belki ilginizi çeker
  1. · yanlış hesap bağdattan döner
  2. · milion taşı
  3. · şak şak turizm
  4. · bütün yollar roma ya çıkar
  5. · her yol romaya cikar
  6. · her yol roma
  7. · yanlış hesap bağdat tan döner
gündem
  1. · 2050 den sözlük başlıkları
  2. · kürt çocuğa dipçik ile vuran polis
  3. · melih gökçek
  4. · kullanmak için can atılan replikler
  5. · yerli şarkılarda geçen mükemmel sözler
  6. · türk kürt ayrımına atatürk sebep olmuştur
  7. · sözlük yazarlarının cep telefonu melodileri
  8. · kompleks
  9. · hançer

her yol romaya çıkar*  

1. yanlış yanlıştır,bağdat'tan da dönse farketmez kayseri'den de dönse farketmez.önemli olan dersi geçmektir.tam da bu noktada 'dersi geçmek=roma' kabulünden yola çıkarsak önermenin doğruluğunu farklı bir yöntemle de olsa kanıtlamış oluruz.(bkz: yanlış hesap bağdattan döner)
    (martin hayda gel, 10.03.2005 04:00)
  2. italya * da mevki ve konum itibari ile söylenmiş bir söz. ayrıca siyasi ve dini sebepleri de vardır.
    (ben de öyle biliyordum, 06.12.2005 14:32)
  3. (azwepsa, 06.12.2005 14:41)
  4. roma imparatorluğu daha imparatorluk olmamışken e erkenden başlayıp hakim oldukları yerlere zamanına göre oldukça iyi yollar yaparlar ve bu yol yapım işini fethettikleri yerlerde de sürdürürler. yolların yapımına roma'dan başlandığı için yolların bir bakıma yolların buluşma noktası roma'dır. bu durumda roma halkına 'tüm yollar roma'ya çıkar' demek kalmıştır.

ayrıca bu söz 'kardeş roma ne tarafta?' sorusu üzerine gelişebilecek kötü olayları da engellemiştir.

(bkz: kardeş istanbul ne tarafta)
    (sarnar, 06.12.2005 16:03)
  5. ortaokuldayken din dersi hocamızın "her yol romaya çıkmaz, bu kafir söylentisidir! her yol mekke'ye çıkar!" diyerek beni benden almasına yol açan söz.
    (gelecegim, 15.02.2006 23:32)
  6. orda roma derken aslında, doğu roma imparatorluğu kastedilmektedir. yani istanbul... evet, yani aslında her yol milion taşına götürür sizi... ve dünya aslında ordan başlar, yollar orda düğümlenir ve çözülür.
    (steinmetz, 03.12.2007 01:11)
  7. sol tarafta bu başlığı görünce aklıma yıllar önce rüyamda evin karşısındaki merdivenlerden çıktığımda kendimi roma da bulmam geldi.işin ilginç yanı hayatımda hiç italyada bulunmadım, roma hakkında falan da hiç öyle bir bilgim ya da oraya gitme gibi bir niyetim de yoktu o zamanlar.yalnız şu aralar italyanca öğrenmekteyim ve bir iki sene içinde de gideceğim diye umuyorum.rüyalarımı dikkate almalıyım sanırım bundan sonra,evet.
    (tasarımcı mühendizzz, 27.04.2008 18:46 ~ 18:46)
  8. kadıköy merkez'de oturanlar için bu söz "her yol bahariye'ye çıkar" şeklindedir. doğruluğu altı yıldır test edilip onaylanmıştır.
    (feklavye, 13.01.2009 15:12)
  9. roma ordusunda kurulan istihkam taburu sayesinde ortaya çıkar. her kazanılan yere ulaşan yol yapılır.
    ordu italya'ya geri döner (roma'ya değil). düşmanlar da yapılan yeni yolları hayırlamak için roma'ya gelirler
    bu yollardan. (bkz: al gülüm ver gülüm)
    (kalkhas, 11.05.2009 14:52)

© 1923 - 2010 itü sözlük (buraya numaratör koyduk yılı kendi artırıyor artık)

künye  ·  iletişim / şikayet / reklam  ·  sıkça sorulan sorular  ·  itü sözlük görseller  ·  itü sözlük duyurular  ·  itü sözlük extra  ·  itü sözlük mobil
havadis:  itü sözlük blog  ·  twitter  ·  friendfeed  ·  facebook