yamulmuyorsam 1998 yılında piyasaya çıkmış, quake 2 moturu kullanan ve bu motoruda yapıcabilecek en iyi oyun. oyun dünyasına birçok alanda yenilik getirmiştir. hala zevkle oynuyoruz.
hatta az önce yine, yeniden bitirdiğim oyundur. çok da geyik creditsleri vardır. bir müddet sonra şunlar geçiyo ekrandan:
- inanamıyorum hala okuyor musun?
-yapacak daha iyi işlerin yok mu?
-hala okuyorsan sıkı bir adam olmalısın.
-bu oyun yapılırken hiç tavuk öldürülmemiştir.
-tamam bitti! şimdi çık! hala çıkmıyor musun? tamam bunu sen istedin. vs.vs...
ilkinin aksine fps değil de tomb raider tarzında bir oyundur. karakterimizi arkasından takip ediyorduk*. grafikleri o döneme göre gayet harikaydı. şu anda grafikleri birazcık geliştirip ortaya salsalar bence yine ortalığı sallar. oynanabilirliği de son derece şahaneydi. benim diyen akrobata taş çıkaracak manevralarda bulunulabiliyordu.
bir de hikayeyi ilk oyunla mükemmel bir şekilde bağlamışlardı. ana karakterimizin (adını unuttum, c ile başlıyordu. corvus olabilir; ama emin değilim.) ilk oyunda öldürdüğü dragon rider ölürken giderayak karakterimizi lanetlemişti. mecnunlar gibi alemden aleme dolaşırken sanırım bir kitap yardımı ile kendi boyutuna dönmenin yolunu bulmuştu. döndüğünde ise yüzyıllar geçmişti ve köyü, şehri vebadan kasıp kavruluyordu.
diyorum ya çok çok güzel bir oyundu. bir yerlerden cdsini bulmak lazım şimdi.
action-adventure türünün en iyilerinden, elf-vari karakterimizin elinden gelmeyen şey yoktur. korku seviyesi tadından yenmez seviyededir. lakin quake 2 motoru şu zamanda ne kadar korkutur orası da tartışılır.
fon müziği ve elf karakterin hareketleriyle daha oyunun başındaki training'de beni benden alan deli işi oyun. yanlış hatırlamıyorsam 2+1 ses sistemi ile odanın kapısını kapayıp elf eleman sarnıç gibi bir yerden geçerken böyle atmosfer yaratılmaz demiştim. akranlarının hepsine o zaman 10 basmasının ötesinde şu andaki birçok gelişmiş motorlu oyunun da konusuyla, müziğiyle ve hatta hareketleriyle önüne geçer. kahramanımız oyun boss'ları ile karşılaşırken veya bir sekans içine girerken araya fragman girmesi olayını ilk uygulayan oyunlardan biridir.