belki ilginizi çeker
  1. · giri ve nick uyumu
  2. · madde 97: bir ünlü şahsiyeti seninle mcdonald's a gitmeye ikna et (reklam)
gündem
  1. · bakire kız ile evlenmenin verdiği huzur
  2. · annenin gençlik fotoğrafları
  3. · itü sözlük yazarlarından özlü sözler
  4. · aylin aslım
  5. · author gibi erkekler
  6. · thierry henry
  7. · kurban bayramı vahşeti
  8. · tipsiz kokan ama en kıyak hatunu götüren erkek
  9. · ajdar anık

her mahallede bulunan tipler  

1. tıpkı sınıfta bulunan tipler gibi bunlar da seleflerini hatırlatan insanlar, fakat sınıftakilere nazaran daha bariz karakteristikleri var. hem dış görünüşleri, hem davranışları, hem de düşünce yapıları birbirleriyle benzerlik gösteriyor. keza her semtte sadece birer adet bulunmaları da insanı cylon teorisi üzerinde düşünmeye itiyor;

1) emekli albay: kapı zilinin üzerinde "e. albay" ibaresi mutlaka bulunur. semt sakinlerince sevilir. sert fakat güven veren bir mizacı vardır. cumhuriyet okur. akşam üstleri torununu gezdirir, hafta sonları asker arkadaşlarıyla ordu evinde dinlenir. rakı içer, türk sanat müziği sever. siyaset konuşmaktan hoşlanmaz ama konu tarih olduğu zaman susmak bilmez.

2) bütün gün kahvehane önünde takılan amca: en belirgin özellikleri elindeki bastonu ve kafasındaki kasketidir. yanına yaklaştığınız vakit kulak memelerinin kaplayan kılları görebilirsiniz. genellikle güler yüzlüdür. esnafla şakalaşmaya bayılır. pişti, yanık, batak, koz maça gibi envai çeşit oyun bilir. kendisi gibi emekli olan bir tane tavla ekürisi vardır. yaz kış demeden bağıra çağıra tavla atarlar.

3) yaşlı ama bakımlı, medeni ve konken sever kadın: bu teyze cumhuriyetin bekçisidir. miting, toplantı, belediye gezisi, muhtar teftişi, aza seçimleri gibi siyasi aktivitelerde bulunur. boş vakitlerinde konken günlerine gider. tipik bir özelliği konuşmaya başlamadan önce iki parmağıyla ağzının kenarındaki hayali tükürükleri temizler gibi yapmasıdır.

5) fırlama taksici: semtin çocuğudur. orada doğup orada büyümüştür. insanlarını sahiplenir. yabancıları sevmez. direksiyon koltuğunun altındaki levye pek çok kavga görmüştür. gecenin bir yarısı sokaktan gelen kavga sesleri duyup kafanızı pencereden uzatırsanız, fırlama taksiciyi olay yerinde mutlaka görürsünüz.

4) topuk sesine duyarlı giriş kat sakini teyze: kendisi hakkında çokça yazıldı çizildi ama kısa bir özet geçmek gerekirse; bu teyzenin saat kaç olursa olsun merdiven sesini duyduğu vakit kapısını iki parmak aralayıp bakmak gibi bir huyu vardır. genellikle duldur ve salonunda siyah beyaz fotoğraflar bulunur. çocuklarını bayramdan bayrama görür, yaşadığı yalnızlık sebebiyle yıllar geçtikçe misantropik olur. camının önünde top oynanmasından ve araba parkedilmesinden hoşlanmaz.
    (nietzsche der kopfschmerzer, 28.05.2009 22:44 ~ 22:48)
  2. maç ayarlayan abiler vardır bi de.

başka mahallelerle halı saha maçı ayarlarlar. girişkendirler. organizasyonlar ayarlarlar bazen böyle. maksat mahallemizdeki birlik beraberlik pekişsin, mahallemizin çocukları diğer mahallelere yeteneklerini sergilesindir.

her neyse, doluştuk taksiye tam 7 kişi -evet yazıyla yedidir hatta bu-, sahaya gidiyoruz efendim. taksi vatan caddesi'nde 90'la gidiyor, bakın 100 demiyorum ki salladığım belli olmasın. eheho yok yok sallamıyorum valla. her neyse tam o esnada abimiz "dur dayı dur dur çek sağa" diye dellendi. noldu lan falan olduk*, 90'la giden araba durdu. açtı kapıyı "ggghhhhııırraaaakk ptüüüüühhhh" diye balgam attı. "tamam devam et" dedi. ettik de.

