belki ilginizi çeker
  1. · her estonyalı taş doğar ohş
  2. · bugünlerde kürt olmak
  3. · her kürt peşmerge doğar
  4. · her kürt peşmerge doğar
gündem
  1. · dtp genel başkanının izmirlileri tehdit etmesi
  2. · çok istenip de olunamayan meslekler
  3. · zongul ducks
  4. · hayatında hiç star wars izlememiş insan modeli
  5. · kedi keserek internette yayınlayan kız
  6. · colin kazım richards
  7. · sevgilinin 5 gün aramayıp naber diye mesaj çekmesi
  8. · özel üniversite
  9. · satranç

her kürt peşmerge doğar  

1. (azwepsa, 27.10.2007 10:27)
  2. (genius kusagami, 27.10.2007 10:40)
  3. yaa bir cinnet hali, yada kavramı beyinlere kazımak amaçlı sistematik bir çalışma ürünü başlıklar sınıfından bir cümle, bir tanım, bir önerme dahadır.

(bkz: bugünlerde kürt olmak)
    (bkz: kürt çocukları)
    (bkz: her kürt peşmerge doğar)
    ...

sürer gider bu böyle, artık anlamsız olan uzun uzun tanımlamalarla, kavramlarla uğraşmama hissiyatını oluşturmaktadır bünyemde.

sol framede her an ''kürt'' kelimesine sahip bir başlık.

şahsi fikrim; sistematik olarak, her üç saniyede bir kürt kelimesini duymamız sağlanmaya çalışılıyor. üstelik bunu eleştiremezsinizde, çünkü bu kaka, pis bir şeydir. cinnet ruhu içerisinde açılmış yada söylenmiş bu kelamları durmadan duymak, dinlemek, okumak zorunda mıyım da dememelisiniz. kakadır böyle düşünceler.salise salise kafamıza vura vura durmadan kürt, kürt , kürt ... dinlemeli, okumalı, özümsemeliyiz. kafamıza yerleştirilmeliyiz.

üstelik onlar bu toprakların ezilmiş, kaş göz korelasyonu beğenilmeyen, devletçe engellenen, ket vurulan, önlerine setler çekilmiş, ezilmişleridir. feodal ve çağdışı kalmış sosyal yaşamlarından kendileri sorumlu değildir, devletin suçudur. töre cinayetlerinide devlet işler, küfrede küfrede sokaklarda da devlet konuşur, yağmur yağmazsa bundan da devlet suçludur. kadınlara köle muamelesini devlet yapmaktadır, devlet başlık parasından vergi almaktadır.askere çağrılmamaları gerekir, elektrik, su faturalarını ödememeleri gerekir, vergi istenmemesi gerekir. ( gülmeyiniz, bu talepler ciddi ciddi dillendirildi bu topraklarda) onlar yerine bizim ödememiz gerekir. çünkü parasını ödedikten sonra herkes kullanabilir, bu da ezilmiş bir halkın mensuplarından beklenmemelidir.zaman zaman ayrı bir halk olarak da tanımlamalar okumaktayız ve evet bu kelimeyi özellikle kullanmıyorum.

açık olmakta fayda görüyorum her zaman;

napolyon un sözüdür; ''eğer dünya tek bir devlet olsaydı, başkenti istanbul olurdu'' demiş asaleti kendinden menkul şahıs. ne demektir bu, jeopolitik, ticari, ulaşım, ekonomik bir cazibe alanıdır, o nedenle materyalist düşünce gereği ne yaparsan yap gelişir, gelişir, gelişir. bu istemsiz ve olağan bir durumdur diye. yani zırt pırt duyuyoruz hani, devlet yatırım yapsın babo laflarını ya, bunlar boş laflar. bakın türkiye cumhuriyeti ankara ya 85 yıldır para yağıyor, askeri, polisi, bürokratı, memuru , şusu , busu yer gök devletten geçiniyor. inşaat sektörü sırf devlete çalışsa aç kalmıyor. ama ankara yı değil istanbul, bursa yı, kocaeli yi geçtim, izmir bile yapamamış. üstelik kat be kat fazla yatırım yapmış, ankara ya. hala da yapıyor.

yalandır bu devletin, özel sektörün yatırım yapması talepleri, muhabbetleri. devlet çivi çakmamış lafları. devlet bu laflara kanıp sıcaklık ortalaması -20 lerde gezen, 9 ay kar kaplı yerlere şeker fabrikası kurmuştur. üretse kaç yazar, nasıl sevkedecek bu ürettiği şekeri diye düşünülüp taşınılmadan, fizibilite çalışmaları yapılmadan.

