belki ilginizi çeker
  1. · hocam geçen hafta ödev vermiştiniz
  2. · afro
  3. · 99 alınca ağlayan insan modeli
  4. · arka köşeyi kapatan öğrenci modeli
  5. · istiklal marşı okunurken göt pandikleyen arkadaş
  6. · ben bunu gördüm
  7. · popüler olduğunu sanan malak kızlar
  8. · aa bu benim lan
  9. · hocam ödev vermiştiniz diyen öğrenci
  10. · sivrisineği havada yakalamak
  11. · madde 98: hiç olmayacak birine dünyanın en inanılmaz konuşmasını yap (reklam)
gündem
  1. · hayatında hiç star wars izlememiş insan modeli
  2. · 21 kasım 2009 beşiktaş fenerbahçe maçı
  3. · dünyanın en güçlü 500 müslümanı
  4. · dersim katliamı
  5. · 22 kasım 2009 izmirlilerin pkk tepkisi
  6. · galatasaray
  7. · gece yarısını geçtiği halde sözlükte dolaşan kız
  8. · yardımı yanlış anlayan kız modeli
  9. · sleeping sun

her sınıfta bulunan tipler  

sayfa  / 2
  1. ilkokul olsun, ortaokul, lise, üniversite olsun; yıllardır aramızda dolaşan ve aşağı yukarı aynı yöntemlerle sosyal düzende var olan öğrencilerdir. tanışma anında "seni eski bir arkadaşıma benzettim" cümlesini sıkça duyarlar. seksizm yapmadan şu şekilde listelenebilirler:

1) pozitif şişman:

kişisel favorim. dış görünüşü yetersiz olanların uyumlu olma zorunluluğundan haberdar olması, zeki biri olduğuna işarettir.

2) esprili çirkin:

bunun kabiliyeti yılların birikimidir. latens dönemden itibaren kişiliğini bu yönde belirmek durumunda kalmıştır.

3) geek:

bilgisayar düşkünü, level okuru, frp tutkunu. lise yıllarında yüzüklerin efendisi filme çekildiği zaman bayram etmişlerdi ama tam randıman alamayınca kıyasıya eleştirmişlerdi.

4) sportif:

sulak yerde yetişmiş olmanın avantajlarını sıkça kullanır.

5) sosyal:

şuraya gezi yapalım, şu hafta kültür haftası olsun, şenlikler düzenlensin, dergi çıkaralım, sinema günü düzenleyelim diye diye bütün öğrenim hayatını heba eder.

6) köylü:

buna hep üzülmüşümdür. ortam şebeğidir, şivesiyle sürekli dalga geçilir. kendisi de bir süre sonra kabullenir bu durumu.

7) egomanyak:

kibirin vücut kazanmış halidir. pek sevilmez.

8) rocker:

ikinci favorim. sohbeti keyifli olur. faydalıdır da; nerede kimin konserinin yapılacağını her zaman bilir.
    (nietzsche der kopfschmerzer, 17.05.2009 22:14 ~ 22:31)
  2. tek başına takılan uyuyan,kitap okuyup müzik dinleyenler.
    (bkz: aa bu benim lan)
    (death, 17.05.2009 22:20)
  3. (aloe vera, 17.05.2009 22:22 ~ 22:23)
  4. dersin son dakikası hatta saniyesinde hocanın " sorusu olan var mı arkadaşlar?" sorusuna parmak kaldıran şerefsiz.
    (selenikom, 17.05.2009 22:23)
  5. bir de sınıfın en kabadayıları, asileri vardır. bunlar muhtemelen en arka sırada otururlar. müthiş özgüvenlidirler. belli bir duruşları vardır. çok fazla arkadaşları yoktur, dersleri dinlemezler. derslerde kulaklıklarını takıp metallica, nırvana, pantegram dinleyip kendi dünyalarında yaşarlar. dersleri de genelde iyi olmaz bu tiplerin. aptal olduklarından değil, sıradan olmama isteği... onlara göre hayat o tahtada yazan formüllerden çok daha farklıdır. camdan dışarı bakarken düşündükleri şey de yoldan geçen kamyonun özgür olduğu ama onun o sınıfta kalıp zaman geçirmesi gerektiğidir. ders bitene kadar o sırasında uyumaya devam eder, sıralarına mutlaka kazıdıkları bir müzisyen vardır.
    (just for now, 17.05.2009 22:25)
  6. "bence kopya çekmeyin yhaa" diyerek onurlu ayağına yatan, göt korkusu bol olan kız modeli.
    (valla ben onlarin yalancisiyim, 17.05.2009 22:27)
  7. (zsa zsa zsu, 17.05.2009 22:34)
  8. "15 dakika geçti ders düştü" haberi geldiğinde , "yok olum ben hocayı beklicem" diyen inek.