(bkz: bu da böyle bir anımdı işte)
    (dedim bak dedim yanlış adama çattın dedim, 28.05.2009 22:59 ~ 23:02)
  3. evinde en az 15 adet kedi bulunan hafif yaşlı bayan: bunlardan da her mahallede bulunur,iyi kalpli hayvansever hatunlardır.evlerinde bir sürü kedi beslerler,sokak kedileri bunların evine istedikleri gibi girip çıkarlar.mart aylarında şenlik vardır bu teyzelerin evinde.

metalci ergen : müziğin sesini sonuna kadar açar,yaşlıların kafasını şişirir,yeni öğrenmeye başladığı elektro gitarından çıkan seslerle de verdiği rahatsızlığı pekiştirir.
    (phantom of the ophelia, 28.05.2009 23:05 ~ 31.05.2009 01:57)
  4. fısıltı gazetesi teyzeler: tüm haberler bu teyzelerdedir, herkesi dikkatlice izlerler. yılların tecrübesi ile iyi dedikodu yaparlar.
    (onbirdakika, 28.05.2009 23:08)
  5. (bkz: bi tur versene lan)
    (ilişik yaşam formu, 28.05.2009 23:08)
  6. memleket elden gidiyor adamı: "sattılar lan ülkeyi!" argümanının neferidir. mesleği bakkallık ya da berberlik olabilir.
    (nietzsche der kopfschmerzer, 29.05.2009 01:07)
  7. otlakçı tip. çocukluk arkadaşı olması sebebiyle ses edilmez ama bu tipin hiçbir zaman parası olmaz, en fazla sigarayı o içer ama hiç paket taşımaz. bir yere gidileceği zaman "benim 5 kuruş param yok" der ve diğer arkadaşların da gitmesine engel olur ya da birisi bunu çeker.
    (montana, 29.05.2009 01:08)
  8. balkonunda oturup akşama kadar geleni gideni izleyen ve balkonunda aşağı hayırdır nereye diye merakını gidermeye çalışan dedikodu küpü kadındır.
    (yeşil erik, 29.05.2009 01:11)
  9. mahalle delikanlıları- genelde ipsiz sapsız gece gündüz dolaşırlar, tabi işten gelip soluğu sokak köşesinde alanları da bulunur, kesin bir adet liseli ya da dershaneye giden bir sevgilisi -genelde elebaşının- vardır. yanlarından geçerken kızın "annem senle çok dolaştığımı söylüyor, ders çalışamıyormuşum" demesi üzerine bıçkının "yaağğ kızım gerekiyorsa görüşmeyiz tamam mı icabında!?" diye fedakar yaklaşımını duyabiliriz.

köpekçiler- köpek besleyen tiplerdir, mahallede eğer bir park varsa cümbüşü izlemek gayet de eğlencelidir. rex birinin oğludur, ahmet amca karabaş'ın babası olarak anılır. ilk duyulduğunda nereye geldim ben şeklinde bir şaşkınlık yaşanabilir, ulan hayvanlara çocuğum diyorlar kesin alacakaranlık kuşağındayım ya da tımarhanede diye telaşa düşülebilir. ama çok sıcak kanlı insanlardır ve bir şey oldu mu yardıma ilk koşan genelde köpekçilerdir.

kavgacı çift- aslında apartmanda bulunur ama en azından sokak namlarını bilir bunların. gecenin 2sinde cam çerçeve inebilir, biri diğerini merdivende sürükleyebilir hatta kadın erkeği balkona kapatabilir ve tüm mahalle "melooş, melooş aç kapıyı üşüyorum ben aşkım" nidalarını duyabilir. bu kadar kavga dövüşe rağmen ertesi gün çifti sarmaş dolaş görebilir hatta komşuysanız afedersiniz ritmik sevişme sesine bile ister istemez kulak misafiri olabilirsiniz.

