21 mayıs 2012 pazartesi
günün başlıkları: 793 tane
günün başlıkları: 793 tane
- ·
- ·
- ·ben varım (2)
- ·
- ·
- ·
- ·
- ·
- ·
- ·
- ·
- ·oğlum bak git (11)
- ·
- ·bdp (3)
- ·
- ·
- ·
- ·
- ·
- ·
- ·aldatmayan erkek (15)
- ·
- ·
- ·
- ·
- ·
- ·
- ·
- ·
- ·
- ·
- ·kate upton (5)
- ·
- ·
- ·
- ·
- ·
- ·
- ·
- ·
- ·
- ·
- ·behzat ç (39)
- ·
- ·
- ·miaw (4)
- ·
- ·
- ·
- ·çayyolu (3)
herkes yerine herkez yazanlar
- (bkz: öğren de gel)
- kimbilir belki de, "her defa" demek yerine "her kez" demek isteyenlerdir.
- (bkz: yalnız yerine yanlız yazanlar)
(bkz: yanlış yerine yalnış yazanlar) - bunların en tehlikelileri, "nolmuş yani, ben böyle yazıyorum işte, hıh!" şeklinde tepki verenler. kafalarına odun da indirsen anlamayacakları için, kendi hallerine bırakmakta fayda var.
- bunlar şarj kelimesine de şarz derler. kontrpiye kelimesine de kontripiye derler, bir de doğru olduğunu iddia ederler.
- (bkz: ağrif olan anlar)
- (bkz: çoğul takısı olarak s)
- üzerinde durulmaması gereken yazarlardır.
herkez böyle şeyler yapabilir ama gerçek yazarlar yapmamalı.
birde yazılarının sonuna swh koyanlara gıcık olurum. herkez biraz daha dikkatli olmalı bu konuda. lütfen! * - sinir olunası insandır."de"nin yazımında da yanlışlık yaptığı kesindir hiç olmadı "miğde"yazmışlığı kesin vardır.
- herkeş diye telafuz edenlerden daha iyidirler, candırlar. belki de klavye sürçmesi yaşamışlardır.
- çünkü yü çünki şeklinde yazma potansiyeli yüksek insanlardır.
- sözlükte uyardığım fakat bir de üstüne beni "sana ne lan sana mı düştü" şeklinde pek de hoş olmayan tepkilerle karşılayan sözlük yazarları.. ne yapalım kendileri kaybederler..
- zopayla dövülmesi gereken insanlardır bunlar.
- türkçenin okunduğu gibi yazıldığı düşüncesine kendisini fazla kaptırmış insanlardır.açık havada esintiye karşı oturmuş insanlarda da gözlenir aynı durum.
- kirbit- kiprik- yanlız- yalnış-tercübe-beyenmek.. bazı bağlaçları kullanma konusunda da başarısızlardır.. ne üniversite mezunları gördüm herkes yerine herkez yazan..
- iyi de herkez böyle yazıyo.
kafam iyice karıştı valla. - kendilerine özgü tarzları vardır.
topuklar yapışık, parma uçları dışarıya doğru. kendileri bulmuşlardır bu tarzı.
böyle hoş insanlardır yani. - how i met your mother bölümlerinden birinin altazısını çeviren dingildir.
bir bölümde
herkez......
herkez......
yazıyor altta. 4-5 kez izledim o bölümü ama her gördüğümde dikkatim bir anda toparlanıyor, sinir oluyorum... az dikkat be kardeşim, emeklerini takdir ediyoruz ama olmuyo böyle... - "kıro" yerine de "kro" yazanlardır aynı zamanda.
- öss denilen sınavı nasıl geçtiklerine ( amuda kalkarak mı, otuzbir çekerek mi, yoksa hayal kurarak mı...bilinmez) hayret ettiğim tiplerdir. öyle ya, ilkokul mezunu bir adamın sözlükte ne işi olabilir. olsa bile bu toplumun kendisini asimile etmesinden, eriyerek kaybolmaya yüz tutmuş olmasından ötürü fazla duramaz. ortalamayı da hesaba katar isek, demek ki zeka düzeyi olaral ilkokul bebesi düşünebilenlerin hala olduğunu hatırlatır bizlere. olum sakın karşıma çıkıp da "türkçemize sahip çıkalım, dilimizi yerinde ve doğru kullanalım." demeyin bana vururum hepinizi.
- aynı kişilerin 'aile' yerine 'ayle' yazdıkları da görülmüştür.
- az önce uyarılmadan önce benim de dahil olduğum insanlar grubu teşekür ederim ayşe.
- (bkz: @5162934)
- çok terbiyesiz insanlardır onlar...
(bkz: amlarına koyayım onların çok ayıp ediyorlar) - domates yerine de domatez yazarlar.