kendini satanist sanan tiplerin cinayet işlemesinden sonra polislerin kafasında oluşan düşünce.
hayatımın bir bölümü kimlik gösterip satanist olmadığımı anlatmakla geçti...
(bkz:
bunlar adamı satanist yapar)
(foreone, 22.10.2004 19:47 ~ 19:48)
"bunu diyen ameledir, kırodur" diye cevaplanası, adamı fitil eden, diyenin anında ağzının burnunun kırılması gerektiği abuk cümle.
(bkz.
adamı hasta etmeyin)
lisedeyken malum olaylar yüzünden annemin de bir süre takılıp kaldığı saçma fikir. hala vazgeçirebildiğimden emin değilim...
modelleme hastalarının klişe düşüncelerinden biridir. insanları dış görünüşüne göre değil, düşüncelerine göre tanımayı öğrendiğimiz zaman biz de
muasır medeniyetler seviyesine ulaşırız belki.
(bkz:
siyah/@160528)
küpeye gerek yoktur bazen. siyah mont ile sizi gören yaşlı bir teyze sizi torununa "bak evladım, satanist." diye de işaret edebilir. 2003 kışıydı. ben bunu yaşadım.
güzelim
iron maiden t-shirtünü evde giyememe sebebim.
bir zamanlar moda olan genelleme fakat artık "out" oldu.. bu aralar onun yerine her siyah giyip gözüne kalem çekenin gotik özentisi (gotik demiyorum) sanılması oldukça gözde bir sosyal tespittir.
herşeyi uç noktaya çekmeye çalışan insanlarımızın düşüncesi. bu tür insanların değişik bir düşünce tarzı vardır. içki içiyosan alkoliksindir, piercingin varsa zaten hiç şansın yok kedi kesiyosundur, bakire değilsen orospusundur falan. içkinin arada bir keyif verdiği, piercingin şık duruşu, cinselliğin sevilen kişiyle yaşanması gerektiği önemli değildir pek.
(misty, 02.07.2006 12:29)
bir aralar çok dolanan bir laftı bu. ve bu tarz insanları polis alıyordu.götürüyordu biryerlere vay siyahmısın kesin satanik bu anarşik terörik bu diye sorgusuz sualsiz alıyordu gençleri. ve bu durumdan ötürüde benim sefkili anneciğim aman kızım yaman kızım giyme şunları dedi ben dinlemeyincede hala nereye koyduğunu ve ne yaptığını bilmediğim bir yokoluş öyküsüne katıldı benim siyah giysilerim.allahtan küpeleri kurtardık.
"
her küpe takan ibnedir" genellemesi de işin içine katılırsa, her
satanist ibnedir gibi saçma bir anlam çıkar. en iyisi genellememek.
bpd hastası birinin kuracağı tarzda bir cümle.
(bkz:
borderline personality disorder)
türkiye'de malum satanizm olaylarından sonra polisin gördüğü bütün siyah giyen,uzun saçlı,küpeli elemanları karakola çekmesi sonucu yerleşmiş saçma sapan mantık.inanmayın bunlar hurafe desek de çevremize hala inanıp korkanlar var.kedi sevsek "ne o kesecen mi hehehe" tarzı bayat espriler de patlatılmıyor değil...her neyse nerde benim bıçağım? kedi kesip kanını içip sonra da bakire kız avına çıkacağım...
(gaia, 02.07.2006 15:30 ~ 11.08.2006 17:16)
geçen yıl sınıfımdaki insanların benimle konuşmama sebepleri. işin ilginç yanı öle sürekli siyah giyinen biri de değilimdir gayet renkli giyindiğim zamanlar da vardır ama
ön yargı böyle bir şey olsa gerek.
(heliad, 22.02.2007 21:45 ~ 21:45)
satanistlerin işlemiş olduğu suç ve cinayetlerin ardından küpe takan ve siyah giyinen bütün insanların satanist olarak addedilmesidir.genellemeye pek meraklı olan insanlarımızın kafasında kurmuş oldukları satanist tipine benzeyen herkes satanisttir.bi de hard rock metal falan dinliyorsa kaçarı yok kesin kesin öyledir.
(bkz:
etki tepki meselesi)
(ahududu, 13.07.2007 16:16 ~ 18:42)
fikir saçma olsa da, ilgiyi başka yöne çekmekte çok başarılı.
gerçek şu ki; "her satanist potansiyel bir katil değildir!" bunu anlamadıktan sonra, berikini anlamanın bir faydası olmaz.
rock metal dinleyen kişi siyahtan başka renk giymez önermesi kadar saçma bir genelleme.
(ketin, 17.04.2008 14:16)
o halde
lavey gerçek bir satanist değildi.
siyah giyip küpe takmak zaman kadar eski olan şeytani bir ritüeldir. efsanelere göre, her kim ki gece karanlığında kumaşlara bürünüp kulağına metal geçirirse ruhu ebedi kötülük tarafından ele geçirilir. [dramatik] veeee sooonsuuuzaaaa kaaadaaaar şeeeytanaaaa hiiiizmeeeet eeedeeeerleeeer[/dramatik]
"çarşaflı kadınlar da mı?" diye sorulursa yerle bir olan önerme.
(bkz:
çocuk zekası)
her dindar akp'ye oy verir cümlesi kadar salak bir cümledir.
(aylak, 31.07.2009 23:35)