|
|
- modern topluma bir eleştiridir. günümüz popüler kültürünün her çizgilere basmadan yürüyen canlıya obsesif-kompulsif sıfatı yüklemesiyle ortaya çıkan bir yakarış cümlesidir. her ergenlik sorunu yaşayan gencin, menopoza girmiş dişinin, antropoza girmiş erkeğin de kendini obsesif-kompulsif sanması bu cümleyi sarfetme nedenlerinden bazılarıdır. hatta farklı bir açıdan bakıldığı takdirde, bu cümleyi sarfedenler de gözlemledikleri durumdan obsesyon derecesinde rahatsız oldukları için obsesif-kompulsiftirler. nedirler? obsesiftirler. nedirler? kompulsiftirler. obses.. kompul.. ob.. kom.. lanet olsun.. obsesif-kompulsif oldum.
(lethromar, 04.07.2006 14:38 ~ 19.07.2007 13:36)
- global arızadır. modern hayat, bir şekilde, saglıklı bireyin bulunması gereken minimal fiziksel davranışları yapmasına izin vermemektedir. bu da buda'yı popüler yapmaktadır. *
- girdiği ortamda konu açmak mıdır bahaneleri yoksa dikkatleri sündürüp bakışları etrafına toplayıp; özel-önemli hissettirmek mi kendilerini?
bu tarz insanlar için reflü, agresiflik, kansızlık hatta panik atak gibi rahatsız durumlar da alet meselesidir. sanki bir haltmış gibi anlatır da anlatırlar. hatta bazı yurdum kızlarınca; bayılmak, devamlı mide bulantısı yaşamak, kan şekeri ve tansiyon düşüklüğü gibi rahatsızlıklar onları toplumdan acıma yoluyla ayrıştıran bir sıfat niteliği kazanmıştır. bu gibi gudiklerin yanında kendini fantom gibi hissedersin. "ulan ne hassas bünyedir arkadaş? zaten kendinden emin olamayan şu tilt ses tonundan bile belli" dersin.
obsesif kompalsiflik de son dönemin moda takınçlarından, dikkat çektirtgeçlerinden oldu sanırsam. etrafta anormalilerini meziyetmiş gibi anlatan bir gudik gördün müydü hızla uzaklaşmak bu tarz hastalıklara * yakalanma riskini o hızda azaltır.(anophelos, 27.01.2009 12:21 ~ 28.01.2009 00:03)
- isyandır isyan... herkes birden obsesif olduğunu söyler. salı günü gittiğim psikiyatristim tanıyı koymuştur. ertesi gün(dün) yakın arkadaşlar bilmektedir gittiğini ve anlatırsın maalesef. ışığı gören gelir. o başka bir şey söyler. öbürü başka bir şey söyler. kafalarını alıp duvara vurasınız gelir.
-yaaa bende de çizgilere basmama var. basamıyorum yaaaaa! kesin obsesifim.
-ben temizlik yapmaya bayılıyorum. ben de obsesifim.
-ben alışveriş yapmaya bayılıyorum. ben de obsesifim.
...
he obsesifsin canım. her kadın alışveriş yapar. her kadın temizlik yapar. dikkat mi çekmeye çalışıyorsunuz anlamıyorum ki. bir de sanki sizinle dalga geçiyorlarmış gibi hissedersiniz o sırada. içinizden 'lan bi yürü git! çizgiye basmıyomuş. ben ev dikizliyorum ev! en sevmediğim şey olduğu halde!' diyesiniz gelir ama dikizlemek kelimesini kullanamayacağınızı düşündüğünüz için söyleyemezsiniz.
- "esas obsesif benim. her gece tv8 de ebru şallı ile pilates in sabahki bölümünün tekrarını seyretmezsem rahat uyuyamıyorum. mutlaka izlemeliyim. artık bu durum rahatsızlık vermeye başladı.
hayır abazan değilim, obsesifim lan."
- (bkz: hepimiz borderline ız hepimiz bipolarız)
|