herkes gibisin   

sayfa  / 2
adana çık aradan

1. sözleri nazım hikmetin herkes gibi şiirinden alınan cem karaca nın güzel bir şarkısı
    (songoku, 20.02.2005 21:03 ~ 21:04)

2. belki de sizi seven kişiye söylenecek en kırıcı sözlerden biri. hiç kimse bunu hak etmez...
    (esdora, 20.02.2005 21:29)
  3. iki yıl geçirilir en masum aşkla,çıkarsız,saf,temiz.sevgili bir gün gider ardına bakmadan,kızgınsınızdır,şarap kadehlerinin içinde aranır hiç durmadan.aradan aylar geçer,buluşursunuz sahilde,bir çay içilir,eskilerden konuşulur,karşınıza alınır sevgili,fısıldanır:''şimdi sen de herkes gibisin!''en büyük hakarettir,hiçe saymaktır.
    (take me back, 19.06.2005 22:46)
  4. ilhan irem'in işte hayat şarkısını hatırlatan söz;

bence artık sen sönmüş bir güneşsin
    bence artık sen yankısız bir sessin
    bence artık soluksuz bir nefessin
    bence artık herkes gibisin.
    (gülümsün, 29.10.2005 15:08 ~ 15:10)
  5. kavgada söylenmeyecek söz.
    (selenikom, 29.10.2005 15:09)
  6. sevgilen ayrılırken söylenecek can acıtıcı söz. üstüne de hande yener'den
    "son sözü söyledim, koymadı mı?" şarkısı söylenir artık...
    (pandoranın email kutusundan, 29.10.2005 17:32)
  7. bir kız gelir ve size sizden hoşlandığını söyler size iltifatlar eder ve güzel sözlerin ardından ...peki ben nasılım diye sorduğunda...midesine cuk diye oturacak o söz söylenir..
    herkez gibisin...
    (surat, 29.10.2005 20:49)
  8. seni unuttum demenin bin halinden biri. özellikle yaşanmışların ardından gelirse bir insana en çok dokunacak sözlerden biridir. aynı zamanda kişinin sıradanlığını ortaya koyduğundan kavgada bile söylenmeyecek bir laftır.
    (hariboo, 03.12.2005 16:32)
  9. cem karacanın an güzel söylediği şarkılardan biri..dinlerken duygulanmamak elde değil..
    (misaponia, 01.05.2006 23:33)
  10. biten bir aşkın ardından cem karaca'dan dinlendiğinde insanı hüzne boğan şarkı
    (dreams2, 21.07.2006 22:29)
  11. sevgiliye söylenebilecek en yıkıcı sözlerden biri.
    (nox, 06.05.2007 19:54)
  12. cem karaca nın kimselerde olmayan tarzıyla can verdiği nazım hikmet şiiri.
    insanın canını yakar,bam teline bam teline vurur her dinlenildiğinde,
    dinlemek isteyenler için:

http://www.youtube.com/...
    (ibrik, 21.05.2007 02:37 ~ 02:45)
  13. gidenin arkasından söylenebilecek en ağır sözdür. her giden kapanmaz yaralar bırakmak ister. ama yarının izinin bile kalmadığını göstermek gerekir bazen
    (yusufcuk, 28.05.2007 00:47)
  14. nazım hikmetin en sevdiğim şiirinin cem karacanın sesinde hayat bulup karacanın bence en iyi şarkısına dönüşmüş hali. nerede kalmıştık albümünden.
    (emma, 07.06.2007 01:55 ~ 02:19)
  15. insanları aynı kalıba sığdırabilmeyi başarmış, farkları görememiş olan insanların sarfedebileceği iki sözcük. basit bir düşünce sistemi ile can acıtmak amaçlı da kullanıldığı görülmekte. yapılır da yapılmaması tarafımdan tavsiye edilir. karşı taraf söyleyebileceğin en acıtıcı söz bu mu şeklinde içten içe güler.

- herkes gibisin.
    *çözmüşün sonunda *

- herkes gibisin.
    *nasıl yani ya... ?

- herkes gibisin.
    * yok valla değilim sen beni yanlış anladın...
    (yazar gibi, 07.06.2007 02:41 ~ 02:42)
  16. cem karaca'nın seslendirdiği güzel şarkı.

