her yanlışa batıdan örnek vermek *  

adana çık aradan

1. amerikada da polis dövüyor, fransada da azınlık hakları yok zaten, namus cinayetleri arnavutlukta da oluyor, azerbeycanda da askerlik zorunlu, filipinlerde de çocuklar kötü kullanılıyor, yemende de gaylerin hakları yok, ırkçılık avrupada da var, çinde de bizdeki gibi laiklik var, bilmem kaç ülkede 301 benzeri yasalar var şeklinde başlayan acayip yaygın defans cümleleri kurmaktır.
    ya sen yapma, onlar yapsın. sen kendini böyle acizcesine örneklerle haklı çıkarmaya çabalamak zorunda mısın? kabul et hatanı. etmeyeceksen de ben böyle devletim, yaparım, ederim, keser de atarım de. arama örnekler boşuna, ne olduğunu bilelim. verdiğin her örnek yanlış, her örnek geçersiz, her örnek seni daha da zayıf yapıyor. hatta acınası hale getiriyor.
    çocuk: anne kapıcının oğlunu dövdüm bugün.
    anne: niye yaptın çocum?
    çocuk: 6 numaradakilerin oğlu da yapmıştı. zaten işçilere kötü davranmak bizden önce icat edildi. bunun felsefesini bile yaptılar bizden önce, o 6 numaradakiler. zaten ben herkesin kötü yanlarını öğreniyorum ki sen sorunca verecek cevabım olsun. benim suçum yok burda di mi anne?
    anne: tanrım, ne günahım vardı da bunu verdin başıma?
    (brisseis, 05.05.2008 20:04)
  2. (bkz: avrupa ülkelerinde bunu yapıyorlar klişesi)
    (memento, 05.05.2008 20:09)
  3. (bkz: batıyı bi bok sanmak)
    (bkz: git desen gitmezler ama)
    (hülleci, 05.05.2008 20:11)
  4. yurdum politikacısı insanları nasıl aptal yerine koyabilieceğini bulmuş hani avrupa yani boru değil!! yapıyolarsa vardır bir bildikleri..orman yangınlarından atılan dayağa kadar herşeye çözüm bulmuş avrupa zaten. sadece onları yapsak yeter de artık bizim milletimize. batıdan bok bulsak yiyecek hale geldik nerdeyse.

(bkz: çok doluyum sözlük)

(bkz: lan ben varya neyse bişi demiyorum)
    (donungözüküyor benjamin, 05.05.2008 20:23 ~ 20:26)