira sevmeyen şahsın ortamda içecekler listesinde görüp,en makulü bu diyerek yaptığı eylemdir.bira sevmeyen biri olarak sıcak içecekler dışında ,alkolsüzlerden kola,soda olmadığı,alkollülerden şarap olmadığı ortamda yapmam muhtemeldir.herhangi bir eziklik yoktur,salağa bak bakışlarından çekinenler ;masa altından pipet yardımıyla piskolojik işkenceden kurtulabilirler.
    (moonchild, 30.07.2008 00:01)
  19. farklı olmak adına olayın suyunu çıkarmaktır.
    eğer içki içmeyen birey içkili bir ortamda bulunmak durumunda kalmışsa; viski bardağına konulmuş küp buz ve iki parmak ice tea ile de durumu kurtarabilirdi.
    (luto, 30.07.2008 00:09 ~ 02.08.2008 18:18)
  20. (thats pure magic baby, 02.08.2008 16:40)
  21. geneli ezik olmakla birlikte çakalı da tam çakaldır. bir gün gittiğimiz bir barda herkes bira-votka-malibu vs söylerken bir arkadaş süt istediğini söyledi. barmen gülmeye başladı ve sonrasında şu diyalog geldi :

+ beyefendi yanlış geldiniz galiba
    - sebep?
    + burada süt satılmaz, belli değil galiba? (kıs kıs sırıtarak)
    - malibu'nun içine süt katıldığını ve sütün bulunması gerektiğini bilmeyen adam barmenlik yapıyor da biz süt içemiyoruz yani bu barda öyle mi ?
    + ımmmm....kısss....şeyy ben hemen hazırlayayım size bir süt.
    - iyi olur.

bir barmeni gözyaşları noktasına getirebilecek diyaloglara da sebep olabiliyor bu durum.
    (onurene, 02.08.2008 16:42)
  22. alkolik olma sınırında gezdiğim özenti zamanlarımda, gidişatımı beğenmeyen bir yakınımın hatrına "bir daha içki içmeyeceğim." diyerek kuran'a el basmıştım. bu yeminin ardından bir süre ciddi ciddi detoks dönemindeydim, hayat daha sakin ve huzurlu değildi ama daha sağlıklı gibiydi, neyse onlar ayrı konu.

bu ohne alcohol vakitlerimde bir yere gitmiştim. tanıdığım tanımadığım baya insan var ortamda, muhabbet falan gırla, mekan akdeniz'in çatısı. garsonun "ne alırsınız" sorusuna herkes sırayla "bira", "arcantin", "70'lik" vs diye sayıyor. ben de "kahve alıcam" dedim, geçti. pek dikkat çekmemiş gibiydi. servis yapıldıktan sonra ise biri (daha yeni reşit olmuş birisiydi yanlış hatırlamıyorsam) "ya azur sen de ezik kaldın be" dedi. "ne alaka" diye sordum, "herkes bira, sen pek bi masum kaldın elinde kahveyle ah hah" demişti. sonra "hıı" deyip devam ettim kalan hayatıma.

lafı bağlayamadım ama bu kof örnekle vermek istediğim mesaj şu aslında; bira içilen ortamda farklı bir içecek tüketmek göze batıyor, ama sadece gözün ardında bir beyin yoksa.
    (azureel, 02.08.2008 16:58)

© 1923 - 2010 itü sözlük (buraya numaratör koyduk yılı kendi artırıyor artık)

künye  ·  iletişim / şikayet / reklam  ·  sıkça sorulan sorular  ·  itü sözlük görseller  ·  itü sözlük duyurular  ·  itü sözlük extra  ·  itü sözlük mobil
havadis:  itü sözlük blog  ·  twitter  ·  friendfeed  ·  facebook