(bkz: herkes gibisin)
    (acayip biri, 18.06.2007 12:01)
  17. karşıdaki insanın diğer insanlarla aynı yerde görmek; ne onu sevmek ne de sevmeyip, nefret etmektir.
    karşıdaki insana karşı hiç bir şey hissetmektir.
    (melodis, 13.07.2007 16:59)
  18. yalanın önde gideni kuyruk sallayanıdır.
    (crystalline, 26.07.2007 00:50)
  19. ''gönlümle baş başa düşündüm demin;
    artık bir sihirsiz nefes gibisin.
    şimdi tâ içinde bomboş kalbimin
    akisleri sönen bir ses gibisin.

mâziye karışıp sevda yeminim,
    bir anda unuttum seni, eminim
    kalbimde kalbine yok bile kinim
    bence artık sen de herkes gibisin.''

nazım hikmet ran
    (indis saralonde, 06.09.2007 01:27 ~ 01:30)
  20. (bkz: ne bekliyordun)
    (i am a man who walks alone, 06.09.2007 01:29)
  21. sen de artık herkes gibisin işte, yani ne varsa yaşadığımız özel kılan seni, bende bitti, unuttum hepsini...

öyle çok isterdim ki bu sözleri sana karşı sarfedebilmeyi ve benim için bu dünya üzerindeki milyarlarca kişiden hiçbir farkının kalmamış olmasını...

ama olmuyor söyleyemiyorum, bilirsin beceremem yalan söylemeyi kızarırım belli ederim hemen ve sana "herkes gibisin" demek benim için hayatımın en büyük yalanlarından biri olurdu... diyemiyorum canım, olmuyor yapamıyorum seni sihirsiz bir nefes ya da akissiz bir ses olarak hayal edemiyorum... sesim çıkmıyor, soluğum kesiliyor, bir türlü söyleyemiyorum...
    (hariboo, 22.12.2007 21:36)
  22. herkes gibi

gönlümle baş başa düşündüm demin;
    artık bir sihirsiz nefes gibisin.
    şimdi tâ içinde bomboş kalbimin
    akisleri sönen bir ses gibisin.

mâziye karışıp sevda yeminim,
    bir anda unuttum seni, eminim
    kalbimde kalbine yok bile kinim
    bence artık sen de herkes gibisin.

temmuz 1920

«bence sen de şimdi herkes gibisin»

gözlerim gözünde aşkı seçmiyor
    onlardan kalbime sevda geçmiyor
    ben yordum ruhumu biraz da sen yor
    çünkü bence şimdi herkes gibisin

yolunu beklerken daha dün gece
    kaçıyorum bugün senden gizlice
    kalbime baktım da işte iyice
    anladım ki sen de herkes gibisin

büsbütün unuttum seni eminim
    maziye karıştı şimdi yeminim
    kalbimde senin için yok bile kinim
    bence sen de şimdi herkes gibisin

nazım hikmet ran
    (ohannesburger menu, 26.12.2007 02:24)
  23. ruhu şad olsun cem karaca'nın çok ama çok güzel yorumladığı, nazım hikmet şiirinin şiiri.
    insanın içinden bir şeyleri alır götürür. funda arar'dan dinlenilmesi de şiddetle tavsiye edilir.
    (options, 02.03.2008 18:25)
  24. birini düşünün. çok ama çok sevmişsiniz onu. her şeyiniz o olmuş; geceniz, gündüzünüz, ekmeğiniz, nefesiniz, yaşama sebebiniz... ama anlamışsınız zamanla. o sizi hiç sevmemiş. sizin onu sevdiğinizin onda biri kadar bile. hak etmediğiniz şeyler yapmış size. siz onun için hayatınızdan çok büyük tavizler verirken o kılını kıpırdatmamış sizin için yani etrafınızdaki tüm herkes gibi. onlar gibiymiş o da. işte o zaman söylenecek en güzel şeydir bu mısralar ona: kalbimde kalbine yok bile kinim, bence artık sen de herkes gibisin.

cem karaca ya da nazım hikmet e de sonsuz teşekkürler. bir duygu, bir serzeniş ancak bu kadar güzel anlatılır, bu kadar güzel hissettirilir insana.
    (tosbacik, 02.03.2008 18:39 ~ 18:43)
  25. yalandır..
    eğer adam vazgeçtiyse, bunu bile söylemez. çeker gider..
    bunu söyleyen adamın, yarası hala kanıyor demektir..
    (acibadem, 30.03.2008 02:41)
 sayfa  / 2