erkeklerde had safhada bulunan güdüdür. aslında fiziksel ilişki için duygusal bir paylaşım aramayan, cinsel ilişkiyi işemekle bir tutan
* erkek, kadının daha paylaşımcı ve daha kaliteli bir cinsel ilişki anlayışı olduğunu bilir. zaaflarını dışa vurmak kadar hiçbir şeyden korkmayan erkek, tabiri caizse önüne gelenle yatıyor olmanın
* aslında büyük bir zaaf olduğunun farkındadır. sefil beyninin gözden uzak kalmış kıyıları cılız bir sesle kıvranmaktadır; "senin erkeklik sandığın şey aslında zayıflık" diye. erkeğin birlikte olacağı karşı cinste aradığı özelliklerin bir köpeğin karşı cinste aradığı özelliklerden pek de bir farkının olmaması yanında kadının bu konuda çok daha seçici olması gerçeğini kadına toplumun
* yaptığı baskıya bağlamıştır çoğu erkek. onlara göre; yapabilecek olsa kadın da onların yaptığını yapacaktır.
kuşu kalksın yeter kıstasıyla yaşayacaktır. ancak toplumsal baskı unsuru kadını, cinselliğini erkek kadar rahat yaşayamamaya ve yaşadıklarını da son derece kapalı yaşamaya itmiştir. yani erkek gibi "koydum çocuğu" diye dolaşmayan kadın, en az erkeğin kaşar olduğu kadar kaşardır ama göstermemektedir. bunu ispatlamak için perişan olmaktadır erkek. asıl kendisinin çift kaşar olduğunu bilir, ancak toplumda kadının cinselliğine yüklenen
orospu kavramının karşılığı erkeğin cinselliğinde
erkek olmak şeklinde vücut bulduğundan, erkekler buradan yırtmaktadır. orospuluk, kaşarlık, kevaşelik (...) anlayışlarına ve tanımlarına bakalım; bu tanımların kapsamına girmeyecek kaç erkek vardır? zihinlerinin küçücük, minicik, güçsüz ve silik bir tarafsız kısmı olan bitenin farkında olduğundan, en iyi savunma saldırıdır zihniyetiyle sürekli olarak kızların da en az kendileri kadar "kaşar" olduğunu kanıtlamaya çalışan sefil erkek çabalarıdır bu tespitler. daha fazlası değil. kadını da kendileri gibi sanmak hoşlarına gider, vicdanlarını rahatlatır. "ben onu vurmasam o beni vuracaktı" şeklinde meşrulaştırmalar oluşturmaya çalışmanın ürünüdür bu güdüler. bir gün "adam olma"nın erkek olmaya değeceğini öğreneceklerdir.
(bkz:
benim hala umudum var)