belki ilginizi çeker
  1. · üniversitekondu
  2. · sen bir kapağı at gerisi kolay
  3. · her ile bir üniversite açılacak
gündem
  1. · dünyanın en seksi şarkısı
  2. · başkaları sevinsin diye yapılan atraksiyonlar
  3. · itü sözlük yazarlarının aslında içmek istedikleri
  4. · ateist yazarların itü sözlük ten defolup gitmeleri
  5. · yeşim salkım
  6. · yök ün katsayı uygulamasını kaldırması
  7. · prison brake
  8. · kaşık bükmek
  9. · aşk dörtgeni

her ile bir üniversite  

1. son dönemde açılan üniversitelerin toplamından 1-2 bilimsel çalışmanın ancak çıkması ile ne kadar başarılı olduğu görülebilecek proje.
    (quasi magistra, 17.06.2007 20:36 ~ 10.10.2008 19:19)
  2. şaştığım olay.varolan üniversitelerin eğitimi şüphe götürürken,mezun olanların büyük bir bölümü işsiz kalırken,halen eğitim fakülteleri mezunlarının,okudukları işi yapmak için kpss denen lanet sınava girmesi gerekirken,teknik fakültelerden mezun olanlar kalifiye değilken,sırf oy kazanma politikası için girişilen aymazlıktır,gaflettir,dalalettir.iktidar sevdası için gençlerin gelecekleriyle oynamayı bile göze alanlar,keşke bu enerjilerini var olan üniversitelerin mezunlarına iş sahaları açmakla harcasalar.
    (hemokudumhemyazdim, 17.06.2007 20:58 ~ 20:59)
  3. (hansvoralberg, 17.06.2007 21:02)
  4. "işsizlerimiz vasıflı olacak" anlamına gelen seçim vaadidir...
    (yilan tislak, 23.06.2007 02:56)
  5. üniversite yapılacak şehirde yaşayan insanlardan oy alabilmek adına siyasetçilerin; pervasızlığın ve yüzsüzlüğün hiç ama hiç utanmadan doruklarına çıkması sonucu ağızlarından çıkan vaat.

işin ilginci verdikleri sözleri tutabilmek adına normalde lise olması bile imkansız gözüken yerleri birer üniversiteye çevirmeyi başarıyorlar.

(bkz: yazıklar olsun)
    (maslow, 23.06.2007 03:09 ~ 03:10)
  6. (volkanat, 23.06.2007 03:17)
  7. "il sayısını 250'ye çıkaracağız" gibi bir vaadi de bulunan cem uzan'ın ağzına daha çok yakıştığını düşündüğüm seçim zırvası. hiç değilse o söyleyince gülüyoruz falan, güzel oluyor. ama şu an iktidarda bulunan ve seçim sonrasında yine parlamentoda olması kuvvetle muhtemel bir başbakanın ağzından duyunca bunları, korkuyorum doğrusu. bir de gerçekleştirmeye kalkarlar falan, o zaman az bir saygınlığı kalmış küçük üniversitelerin vay haline. ondan sonra üniversite mezunu nitelikli insanlar neden işsiz kalıyor diyoruz. nitelikli olduklarını varsaydığımız insanlar.. nitelikli hocalar tarafından eğitilmiş insanlar.. bak sinirlendim yine, konu nerelere geldi.

*** (yılmaz özdil nereden aklıma geldiyse şimdi.. çok tuhaf..)

neyse sayın büyüklerimiz, siz her ile liseden bozma bir üniversitecik açmak yerine her coğrafi bölgeye adam akıllı birer üniversite takviyesi yapın, ziyadesiyle kâfi gelecektir bizlere. en azından şimdilik. daha sonra yök yetiştirmediğini söylediğiniz öğretim üyelerini yetiştirir, siz onlara gerekli imkânları sağlarsınız, biz de nitelikli insanlar olarak sizi o koltuklardan indiririz. korktunuz mu, şaka lan şaka! lan mı?? canım sağolsun..
    (dali, 23.06.2007 04:13)
  8. gençleri üniversitede okutup bakkal açtırmayı planlayan zihniyetin düşüncesi.
    (scully, 23.06.2007 12:43)
  9. (neredesin soğuk kış, 23.06.2007 12:48)
  10. türkiye'nin en güzel ütopyası. efendim şimdi de siyasetten klasik cümleler iletiyoruz;

