görseller
hercules and love affairhercules and love affair
hercules and love affairhercules and love affair
belki ilginizi çeker
  1. · anthony hegarty
  2. · blind
  3. · hercules theme
  4. · antony hegarty
  5. · rock werchter 2008
  6. · rock werchter
  7. · blind
  8. · 2008 yılının en iyi albümleri
  9. · hercules theme
  10. · madde 97: bir ünlü şahsiyeti seninle mcdonald's a gitmeye ikna et (reklam)
gündem
  1. · author gibi erkekler
  2. · behlül sözlük yazarı olsa kullanacağı nick
  3. · yılmaz özdil
  4. · marjinal isim meraklısı aile
  5. · boylumlama
  6. · colin kazım richards
  7. · allahın belası piç şerefsiz altıncı nesil yazarlar
  8. · erkek güzeli
  9. · lazio

hercules and love affair  

1. new york'lu dj andy butler'ın müzik projesi. grubun diğer üyeleri nomi, kim ann foxman ve anthony hegarty -ki bu ismi anthony & the johnsons'ın solisti olarak biliyoruz.

hercules and love affair'in müziği, lcd soundsystem'a benziyor; onlara nazaran daha fazla akustik enstrüman kullanılıyor ve sadece. yaptıkları şarkıların formlarının radyoda çalınmaya daha uygun olduğunu da ekleyeyim. bu gruba benzemelerinin büyük bir sebebi, ikisinin de albümlerini dfa records'dan çıkarması (dfa'in bir yarısı lcd s.'ı oluşturan james murphy) ve albümün prodüktörünün tim goldsworthy olması. bu isim de the dfa'in diğer yarısı.

grup kendi adlarını taşıyan ilk albümlerini 2008 mart'ta çıkardı. genel olarak çok çok başarılı bir albüm (özellikle vokaller olağanüstü -hem anthony hegarty hem de nomi olağanüstü iş çıkarmış). metacritic skoru 85 olan albüme pitchfork bile 91 vermiş. albüm hakkında fikir edinmek isteyenler, grubun ilk single'ı "blind"'ı dinleyebilir.

(bkz: http://www.dailymotion.com/...)

disco tarzını house'la çok iyi birleştiren grup ilerki zamanlarda çok daha iyi işlere imza atabilir, dikkatle takip edilmeli.
    edit: o nomi yok mu, ben böyle taş solist görmedim.
    edit2: kendisi hakkındaki "taş yeaa" görüşümü geri çekiyorum.
    (noscho, 04.07.2008 14:09 ~ 03.09.2008 23:55)
  2. çok güzel şeyler yapıyor bunlar elektronik müzik bunların tek etiketi bence hele bir de blind şarkıları var gönlümde acayip bir yere yerleştirdiler onu sağolsunlar, sadece blind mı, hayır daha neler neler biraz didiklemek gerek bu grubu, derinliklerinde kendinizi buluyorsunuz benden tavsiye.

(bkz: ben bugün bunu gördüm)
    (enfazlaellikarakterolabilir, 09.07.2008 14:37)
  3. anthony nin muhteşem sesini bu tarz müzikte duymaya alışık olmasak da dinledikçe dinleyesi geliyor insanın. özellikleblind şarkısı mükemmel. şiddetle tavsiye edilir.
    (gail, 09.07.2008 16:47)
  4. antony çeneleri yerlere düşürtür, toplattırmaz. hem insanın içi el vermez bi kere. nasıl oluyordur hiç anlaşılmaz. yeni "iyi" müzik arayışında olanlar için "işte bu!"dur hercules and love affair. her ne kadar albüme antony hakim olsa da, nomi ve kim ann foxman'ın hakkını vermek gerekir. illa ki bi şarkı seçmeye de gerek yoktur, zira albüm tamamıyla dinlettirir kendini. bir de şarkı sözlerinde derinlik aranmamalıdır, yapılan müziğin ruhuna kuvvetle muhtemel aykırı kaçacaktır. vokallere odaklanmak varken gereksizdir zaten.
    (tyra desalvo, 14.07.2008 22:44)
  5. ayn adlı grubun 2008 çıkışlı ilk stüdyo albümü. grubu o kadar övmüşüm ama albümün tracklist'ini vermemişim, kendimi kınıyorum buradan.

01 "time will" – 4:34
    02 "hercules theme" – 4:30
    03 "you belong" – 4:12
    04 "athene" – 4:00
    05 "blind" – 6:18
    06 "iris" – 4:16
    07 "easy" – 5:22
    08 "this is my love" – 4:58
    09 "raise me up" – 3:52
    10 "true/false, fake/real"* – 4:33
    11 "classique #2 (edit)" - 6:11 (us bonus track)
    12 "roar" - 5:33 (us bonus track)

son iki parça albüm çıkmadan önce dfa'den single olarak piyasaya sürülmüş sınırlı sayıda. bulursanız kaçırmayın. bir de albüm türkiye'de 15 ytl'ye orjinal olarak bulunabiliyor.
    (noscho, 04.09.2008 00:14 ~ 00:15)

künye  ·  iletişim / şikayet / reklam  ·  sıkça sorulan sorular  ·  itü sözlük görseller  ·  itü sözlük extra  ·  itü sözlük mobil