'öğrenci evi mensupları'- hücre evi gibi oldu ama öyledir tabii, sosyoekonomik durumu ne olursa olsun bir mahallenin olmazsa olmazıdır. müzik sesi pek eksik olmaz, gelen giden de çoktur. eğer dedikoducu teyze varsa etrafta 'ot içiyolar, esrar içiyorlar, karılar kızlar gırla geliyor edepsiz bunlar' şeklinde mahalleliye nifak tohumu ekebilir eğer nizamı bozan bir durum oluşursa bok atılacak ilk kurbanlar da bu garibanlar olur. oysa bu çocuklar işindedir gücündedir, kimseyle pek ilgilenmezler. hoş ilk maddedeki delikanlıların bunları çekememezlik durumları da bazen söz konusudur ama olsundur, sallamazlar gene de he der geçer, tahsiline ve eğlenmesine bakarlar.
    (emo the unlucky polar bear, 29.05.2009 01:24)
  10. (bkz: sarı)*
    (idrak yolları, 29.05.2009 01:25 ~ 01:27)
  11. (bkz: klişe tim)
    (trasker, 29.05.2009 01:25)
  12. (bkz: mahallenin delisi)
    (evilspirit, 29.05.2009 01:27)
  13. her gün başı ağrıyan ve çocuklara "gidin başka yerde oynayın kafam şişti" diyen,çocuklar gitmediğinde balkondan aşağıya su döken bir teyze...
    (bencillik değil bu sadece aşk, 29.05.2009 01:32)
  14. ikametgah satarak geçimini sağlayan bir adet muhtar.
    (abriskil, 29.05.2009 02:03)
  15. kedi besleyen, genellikle dul veya hiç evlenmemiş, agresif hareketleriyle özellikle mahalle çocukları tarafından sevilmeyen hanım teyzeler.
    (ben değil bir arkadaşım, 29.05.2009 23:40)
  16. ''sallandıracaksın taksimde bunlardan iki tanesini. bak bi daha yapıyolar mı.'' vecizesini ağızlarından düşürmeyen 30yaş üstü adamlar.
    (öz mayamili, 30.05.2009 00:31 ~ 00:31)
  17. sarı: her mahallede muhakkak bulunan sarışın arkadaştır. lakabı tüm mahallelerde sarıdır. lakabın yanına isim gelebilir.
    (karga karga gak dedi, 30.05.2009 01:54)
  18. sokak arasında top oynayan çocukların topunu alıp orjinalini ilhan mansız'ın 2002 dünya kupasında roberto carlos'a yaptığı hareketi yapamayan tiplerdir.
    (karantina, 30.05.2009 23:44)
  19. (bkz: hayvan sevgisinden nasibini almamış bekar teyzeler)
    (kl7mu, 30.05.2009 23:48 ~ 23:49)
  20. bakkala girip herşeyin fiyatını sorup hiçbir şey almayan çocuk.
    arabanızın sileceğine arabanıza çarptım hesabı ödeyemiyorum yazan bir kağıt bırakıp uzaktan sizi seyreden manyak.
    bahçesinden kıl, pardon meyve aldırmayan bir teyze.
    çocuklar burda oynamayın diyen bir başka teyze.
    arabasını çocuklara yıkatan bir amca.
    (katilolmaklazım, 12.07.2009 22:24)
  21. her mahallede istisnasız,çocukların yaptığı muzurlukları büyüklere ispiyonlayan bir başka çocuk vardır..

hafta sonu çocuklar oynuyor sokakta,dün hatta..bizimde bahçenin ağaçları böyle duvardan sarkar,henüz olmamış narları araklayan 2-3 tane velet vardı..hani yiyeceğinden değil ya maksat heyecan olsun,bizde yapardık..akabinde ;

- abi bak narlara dalıyolar..
    - sen neden dalmıyosun düdük!alsana iki üç tane sende..
    (manasız bir bakış..)

ulan taaa benim zamanımda da vardı bu çocuklardan,hala var..genetik midir nedir ? anlamadım ki..

(bkz: eriklere dalan var)
    (kişisel olmayan ileti, 12.07.2009 22:29 ~ 22:30)
  22. (bkz: sapık)
    (hacktor, 12.07.2009 22:30)
  23. oyun oynayan çoçukların toplarını eline alıp '' ben şimdi bu topu kesiyim mi he kesiyim mi???'' deyip, o gözlüklerinden kocaman mavi gözlerini taşırıcak hale getiren, takma dişlerini çıkartıcakmış gibi bütün tükürüklerini dışarı savurarak konuşan, akabinde hemen bir mutfağa gidip bıçak alıp o topu patlatma moduna geçicekmiş gibi duran ve bu sırada penceremden dışarı baktığımda zavallı çoçukların gözyaşlarıyla karışık toplarını isteme girişimleri. napsın çoçuklar, ben de böyle bir tip görsem karşımda, gece rüyama bile girer, kabusum olur. * *
    (just for now, 12.07.2009 22:30 ~ 22:33)
  24. (bkz: arsanın orada duran gençler)
    (bkz: dudullu postası)
    (yerçekimli karanfil, 12.07.2009 23:41)

künye  ·  iletişim / şikayet / reklam  ·  sıkça sorulan sorular  ·  itü sözlük görseller  ·  itü sözlük extra  ·  itü sözlük mobil