üniversite, şehre hareketlilik, para, genç, heyecan getirir.

aslında öyle geniş bir konudur ki, kelimeler ardı ardına geliyor, tutmak mümkün değil. birkaç cümle daha...

peki bu üniversiteler bir krallık gibi o şehirlerde duracak mıdır? yoksa şehirlerimiz için önemli projeler üretip, onlarla özdeşleşecek midir?

lise, ortaokul mezunu belediyecilerle olmuyorsa, bu zekalar yönetemiyorsa, neden bunun bilimini ve üniversitelerini yapmayalım? bu üniversiteler ve öğrencileri şehrin mekaniğini(?) tartsın, elektriğiyle uğraşsın, çevre düzenlemesiyle ilgilensin, inşaatıyla, köprüsüyle, ekonomisiyle haşır neşir olsun. bundan daha güzel pratik, deneyim, heyecan var mıdır allah aşkına?
    (ramyth, 23.06.2007 13:13)
  11. oy kazanmak için, en iyi yol olarak görünen ,siyasetçi söylemi.

mevcut üniversiteleri iyileştirme yoluna gideceğine, oy kazanmak için gidilen her il de bu söylem siyasetçiler tarafından söylenir,neredeyse gidilen şehirde ilk laf budur.

mantıksız işler yaptıklarının farkında olmayan partiler,oylarını maksimize etmek için bu sözü söylerler.

insanlarımızda dünden razı ne olacak? illerine üniversite gelecek para kazanacaklar,eğitim mi? ne önemi var canım, yeter ki gelsin üniversite.üniversite kurulduktan sonra mezunlar ne yapacak? ee ne önemi var yeterki üniversite yapalım oraya oy kazanalım.bu illerdeki üniversiteyi bitirenler ne yapacak? iş miş ee ne önemi var canım üniversite açtım mı oraya? açtım sözümüzde durduk yeter.

istihdam yaratmadan ne açıyorsun? sen market mi bu,her öğretim görevlisi çok kaliteli de bu yeni üniversitelere eğitmen olarak onlara görev vereceksin.milyonlarca mezuna iş buldun da yeni mezunlar yaratıyorsun oy kazanmak için.gelişmemiş illeri belirli seviyeye ulaştırmak için üniversite açmak gerekmez, yatırımını eşit olarak her ile aynı oranda yaparsan zaten gelişmeyi göreceksin, ama nerde! sen yap yatırımını istanbula,ankaraya başka il yok zaten.
    (granata35, 03.08.2007 12:37 ~ 12:47)
  12. (etranger, 03.08.2007 12:43)
  13. (seashell, 08.09.2008 21:58 ~ 22:07)
  14. ülkedeki aktif işsizleri pasif hale getirmekten başka hiçbir şey değildir. adam 18 yaşında liseden mezun olup işsizim iş yok diyeceğine dört yıl oyalansın okumuş olsun diye açıyorlar. böylece bu adamın işsiz kalma sürecini dört yıl geciktiriyorlar. sonuç ? üniversite mezunu onlarca işsiz.

işin mezun olduktan sonra iş bulma kısmını geçtim. tamam amına koyim. ülkede istihdam yaratabilcek imkan yok diyelim. bari açılan üniversitelerin öğretim görevlisi ve üyesi kadrolarını ayarlayın. okulun fiziki ihtiyaçlarını karşılayında öyle üniversite açtık deyin. hocası olmayan ders. dersliği olmayan sınıf. öğrencisi olmayan okul. yolu olmayan üniversite. bahçesi bile bulunmayan fakülte. ee ne kaldı lan? ne kaldı?

keşke sadece tabela asmakla üniversite olunabilseydi. şerefsizim bizim eve asardım bi tabela en azından fiziki imkanlar iyi.
    (sen benim bir külah dondurmam, 30.09.2009 18:25)

künye  ·  iletişim / şikayet / reklam  ·  sıkça sorulan sorular  ·  itü sözlük görseller  ·  itü sözlük extra  ·  itü sözlük mobil