her metal müzik dinleyeni satanist sanan amcalar 

adana çık aradan

1. keşke sadece amcalar inansa, malesef kadın, genç, yaşlı, toplumun her yaş grubundan insanın inandığı genel ve geçerli bir yargı. geçerli olan, metalcilerin satanist "olması" değil, satanist "sanılması" ona da açıklık getireyim.
    bu önyargının sebebi insanların bu konulardaki cehaleti ve bunu çok iyi kullanabilen medyanın toplum üzerindeki olumsuz etkisi olabilir.
    ama atalarımız güzel demiş; "her sakallıyı deden sanma" diye.
    (thor, 31.01.2007 22:34)

2. bu amcaların bir de her rap müzik dinleyeni satanist sananları vardır ki, her metal müzik dinleyeni satanist sanan amcalara kıyasla hoş görülmeleri olanaksızdır.zira metal müzikte bir yüzdeyle ifade edilmeleri mümkün olan satanist kesim, rap müzik için söz konusu dahi değildir. bu durum üzerine bu sanmaların nedeninin müzik türü ile ilintili değil de, amcaların tarz ve vizyon sahibi olan genç nesile karşı olan çekinceleriyle alakalı olduğunu söylemek daha yerinde bir yaklaşımdır. amcalar olayın dışında kalmış, şarkılar gürültülü, hızlı gelmeye başlamış; kıyafetler paspal, aksesuarlar itici gözükmektedir onların gözünden. böyle amcalarla mümkün mertebe münakaşaya girilmemeli, "amcacım genciz delikanlıyız bırak eğlenelim" tarzı söylemlerle gönülleri hoş tutulmalıdır.
    (diagonaleklem, 31.01.2007 22:59)
  3. bu amcalar,metal müziği dinleyen gençleri %50,%60 satanizmle alakadır diyen gençlerden daha az tehlikeli olup,medyanın kopardığı yaygara ile değerlendirme yapan cahil kişilerdir.

düzeltme: başlığı açan arkadaş %50,%60 diye bir rakamlardan bahsetmişti. rakamlar ona göndermedir ancak her zamanki gibi ilk giri silinmiş.
    (dünyayı kurtaran adam, 31.01.2007 23:00 ~ 13.03.2007 14:47)
  4. bunlar dinlenilen müziğin metal olduğunu anlayabilecek kapasitedeki amcalardır ayrıca.
    (langstrand, 31.01.2007 23:37 ~ 23:37)
  5. http://www.youtube.com/...

abimiz belgesel tarzında anlatmış. sanırım böyle bir tonlama ile anlatınca olaya daha bilimsel yaklaşılmış oluyor.

not : ayrıca videonun bir yorumu

"oha lan fonda çalan hammerfall-templars of steel olmasın?! allah sizi top etsin hemi.."
    (dna, 13.03.2007 13:34 ~ 13:38)
  6. trende, otobüste bu arkadaşları t-shirtlerinden analiz edip, cık cık diyen amcalardır.
    (gitaristkaptan, 13.03.2007 13:40 ~ 13:41)
  7. eğer bu bahsedilen amca babanız ve ona destekçi olan anneniz ise durum ilginç bir boyut kazanabilir.

r-ronn
    br-baba ronn
    ar-anne ronn

(okuldan yeni gelmişsinizdir, kapıdan eve admınızı atarsınız)

r:selamlar
    br:gel bakalım
    (salona doğru geçerken odanızdan alınmış ve salondaki sehpanın üzerine konulmuş pentagram anatolia kaseti dikkatinizi çeker, o sırada satanist cinayetleri ile ilgili bir haber vardır televizyonda - 90ların sonu)
    ar:gel otur yavrum(ne de olsa anne)
    r:hayırdır??
    br:nerdesin bu saate kadar?(bir taraftan pentagram kasetini süzmektedir)
    r:okuldaydım(vaziyet çakılmıştır)
    br:bu saate kadar sürer mi okul?
    r:ben de onu dedim işte...
    br:ne dedin?
    r:babam bunu yemez dedim
    br:kime dedin lan?
    r:şeytana
    br:??!!
    r:kusura bakma uyduk bi kere şeytana kestik bi kedi zaten bakire kız da bulamadık aramız açıldı(gülmemek için çene kasları kasılmaktadır)
    br:dalga mı geçiyon lan sen benle?
    r:neyse ben odama geçiyorum çok yoruldum, her tarafım cırmık oldu zaten(kahkaha mode on)
    br:bak hala konuşuyo(yüzde hafif bir sırıtma)
    r:neyse ben seni anneme bırakıyorum
    (1000 in the eastland melodisi eşliğinde odaya doğru yol alınır)
    (ronn, 13.03.2007 18:09 ~ 18:10)
  8. "evladım senin anan baban yok mu?" kişileridir. çok pis bakabilme yetisine sahiptirler.
    (morado, 17.09.2007 22:53)
  9. kuruyemişçide denizli havlusu bulamayınca vızzıklayıp "denizli havlusu bulundurmayan kuruyemişçiler" tespitinin ayarında kazadır olmuş bir sınıflandırma.

hayır arkadaşım ne bekliyordun? ömrü boyunca kısa saçlı, bıyıklı veyahut temiz yüzlü insanlar görmüş, hiç bir zaman dünya üzerinden gelip geçen gençlik akımlarının gözle görülür bir etkisine kapılmamış bir ülkede 50'sini 60 'ını 70 'ini deviren adamdan ne bekliyordun? "metalika dördüncü albümden sonra bozdu evelalla" mı yoksa "redatçilipepır 'lar seneye geliyomuş gençler" mi? hor görmeden önce empati yapmak lazım, empati için de üzerindeki tişörtü baksırı çıkarıp bi mukayese etmek lazım. aman ne liberal gençlik mına koyim. sktir.
    (lefteyenine, 17.09.2007 22:57 ~ 23:01)
  10. (bkz: burhan altıntop) (bkz: kedi katili)
    (zararsiz insan, 17.09.2007 23:52)