en derinden bir egoizm ifşası. böyle insanların varlığı beni her daim tedirgin etmiştir, inanamamışımdır. gelişimsizliğe yorulabilir, kendini bilmezliğe yorulabilir ama yine de en çok bencillikle, ben-merkezlilikle alakası vardır. bu şekil düşünen insanları allah islah etsin diyorum, ne diyim!?
(bkz: gezilecek kız evlenilecek kız farkı)
herkesin fikirlerine saygılıyım, ama madem sen her çıktığınla yatıp iş pişiricen, neden karın pişirmesin? ya adam gibi sen de uçkuruna sahip olursun ya da karının bakire olmamasına hiçbir laf diyemezsin. allah sonumuzu hayır etsin.
cinselliği sokmak olarak algılayan büyüklük olarak değil ama işlevsel olarak öküz beynine sahip kozalak kafaların edinebileceği üst limit yaşam felsefesi.
bu düşünceye sahip olmayan bir tane bile erkek olmadığını düşündüğüm, tüm erkeklerin - doğru ya da yanlış olması önemli değil- benimsemiş olduğu özlü söz.
bilinen yanlış kanının aksine sadece türk insanında olmamakla beraber, insanın canını sıkan durumdur. insanın karısı olması belki biraz daha resmidir, biraz daha sahip çıkılınılır. ama partner öyle değildir. gönül eğlendirmek içindir. "sen benim karımsın ulen!" diye çıkışabilen bir erkek "sen benim karımı aldattığım sevgilimsin ulen!" diye çıkışamaz bir sevgiliye.
kendiyle yüzde yüz çelişen erkek beyinlerin çekinmeden sarfettikleri cümle! aynı işi kendin de yapıyosun, sonra karşı tarafa gelince, neymiş efendim bakire değilmiş!e madem o zaman bir namus cinayetiyle işi temizlemek en münasibi(!)
bu düşüncedeki bencil varlıkları asıcaksın münasip bir yerlerinden o zaman rahatlarız heralde..
bu zihniyete sahip adama karşı eski sevgililerden birinin bir doktora giderek zarını diktirmesi ve eski erkek arkadaşının karşısına çıkıp "fındık kadardı, hiçbir şeycik olmadı, ben bakireyim" demesi farz olan durum.
sadece türk toplumunda olmadığı doğrudur ancak türkiyede yoğun olarak duyulan cümleciktir. bu zihniyetteki erkekler "karım niye bakire değil" diyerek canını sıkar dururlar. kendilerini dünyanın merkezi sanmakla beraber ilerde bir gün aptal* durumuna düşürülebilirler. çünkü bilim hızla ilerlemektedir ve küçük beyinleri kandırmak için olanaklar doğmaktadır.
bakire karı isteyen erkekler uçkurlarına sahip çıkıp evlenene kadar gece yarısı tv kuşağını beklemelidirler yahut bir koşu bayiye gidip dergiler satın almalıdırlar. bu durumda bir eşitsizlik söz konusu olmayacak, iki insan da birbirlerinin ilki olacak, sonsuz mutluluğa kavuşabileceklerdir oysa.
suç olduğunu düşündükleri bir şeyi yapmaktan dolayı vicdan azabı çekmeli ve ölmelidirler bu zihniyete sahip insanlar.
ataerkil toplum yapısının getirdiği sahiplik mantığı ile cinselliğe olan düşkünlük arasında bağlantı kuran saplantı cümlesi. adam karısının bakire olmasını ister ama her cinsel ilişki vajinal yoldan olmak zorunda olmadığından ve hatunun eline, ağzına ve gögüslerinin arasına aldığının hesabını tutacak bir sayaç icat edilmediğinden hiç bir anlam ifade edemeyecek bir istektir.
(bkz: kıllı da olsun mu)