büyük bir genelleme, haliyle hatalı ama zaten insanoğlunun genelleme huyu. kızmamak gerekir.böyle düşünenlerin yanlışını yüzüne vurmaktan çok, böyle düşünmelerine neden olan şeyleri bir gözden geçirelim.
rusya'da, doğal olarak türk genel yapısına birebir zıt olarak, daha açık tenli insanlar ve daha fazla renkli gözlü insan olduğundan, orada yaşayan rus kızının, diğer rus kızıyla rekabet edecek farklı faktörü bulunmaz. türkiyede sarışın ve mavi gözlü olmak bir türk kızı için x1000
rpm göt kalkma mekanizmasını doğururken, bu zavallılar ise aynada kendilerine baktıkları zaman esmer bir ten veya siyah bir saçın nedennini sorgular.
şimdi bu sarı ablalar, türkiyeye geldiği zaman, türkiyedeki kız dağılımının genelde kısa boylu ve esmer ve kahverenkli gözlü olduğunu farkedince farklı olduğunu anlaması zaman almaz. dolayısı ile ilgi göreceğini bilir. kaldı ki, bu ablaların ülkesinde günde 20€ harcayan insanın pek bir zengin(?) olduğu algısı vardır ( kimse bana komunizm yıkıldıktan sonra kapitalist rusyada refah arttı demesin.), ki bunlar ülkelerinde de çoğunlukla türkiye şartlarına göre fakir insanlardır. (rus kızlarını, sadece antalyada otellerindeki örneklerini akla getirmedik umarım.) peki bu kız,bunların etkisiyle ve diğer faktörlerle, bu topraklarda, gerçekten çalışmak yerine; istemese de , çoğu bu işe sürüklenir mi, evet. kendi ülkesinde dahi sabah hemşirelik yapıp akşam fahişelik yapan kaç anne olduğunu o da biliyor ve bunu utanç olduğunu (ya da olmadığını) bilerek bazıları bu tekilliğe sürükleniyor. sorun bakalım o üniversite mezunu 2 dil bilen olga'ya, bile bile omuzlarına kadar kıllı olan bazı türk adamlarıyla yatmak istiyor mu? bazısı bir müddet sonra, sıcak paranın etkisiyle bunu meslek haline getirir, ve gerçek anlamda fahişe olmaya başlar. kaldı ki bazı sarı ablaların da hemcinslerini utandıracak kadar serbest olması, bu işten çıkılamaz hale getirir.
bu sarı ablalar hakkında, bu konuda, dikkat ettiysen bir kısmı demiştim. ve dikkat ettiysen her zaman da demedim. işte bunu gören abaza arkadaşların aklına bu arka planı gelmez,geneller, ve tüm rus kızlarına fahişe damgasını yapıştırır. o adam bilmez ki,
anna kareninanın ülkesi rusya'da da onurlu, ve bir çift güzel söze ve saygıya ömür boyu sadık kalabilecek kızların,kadınların olduğunu. dolayısı ile adı fahişe olur onların, haksız yere.