ödevi unuttuğunuzda "yarra yedin olum hoca kontrol etcek bugün" diyen piç.

nerde bi yavşak var şıp diye bulma yeteneği olan kaşar.

öss müfredatını ezbere bildiği halde sırf götlük olsun diye sizin geceler boyu çalıştığınız konuya "bu konu öss de çıkmıcak ki" deyip sizin bütün umutlarınızı sikip atan yavşak.

okulun yakınında evi olan ve mahalle esnafını çok iyi tanıyan , gerektiğinde döneri beleşe getirmenizi sağlayan deluğanlı.

sırf iki çalım atabiliyo diye kendini takım kaptanı ilan eden , sizi sürekli kaleye geçmeye zorlayan , ne kadar itiraz ederseniz edin "valla 10 dakka sonra ben geçcem kaleye" diyen , 10 dakika sonra da seslendiğinizde sizi duymamazlıktan gelen , olayı katakulleye getirip her maç kaleci olmanıza sebebiyet veren orospu çocuu.(evet sinirliyim ben bu adama)

ve en önemlisi! göte pandik yiyen , kafaya şaplak atılan , kulaklarına şlakk! diye vurdurma efekti yapılan , şamaroğlanına dönmüş , sürekli kaleye geçirilen , kantine gönderilen, hakkında kızlar tarafından "ahmet iyi çocuktur" diye bahsedilen sınıfın salağı. olmazsa olmaz.
    (örümböcük, 17.05.2009 22:36 ~ 23:09)
  9. +sınıfın ağır abileri : bunlar genelde "yaa hoca bırak bu işleri" cümlesini çok kullanırlar ve okul çıkışlarındaki kavgalarda elde ceket ile kaçarken görebilirsiniz.
    +hiç devamsızlık yapmayıp, derslerde sürekli söylenenleri not aldığı halde sınıfı zor geçen tipler : bunları hiçbir zaman çözemediğim için açıklama yazamıyorum.
    +küfürlü konuşmayı marifet sanan kızlar : erkeksi tavırlar takınıp bu tavırlarını iyice onurlandırmak için (nasıl bir onur ise) sınıfta bağırarak küfür etmeyi ve hatta zaman zaman bahçeye tükürmeyi alışkanlık edinmiş kızlar grubudur.
    +okula gelir gelmez uyuyup, öğle arasında kalkan sonra tekrar yatıp son dersin son 5 dakikasında kalkanlar : bunlar tüm gece uyumayıp oyun oynadıklarından yada internette gezindiklerinden uykusuzluklarını okulda giderirler.
    +iğrenç espri yapma makineleri : bunlar ikiye ayrılırlar. farkında olarak iğrenç espri yapanlar, komik olduğunu düşünerek iğrenç espri yapanlar. bunları bir sonraki ünitede ayrıntılı olarak işleyeceğiz.
    +hacker olduğunu sananlar : hackerızlanbiz.sitemynet.com gibi bir isimde internet sitesine sahip olduklarından kendilerini hacker sanan ve yaptığı saçma işleri anlatarak birşeyler yapmış imajı yaratmayı amaçlayan tipler.
    +hadi hep birlikte kaçalım denildiğinde sınıfta kalan tipler : bu kişiler genellikler sınıflara ikişer tane olarak paylaştırılır. nedeni ise, teki okula gelemediğinde (çok büyük bir durum olmadığı sürece okula gelir bunlar) yedeği olan 2. kişinin tüm sınıfı yok yazdırabilmesidir.
    (foxydevil, 17.05.2009 22:44)
  10. aynı sınıfta olup aşkları dillerden düşmeyen tipler.
    (erken teşhis, 17.05.2009 22:48)
  11. en ön sırada oturan gözlüklü çalışkan tipler:bunlar hiçbir dersi kaçırmazlar,ilköğretimden üniversiteye okul hayatınızın her kısmında mevcutturlar.derslerde hocanın söylediği esprileri bile not eder bunlar.(bkz: ben bunu gördüm)
    (phantom of the ophelia, 17.05.2009 22:56)
  12. rahat ikişer adet:

merve
    cansu
    gökhan
    emre
    gizem
    (hürrem, 17.05.2009 23:01)
  13. (bkz: arka köşeyi kapatan öğrenci modeli)
    bu benim.ilkokulda ilk kez geçtim sonra da bir daha hiç bırakmadım.dikenli telle çevirdim hatta.kopya için en gözönünde olmanıza rağmen normal hayatta kimse size dokanmaz karışmaz işte öyle birşey.
    (naylon brando, 17.05.2009 23:04)
  14. bütün kızlarla yakın arkadaş olan erkek öğrenci modeli,diğer erkek arkadaşları arasında ibne olduğu bile düşünülür.
    (rnoktaunokta, 17.05.2009 23:41)
  15. lise ve üniversitede şahit olduğum bu insanlar genelde 5 tiptir.
    sınıfın kaşarı:genelde rahat ve açık giyimli olupta canı istediğinde herkesle yatan,canı istemediğinde ise kimseye vermeyen kıl bir tiptir.
    sınıfın ineği:kız yada erkek olabilir,genelde gözlüklüdürler ve sınıfın en ön sıralarında oturupta sürekli not tutarlar.
    sınıfın umursamazı:bu tiplerde genelde erkekler olurlar ve sınıfın arka sıralarında oturupta kafalarına göre takılıp asla ders dinlemezler.
    sınıfın piçi:bu erkek tipide genelde sürekli espri yapmaya çalışan,boş boş takılan ve ona buna sarkan abazan tipidir.
    sınıfın güzeli:bu tipte sınıfın en güzel kızıdır ve çok kibirlidir.etrafa güzelim ama asla vermem imalı bakışlarla bakarlar.
    yurdum okullarında geneldeki tipler böyledir.
    (nickcode, 17.05.2009 23:46)
  16. aşk böcüğü, sevgi pıtırcığı ultra hassas dişi öğrenci.
    o ki, gönül işlerinde baş gösteren küçük pürüzlerde, sırasında feci ağlayandır.
    göz yaşları akıp boğmadan o sınıfı, kankileri başucunda toplanarak, tez teselli edilesidir.
    (hiç yoktan hiç, 17.05.2009 23:57)
  17. bütün dönem orda burda gezip sınav zamanı "ya nolur bana not versenize" diye yalvaran tip. ifrit oluyorum!

edit: belli ki bir tek benim sınıfımda varmış; ama var böyle bir tip inkar edemezsiniz. hala ifrit oluyorum çünkü yine sınav zamanı ve yine yalvarışlar başladı.
    (mimiksiz kereste, 18.05.2009 00:00 ~ 21.05.2009 17:26)
  18. "arka sıra dörtlüleri" olarak bilinen bir grup mutlaka bulunur.
    (falasquil, 18.05.2009 00:01)
  19. sınavdan 10 dk öncesine kadar tek satır çalışmayıp son 10 dk vuruşu ile sınava giren ve sizden yüksek alan tipler. allah sizi top etsin ulan.

edit: bela okuma diyen arkadaşlar olunca yumuşattım giriyi.
    (cd temizleme bezi, 18.05.2009 00:02 ~ 00:14)
  20. popüler olduğunu sanan malak kızlardır. bu sik kafalı japon askerleri yürüyüşleriyle, konuşmalarıyla, derse ilgileriyle, ilgi odağı olduklarını zanneder. gerçeği böyle değildir. mühendislik fakültesi bambaşka biyerdir. sen popüler olduğunu sanarken biz sana "koyunun olmadığı yerde abdurrahman çelebi" edasıyla yaklaşıyoruz ama farkında değilsin. mal seni. *