bir bölgenin, coğrafyanın gelişmesi için, sadece sermaye birikimi gerekmez yada yeterli değildir. ticaret yollarının üzerinde olmalıdır. ulaşım olanakları deniz yollarınıda kapsayacak zenginlikte olmalıdır. su yollarında olmalıdır.nesiller boyu kendini besleyecek tarım bölgelerine sahip olmalıdır, ihtiyacı olan doğal kaynaklara sahip olmalıdır.

ihtiyaçlar ortaya çıktıkça karşılanır. tüm insanlık tarihi bu şekilde gelişmiştir.

bırakınız bik bik yorumlarda bulunmayı, açın iki arkeoloji kitabı , tarih kitabı okuyun, çağın gereklerine sahip, su, besin problemi olmayan bölgelerde medeniyetler yeşerir, gelişir, hatta evrim geçirir, en sonunda çağ atlar. ne medeniyetler kurulmuş, gelişmiş, nerdeyse tüm dünyaya hakimiyet kurmuş, sonrasında 10 yıllık bir kuraklıkla, daha cazip ticari yolların keşfiyle, yeni teknolojik gelişmelere uygun kaynaklara sahip olmamalarıyla, kaybolmuş, bitmiş, silinmiştir.

bugün çok öykündüğümüz iskandinav, anglosakson ülkelerinde çocuğu olmayan yada araba kullanmayan yani ihtiyacı olmayan bir hizmet içinde devlete vergi ödeyen insanlar, ciddi ciddi vergi indirimleri istemeye başlıyorlar. üstelik bu insanlar saçmalamıyor olsa gerek ki, bu ülkelerin parlementoları, düşünce klüpleri, kurumları oturup bunu tartışıyor, görüşüyor, konsensusa varmaya çalışıyor.

bizde burda oturmuş, devlet 1800 rakımlı köye elektrik, su, eğitim, ulaşım ve sağlık hizmeti götürmemiştir diye eleştiriyoruz. şaka gibiyiz bence. 1800 rakımlı, hadi elektriği geçtim, suyu olmayan, kendi kendine yetemediğinden ulaşıma muhtaç bir yerde ne halt yemeye yerleşke kurdunda şimdi hizmet istiyorsunuz allahasen. devletin buraya bu hizmetleri götürmektense, orada ki arkadaşları alıp düze getirmesi daha makul, mantıklı olur.

taşıma suyla değirmen dönmez, kendimizi kandırmayalım.

devlet tanrıda değildir, kimin nerde doğacağını, annesinin babasının kim olacağınada müdahil olamaz. birbirimizi kandırmayalım.

neyse bence bu tip tanımlamalarla amaç, kimsenin gık bile dememesini sağlamaktır. bir nevi psikolojik hastalık olan savunma mekanizmalarıdır. bu edebiyatıdan ve öngörülen sonuçlarından faydalanma çabasıdır.
    (just call me daydreamer, 27.10.2007 12:33 ~ 12:39)
  4. bugün iş gereği tanıştığım ve eğitim verdiğim 3 kürte malzemelerin hafif olsalar bile uzun süre taşındıklarında ağırlaşacağını anlatmak üzere askere gidip gitmediklerini sorduğumda, 2si evet, 1i hayır dedi.
    sonra da askerde tüfek taşıtılmasından bahsederken gururla, "askere gitmedim ama tüfek taşıdım" demesi üzerine irkildiğimi söyleyebilirim. belki de onların deyimi ile "kırsal"da çatıştı bu adam. evet, belki de her kürt, bu eğitimden geçiyor, tüfek tutmasını öğreniyor.

bu üç kardeşin de (birbirlerine pek benzemiyorlardı) tüm gün boyunca özellikle eğitimde ve sınavda kürtçe konuşuyor olmaları ile kendimi yabancı hissettim.

benim işyerimde, benim verdiğim eğitimde, bu adamlar kendi aralarında anlamadığım bir dilde konuşuyorlar. sınavlarda da konuşarak kopya çekebiliyorlar ve ben birşey yapmıyorum ve yapamıyorum.

ama kalkıp, bu insanlar dışlandıklarını, ayrımcılık olduğunu söylüyorlar ya, o zaman kalkıp da elime bir yüksek gerilim kablosu geçirip, vurasım var. vurdukça esneyecek ki, dışlamayı, ayrımcılığı yapmayan bir kişi olarak bu davranışı haketmediğime inanıyorum.

işte o zaman yapmış olacağım bu ayrımcılığı, dışlamayı ve evet rahatlayacağım.
    çünkü bugün ayrımcılık ve saygısızlık yapan ben değilim. ama fırsatım olursa da yaparım bundan sonra.
    (right lane must exist, 01.04.2008 16:44)
  5. (kaltwinter, 09.04.2009 16:23)
  6. (otakuron, 09.04.2009 16:29)
  7. (bkz: reklam kokan hareketler bunlar)

her türk asker doğar ibaresiyle son derece alakasız bir cümledir.askerlik sadece savaş odaklı değildir.savaş söz konusu olduğunda "da"harekete geçen güvenlik unsurudur.legaldir.
    peşmerge sadece savaşçıdır.savaş odaklıdır.