ayrıca o bıyıklarınızı da kesin lan.
    (jenerik yasamlar, 18.05.2009 00:07 ~ 00:08)
  21. sınıfın muhakkak bir deve dötü yalayanı, bir de yerden bitmesi olur. uzun olan ya kısayla uğraşır, ya da sınıfın tamamı kısayla dalga geçer, herkes uzunun yanında yer almak ister, sanki boyundan biraz verecekmiş gibi. bir tane inek zaten fixtir. hatta yandaş bir inek daha bulur, birlikte çalışırlar, her kursa katılırlar, hoca evinde seks partisi düzenlese ona bile giderler hocaya yakın olabilmek için. tembel olmazsa olmaz. diğerlerini etkileme gücünü kullanarak sayısını 4e 5e çıkartır. çete halinde takılıp sizin de çalışmamanızı sağlayabilirler. sportifilla ki en sosyal olan- olmaya çalışandır. kızlar dibinden ayrılmaz. hemcins badileriyle kantinde takılıp çelimsizlere laf atarlar. saf karakter her ama her sınıfta yer alır. her söylenene inanır, sınıfın dalga motorudur. illa ki herkes en az bir kere dalga geçer. bu sınıfın sportifinin falan himayesindedir. şebek misali kendini eğlendirmesini ister. en arka sıra çocuğu da kendine kendi gibi tipler bulup arkayı fuller. dersle alakaları yoktur. işleri güçleri geyiktir. uçak falan yapıp kafanıza atarlar. ha bir de uçağı geri yollamanız istenir. ama ne hikmetse hoca onlar atarken değil siz atarken görür uçağı. sınıfın 2li 3lü olan 2 tane kız grubu vardır. 1 grupta güzel olanlar, diğerinde ise çirkin olanlar yer alır. çirkinler güzel olanları çekiştirir, güzel olanlar da çirkinlerle dalga geçer, aşağılarlar. bu güzel grup da sportif takılanlarla cilveleşir, illa ki sevgili vardır bu iki grup arasında. sınıfın bir de erkek grubu vardır, çelimsizdirler, tip olarak bekleneni verecek konumda değildirler, kendi aralarında çok iyi anlaşırlar, sınıfın diğer kesimiyle araları pek iyi değildir. diğer grupların kimi zaman dalga konusu olur bunlar. bir tane bilgisayar manyağı olur illa. o da tip olarak çelimsizdir, her ihtiyacı olan rahatlıkla iletişim kurabilir. bir tane filozof tip bulunur. her şeyi bilir. kısa kısa konuşmalar yapabilirsiniz onunla anca. öyle uzun soluklu muhabbetlere yalnızca o isterse girersiniz. gizli ağa modundadır bu özelliğinden dolayı. ha bir de hocanın sürekli tahtaya kaldırdığı, özel işlerini yaptırdığı, sınıftakilerle ilgili bilgi topladığı tip var. evet bu tip hep sınıfın en arananı modundadır. tabi sadece ihtiyaç duyulduğunda. sınav zamanı illa ki çocukla kanka olunur, sorular alınmaya çalışılır, alınınca bütün ilişki kesilir diğer sınava kadar. sen hangi gruptaydınız bakalım sözlük ?
    (twiggy ramirez, 18.05.2009 00:16)
  22. üniversitede sınavdan birkaç gün önce ders notları istendiğinde "dersi dinleseydiniz siz de not tutsaydınız; burda eşeğiniz yok! "diye tepki veren çalışkan, çirkin, asosyal kız.
    (çikoprens, 18.05.2009 00:17)
  23. (anlat dedi tanrı sen sadece anlat, 19.05.2009 01:33)
  24. (jack diego, 19.05.2009 01:45 ~ 01:46)
  25. iyi dinleyin kesinlikle hak vereceksiniz.

çok uzun gözlem ve araştırma içeren giri

şişman çocuk: daima vardır. kilo olarak kesin birşey ifade edemeyiz ama gülen dalgacı herifin tekidir. lise hayatından sonra hatırlanmaz.
    şişman kız: sınıfın en popüler erkeğinin kankasıdır. daima birileri ile çıkar ayırılır ama kimsenin ruhu duymaz aşkların kadınıdır.
    popüler olan erkek: iki kişiye ayrılır. genellikle sınıflarda milleti peşinden sürükleyen iki lider vardır. birisi moron ve seviyesiz öteki akıllı zeki efendidir. ikisinde de hafif bir ulan var ya süperim karizması bulunur.
    cool adam: vardır. köşede oturur genç kızların sevgilisidir. çok büyük karizması vardır. daima bir spor dalında başarılıdır. sınıfın insanları arasında çekişme konusudur yanına oturma şerefi.
    cool kız: pek bulunmamakla beraber olduğu zamanlarda can yakıcıdır.
    kız dörtlüsü: şişman kız ve güzel kızlardan oluşur. genellikle zengin ailelerden gelip her tenefüs atıştırırlar. erkeklere para vermekten çekinmezler. arkadaş canlısı olmakla beraber sınıfta birilerine yakınlık kurarak onları onurlandırırlar. o kişileri üst kademeye çekerler.
    espiri adamı: bir veya daha fazla bulunur derslerde bolca gır gır şamata yapmayı kendilerine görev bilir sınıfı eğlendirme görevini üstlenirler.
    mal adam: sınıftaki en mantıksız ve malca işleri yapıp espiri adamı nın diline düşer. sınıfta üvey evlat gibidir. üzerine bolca geyik yapılır.
    sivilceli 31 adamı: günde 15 kere çekmenin hesaplarını yapar ve ne hikmetse okulun en güzel kızları ile çıkar bir şekilde. popülerdir ve çapkın sikici damgasını yiyerek 1-0 öne geçmiştir.
    sürekli ders konuşan not manyağı: unisex bir statü. kendisi ders konuşur not hesabı yapar. hocalardan ödev alır tüm herşeyi bilir derslerle alakalı. sınav dönemlerinde bolca revaçtadır.
    saman altından su yürütenler: orospu çocukları
    (durağa yaklaşırken stres yapan genç, 19.05.2009 02:06)
 sayfa  / 2

künye  ·  iletişim / şikayet / reklam  ·  sıkça sorulan sorular  ·  itü sözlük görseller  ·  itü sözlük extra  ·  itü sözlük mobil