her türk asker doğar, ne mutlu türküm diyene, türküm, doğruyum, çalışkanım,... buharlaşmak üzere bir devleti toparlamak içindi herşey.türlü politikalar denendi (osmanlıcılık, ümmetçilik,..) sömürgeleşmemek için dönem şartlar gereği.ancak m.kemal "..türküm diyene!" derken bir ırka değil millete seslendi.aksini iddia eden atatürk milliyetçiliğinin ırkçılığa karşı olduğundan haberi yoktur.
    hamaset yapıyo gibi olmasın ama vatanı kabul eden herkes bu toprakların sahibidir.savaşları, krizleri, devrimleri,.. birlikte atlattık.

ırk ve din üzerinden yapılan siyasetler kendi kendini çürütmeye mahkumdur. hrant dink i öldüren türkle dağa çıkan kürt arasında hiç bir fark yok.her ikisi de teröre hizmet ediyor.seçme şansımızın olmadığı, ya da bir başkasını ilgilendirmeyen kişisel değerlerimize saygı duyalım.
    (nisanart, 09.04.2009 17:03)
  8. (bkz: ybsg)
    (kazıklı voyvoda, 09.04.2009 17:38)
  9. (rebeliusa, 09.04.2009 17:39)
  10. kardeş peşmerge doğar mı doğmaz mı bilemem ama vallahi giren girdiği zaman peşmergesinden de, lazdan da, türkten de aynı ses geliyor bugünlerde. o yüzden ülke battığı zaman peşmergeliğin bir karı olacaksa buyrun olunsun.
    (rwac, 09.04.2009 17:46 ~ 17:47)
  11. evet bende kürt'üm bende peşmergeyim.hatta size bu satırlarımı dağlardan yazıyorum yavşak bağlantı arada kopuyor ama napcan işte idare ediyoruz.
    ya bırakın arkadaşım bu genellemeleri adam akıllı duran hatta kürt olduğundan bahsetmeyen adamları bile gaza getirip damarına basıyorsunuz,çıldırtıp isyana sevkediyorsunuz sonra neymiş kürt bölücüymüş,kürtten her bok beklenirmiş,kürt peşmergeymiş falanmış filanmış...
    bende kürt kökenliyim evet ama ben bunu ortaokulda din kültürü öğretmenimden öğrendim.sizin sandığınız gibi kürt kökenli aileler çocuklarını militan olarak yetiştirmiyor yani...bizim köyde öğretmenlik yapmış adım soyadımdan yola çıkmış çekti beni yanına sorguladı resmen akşam söyledim babama keşke söylemeseydin dedi anlam veremedim ufağım tabi neden söylememem gerektiğini kopya çekmediğim halde suçlandığımda anladım,sözlüye kalkmadan eksi aldığımda anladım,karnemde din kültürü gibi kolay bir dersten 2 aldığımı görünce anladım,ben hiçbir zaman kürt olduğumu bağırmadım ama ben türkiye maçında kırmızı beyaz formayla gezerken sizin o milliyetçi kardeşleriniz çıkar lan o formayı hakaret mi ediyon lan bize diye bağırdılar,ben istiklal marşını söylemkten hiç gocunmadım ben yaşadığım ülkenin de,içtiğim suyun da,yediğim ekmeğin de,taşıdığım kimliğin de farkındaydım
    ama bazı ülke bütünlüğünü savunan milliyetçi kardeşleriniz var ya onlar farkında değildi her kürt'ün bölücü olmadığının,her kürt'ün kürdistan hayali olmadığını.biz burada böyle mutluyuz dedikçe siktirgit diyenleri biliyoruz.
    evet ben de peşmergeyim...açın gözlerinizi de asıl düşmanlarınızla ilgilenin.
    (brokoli sevmiyorum ama sen yaparsan yerim, 09.04.2009 18:04)
  12. bırak alla sen her doğan bebeğin bildiği tek şey vardır o da meme !
    (disaynirolmakyadaolmamak, 09.04.2009 21:42)
  13. (bkz: türk kürt kardeştir ayrım yapan kalleştir)

ayrıca ;

yani sistem kendi verdigi kimligi
    zirt pirt geri istemektedir.
    dogdugu yer yüzünden
    dogustan kavgaci zannedilen ama
    pek çogu kavgadan nefret eden ;
    kavgaci,
    esmer,
    cesur,
    korkak,
    çogu kürt
    çogu türk
    çocuklardik...

(bkz: yılmaz erdoğan)
    (nathanael, 09.04.2009 21:57)

künye  ·  iletişim / şikayet / reklam  ·  sıkça sorulan sorular  ·  itü sözlük görseller  ·  itü sözlük extra  ·  itü sözlük mobil